Ajankohtaista

 Milja Kauniston uutuus vie vuoden 1900 Pariisiin kuvanveistäjä Ville Vallgrenin jalanjäljille

Milja Kauniston uutuus vie vuoden 1900 Pariisiin kuvanveistäjä Ville Vallgrenin jalanjäljille

20.9.2019

Ennen asettumistaan Etelä-Ranskan maaseudulle kirjailija ja musiikintekijä Milja Kaunisto asui vuosikausia Pariisissa, ja hän tuntee Montmartren kujien kutkuttavan historian. Tulenpunaisessa kabareessa seurataan Pariisin maailmannäyttelyn pystytystä suomalaisen kuvanveistäjä Ville Vallgrenin ja pahamaineisen Saint-Lazaren naisvankilan vartijakokelas Albert S. Grosjeanin silmin.

›› Lue lisää

Ranskalaisfeministi Mona Chollet’n tietokirja noitavainoista on ajankohtainen puheenvuoro maailmalla jylläävästä naisvihasta

19.9.2019

1500- ja 1600-lukujen noitavainojen perintö elää yhä: monet samat ennakkoluulot rajoittavat naisten elintilaa nyky-yhteiskunnassakin, kirjoittaa Mona Chollet menestystietokirjassaan Naisia vai noitia? – Naisvainot ennen ja nyt. Ranskan eturivin feministi pohtii myös, miksi noituus on juuri nyt iso ilmiö maailmalla.

Vanhemman mahdoton valinta – Clare Mackintoshin omaan perhetragediaan pohjautuva romaani pohtii isoja kysymyksiä

18.9.2019

Kolmen menestystrillerin jälkeen Clare Mackintosh kirjoitti sydäntäkääntävän Lopun jälkeen -romaanin oman elämänsä käännekohdasta. Mikä on moraalisesti oikea ratkaisu, kun vanhemman täytyy päättää oman lapsensa elämän jatkamisesta?

Kiihkeä esikoisromaani tutkii naisen vihaa, nuoruuden vimmaa ja noituutta

13.9.2019

Katie Lowen hyytävä Jumalten verta suonissamme pohtii ajankohtaisia teemoja: mitä tapahtuu, kun nuoret naiset kyllästyvät kokemaan voimattomuutta ja kohdistavat vihansa väärintekijöihin? Miksi noituus puhuttelee tässä ajassa niin monia naisia?

Lisää uutisia »

Viestinnän yhteystiedot

Eeva Herrainsilta Viestintäpäällikkö
010 683 6210
eeva.herrainsilta@gummerus.fi

Mediapankkiin »