Eila ja Ossi

Eila ja Ossi

Eila ja Ossi

Uusia apuvälineitä maahanmuuttajien suomen kielen opiskeluun

"Tämä mies on Ossi Olkkonen. Hän on kotoisin Suomesta. Hän on siis suomalainen. Ossin äidinkieli on suomi. Hän on ammatiltaan opettaja. Ossi asuu Turussa Laivurinkadulla. Hän on naimisissa. Ossin vaimo on Eila. Ossilla on kolme lasta: Ville, Oona ja Iiro."

Eilan ja Ossin perhe ystävineen ja tuttuineen elää tavallista elämää Suomen Turussa. Jokapäiväisten tapahtumien, toimien ja keskustelujen avulla kirjan sympaattiset henkilöhahmot tutustuttavat maahamme muuttavan vieraskielisen suomen kielen perusteisiin ja suomalaisten elämäntapoihin. Kirjassa on mukana arkielämän kanssakäymisessä tarvittava tärkein sanasto, ja kielen keskeiset rakenteet esitetään ilman vaikeita kieliopillisia termejä. Kieliopissa edetään helpommista rakenteista vaikeampiin ja yleisemmistä harvinaisempiin. Teksteissä korostetaan luontevaa kielenkäyttöä sellaisena kuin se arkielämän tilanteissa ilmenee.


Kirja on suunnattu kaikille suomea toisena kielenä opiskeleville. Se soveltuu ensimmäiseksi oppimateriaaliksi erityisesti niille opetusryhmille, joissa on mukana hyvin erilaisen kieli- ja koulutustaustan omaavia opiskelijoita. Kirjan monipuolisista tehtävistä jokainen voi löytää oppimistasoonsa sopivia harjoituksia, jotka palkitsevat jo opituista asioista ja haastavat uuden oppimiseen. Värikkäästi ja havainnollisesti kuvitettuun kirjaan kuuluu myös CD-äänite, jossa on mukana oppikirjan keskusteluosuuksia.

Kirjailija

Mika Lamminpää

Mika Lamminpää opettaa suomen kieltä maahanmuuttajille Turussa, ja hänen laatimansa alkeisoppikirjan ensimmäinen painos ilmestyi vuonna 2007 osana Euroopan sosiaalirahaston tukemaa Becoming More Visible -hanketta. Kirjan uusi laitos ilmestyy nyt ulkoasultaan uudistettuna ja sisällöltään tarkistettuna ja muokattuna.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Nidottu
  • Sivumäärä 231
  • Koko 172 x 210 mm
  • Kirjastoluokka 88.2
  • ISBN 9789512081998
  • Gummerus kustannus, 2010

TUTUSTU MYÖS