Ajankohtaista

Kirja, joka muuttaa tapasi katsoa jalkapalloa!

Kirja, joka muuttaa tapasi katsoa jalkapalloa!

10.4.2018

Miten jalkapallo-ottelua kannattaa lukea? Mitä tuomarilta jää näkemättä? Mikä on paras pelimuodostelma? Pelaajalegenda Ruud Gullit kertoo kirjassaan Miten katsoa jalkapalloa? parhaista pelistrategioista ja -järjestelmistä, perkaa tuntemiensa huippupelaajien ominaisuuksia ja analysoi legendaarisia futismatseja.

›› Lue lisää

Aikamatkalla Karjalan kannaksella

9.4.2018

Kirjassaan Kannaksen rautainen ihme tietokirjailija, VTT Esa Seppänen kuljettaa lukijoita pitkin 1870 rakennettua Pietarin junanrataa. Valmistuttuaan raideyhteys vaikutti mullistavasti kannaslaisten elämään. Se tarjosi talonpojille mahdollisuuden kaupantekoon metropolin toreilla ja toi varakkaita pietarilaisia, ”kesävenäläisiä”, rakennuttamaan huviloita Kannakselle. Aikamatkaoppaana kirjassa toimii Esa Seppäsen isä, tunnettu Karjalan Kannaksen kuvaaja ja Tulenkantajiin kuulunut kirjailija Unto Seppänen.

Absentia on omaääninen esikoisromaani sisaruudesta ja lähisuhdeväkivallasta

6.4.2018

Enni Vanhatapion raikkaasti dialogivetoinen nykyromaani Absentia seuraa kahden vuorokauden tapahtumia Lontoossa. Sen sisälle rakentuu villi ja traaginen aikamatka Suomeen, lapsuuden ja nuoruuden tuhnuisiin, lämpimiin ja sokeisiin hetkiin.

”Pohjolan satakielen” traaginen elämä

5.4.2018

Hanna Granfelt (1884–1952) oli yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä oopperalaulajista. Hän työskenteli Melartinin, Merikannon, Richard Straussin ja Sibeliuksen kanssa, Aino Ackté piti häntä kilpailijanaan, C.G. E. Mannerheim ihastui häneen, ja hän teki säihkyvän uran Euroopan oopperalavoilla. Salla Leponiemen kirjoittama elämäkerta Jumalainen kipuna on paitsi kertomus tähteydestä myös vivahteikas kuvaus taiteilijaelämästä 1900-luvun alkupuoliskon Helsingissä ja Euroopassa. Kirja on ensimmäinen Granfeltista tehty elämäkerta.

Lisää uutisia »

Viestinnän yhteystiedot

Katja Leino Myynti- ja markkinointijohtaja
010 683 6204
katja.leino@gummerus.fi
Eeva Herrainsilta Viestintäpäällikkö
010 683 6210
eeva.herrainsilta@gummerus.fi

Mediapankkiin »