Annoin sinun mennä

Äiti päästää irti pienen poikansa kädestä, auto ilmaantuu kuin tyhjästä, ja silmänräpäyksessä kaikki muuttuu.

Millainen kuljettaja pakenee onnettomuuspaikalta? Tapaus jää kalvamaan rikoskomisario Ray Stevensiä, joka ryhtyy hakemaan oikeutta jokaisen vanhemman pahinta painajaista elävälle äidille, hinnalla millä hyvänsä.
Poikansa menettänyt Jenna Gray pakenee suruaan syrjäiseen mökkiin Walesin rannikolla. Hän haluaa jättää koko entisen elämänsä taakseen, mutta menneisyys ja muistot hirvittävästä marraskuisesta illasta palaavat vainoamaan häntä järkyttävin seurauksin.
Tämä vangitseva, nokkela ja piinaava psykologinen trilleri menee ihon alle. Varaudu tyrmäävään juonenkäänteeseen, jota on kehuttu yhdeksi kaikkien aikojen nerokkaimmista.

”Annoin sinun mennä on juonenkuljetuksen mestarinäyte, ja siinä on mieletön käänne. En voinut laskea kirjaa käsistäni. On vaikea uskoa, että Annoin sinun mennä on esikoisromaani. Tempo, juoni ja käänteet nostavat sen huipputrillerien sarjaan.” – Jojo Moyes, kirjailija

Lee Child: ”Ällistyttävän hyvä”
Paula Hawkins: ”Hyytävä, vangitseva ja eläytyvä”
Daily Express: ”Hätkähdyttävä käänne”
Jane Moore: ”Ylittää Kiltin tytön ja Naisen junassa”
Clare Mackintosh

Kirjailija

Clare Mackintosh

Brittiläinen Clare Mackintosh työskenteli poliisissa kaksitoista vuotta sekä rikostutkijana että järjestyspoliisina. Mackintosh jätti poliisin tehtävät vuonna 2011 työskennelläkseen freelance-toimittajana ja sosiaalisen median konsulttina ja kirjoittaa nykyään päätoimisesti. Annoin sinun mennä on saanut innoituksensa todellisesta rikostapauksesta, jota hän tutki ollessaan vielä poliisintyössään. Huikeat arvostelut saanut esikoisromaani teki Mackintoshista kertaheitolla psykologisen trillerin uuden kansainvälisen tähden. Jo yli 600 000 kappaletta Britanniassa myynyt kirja oli Sunday Timesin listakärjessä 12 viikkoa, ja sitä luetaan yli 30 kielellä. Mackintoshille on myönnetty merkittävä brittiläinen rikoskirjallisuuspalkinto, Theakston’s Old Peculier Crime Novel of the Year Award, ja parhaalle ranskaksi käännetylle rikoskirjalle myönnettävä Prix Polar International.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 418
  • Koko 134 x 213 mm
  • Alkuteos I Let You Go
  • Suomentaja Päivi Pouttu-Delière
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512404926
  • Gummerus kustannus, helmikuu 2017

Goodreads arvostelut

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS