Ajankohtaista

Nimitysuutinen: Johanna Laitinen Gummeruksen tietokirjallisuuden kustantajaksi

Nimitysuutinen: Johanna Laitinen Gummeruksen tietokirjallisuuden kustantajaksi

28.11.2018

VTM Johanna Laitinen on nimitetty Gummeruksen tietokirjallisuuden kustantajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 1.12.2018 lähtien. Hän siirtyy tehtävään Gummeruksen käännetyn kaunokirjallisuuden toimituspäällikön toimesta. Toimitusjohtaja Anna Baijars jatkaa edelleen kaunokirjallisuuden kustantajana.

›› Lue lisää

Pauliina Rauhalan Synninkantajat on Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon ehdokas

9.11.2018

Pauliina Rauhalan Synninkantajat kuvaa hoitokokousvuosia lestadiolaisyhteisössä. Romaanin tapahtumat sijoittuvat 1970-luvun loppuun Pohjois-Pohjanmaalle. Synninkantajat on vahvasti kaunokirjallinen ja psykologisesti uskottava romaani sisäänpäin kääntyvästä yhteisöstä ja rakkauden monista merkityksistä. Se kurkottaa yhden suvun tarinasta yleisinhimilliseen ja hakee rinnastuksia myös historiasta ja nykypäivästä.

Gummeruksella mahtava esikoisromaanivuosi

29.10.2018

Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon kymmenen finalistin joukossa on kolme Gummeruksen esikoiskirjailijaa: Anna-Liisa Ahokumpu romaanillaan Viktor Stanislauksen kolmetoista sinfoniaa, Sisko Savonlahti romaanillaan Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu ja Enni Vanhatapio romaanillaan Absentia. Vuoden parhaalle suomeksi kirjoitetulle esikoisteokselle myönnettävä Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinto, 15 000 euroa, jaetaan 15.11.

Tietokirjailijapalkinto Jake Nymanille

27.10.2018

Kirjailija-musiikkitoimittaja Jake Nymanille on myönnetty Suomen Tietokirjailijat ry:n Tietokirjailijapalkinto. Palkinto myönnetään vuosittain usealle tietokirjailijalle tunnustuksena laajasta ja ansiokkaasta tietoteostuotannosta. Palkinnot ovat suuruudeltaan 8 000 euroa ja ne rahoitetaan Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla.

Lisää uutisia »

Viestinnän yhteystiedot

Katja Leino Myynti- ja markkinointijohtaja
010 683 6204
katja.leino@gummerus.fi
Eeva Herrainsilta Viestintäpäällikkö
010 683 6210
eeva.herrainsilta@gummerus.fi

Mediapankkiin »