Ajankohtaista

Gummeruksen kevään 2020 kirjaluettelo on julkaistu

Gummeruksen kevään 2020 kirjaluettelo on julkaistu

13.11.2019

Kirjavuosi 2020 starttaa jo parin kuukauden kuluttua. Gummeruksen alkuvuodesta ilmestyvissä kirjoissa käsitellään muun muassa vanhemman ja lapsen suhdetta, elämän tarkoitusta ja naisen seksuaalisuutta.

›› Lue lisää

Sisko Savonlahdelle Kalle Päätalo -palkinto

25.10.2019

Esikoisromaanillaan Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu (2018) kertaheitolla sukupolvensa ääneksi noussut Sisko Savonlahti on saanut Kalle Päätalo -kirjallisuuspalkinnon. Palkinnolla halutaan Päätalon toiveen mukaisesti tukea poikkeuksellisen lahjakasta nuorta kirjailijaa. Palkinto jaettiin Helsingin kirjamessujen Töölö-lavalla perjantaina 25.10. Kalle Päätalo 100 vuotta -paneelikeskustelun päätteeksi.

1950-luvun Suomi herää eloon upeassa värikuvateoksessa

23.10.2019

Aho & Soldan: Suomi 1950-luvun väreissä on nostalginen kuvateos sodanjälkeisestä Suomesta. Claire ja Heikki Ahon ennennäkemättömät värivalokuvat kertovat optimistisesta jälleenrakennuksesta, maamme kaupungistumisesta ja avautumisesta maailmalle sekä nuorisokulttuurin noususta. Tekstin on kirjoittanut kuvien innoittamana professori Henrik Meinander; teoksen esipuheen on laatinut presidentti Tarja Halonen. Kirjan tekstit ovat suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.

Mikko Kamulan uutuusromaanissa vaelletaan myyttisen Tuonelan perukoille

21.10.2019

Mikko Kamulan odotettu historiallinen romaani Tuonela jatkuu siitä, mihin Iso härkä jäi. Taistelu isoa härkää vastaan on vaatinut uhrinsa, ja ryöstöretkelle lähteneet karjalalaiset aiheuttavat lisää harmia. Tuonela on kuusiosaisen Metsän kansa -sarjan kolmas osa. Kiehtovasti 1400-luvun suomalaisuudesta kertova kirjasarja pohjautuu kansanrunouteen ja historiaan. Tuore romaani vie lukijan entistä synkempiin metsiin ja yhä syvemmälle muinaisten suomalaisten myyttien maailmaan.

Lisää uutisia »

Viestinnän yhteystiedot

Eeva Herrainsilta Viestintäpäällikkö
010 683 6210
eeva.herrainsilta@gummerus.fi

Mediapankkiin »