Ajankohtaista

Sari Aro Savonia-palkintoehdokkaaksi

Sari Aro Savonia-palkintoehdokkaaksi

18.11.2022

Kirjailija Sari Aro on ehdolla Savonia-kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Aron kesällä ilmestynyt esikoisromaani Nukkuvan jättiläisen laakso on koskettava kasvutarina, jossa Kuopio ja Kallavesi jäävät taakse, kun nuori Alina muuttaa Brasilian suomalaissiirtokuntaan. Romaani sijoittuu 1930-1940-luvuille ja kuljettaa lukijan tiukkoja sääntöjä noudattavaan siirtokuntaan sademetsän siimeksessä ja elämää sykkivään Rio de Janeiroon toisen maailmansodan kynnyksellä.

›› Lue lisää

Merja Mäen romaani Ennen lintuja on Tulenkantaja-kirjallisuuspalkinnon ehdokkaana

4.11.2022

Merjan Mäen koskettava evakkoromaani Ennen lintuja on yksi viidestä Tulenkantaja-kirjallisuuspalkinnon ehdokkaasta. Tulenkantaja-palkinto, arvoltaan 5 000 euroa, on Aamulehden kirjaviennin edistämiseksi perustama kirjallisuuspalkinto. Palkinnon saajan valitsee tänä vuonna kirjailija Emmi Itäranta, ja se jaetaan Tampereen Kirjafestareilla Tampere-talossa joulukuun alussa.

Gummerus vahvistaa digitaalisen kustantamisen osastoa – Petri Leppänen tuottajaksi

4.11.2022

Gummeruksen digitaalisen kustantamisen tiimi vahvistuu rautaisella kustannusalan ammattilaisella. Petri Leppänen siirtyy Gummerukselle Likeltä, missä hän on toiminut tuottajana ja kustannuspäällikkönä yli kymmenen vuotta. Leppänen aloittaa uudessa tehtävässään maanantaina 7.11.

Diana Gabaldonin Matkantekijä saa vihdoin jatkoa – Gummerus julkaisee sarjan yhdeksännen romaanin ensi keväänä

3.11.2022

Kiihkeästi fanitetun Matkantekijä-sarjan yhdeksäs romaani Kertokaa se mehiläisille (Gummerus) on ajan ja paikan ylittävä rakkaustarina, jännitysseikkailu ja huumaava epookkidraama. Diana Gabaldonin odotettu teos ilmestyy 17.4.2023 Anuirmeli Sallamo-Lavin suomentamana. Suomennos julkaistaan painoteknisistä syistä kahdessa osassa.

Lisää uutisia »

Viestinnän yhteystiedot

Pauliina Pietilä Tuottaja
010 683 6222
pauliina.pietila@gummerus.fi
Eeva Herrainsilta Viestintäpäällikkö
010 683 6210
eeva.herrainsilta@gummerus.fi

Mediapankkiin »