Ajankohtaista

Maailmanloppu peruttu – 7 väitettä kiertotaloudesta on rohkea visio maailmasta, jossa vallitsee hyvän kierre

Maailmanloppu peruttu – 7 väitettä kiertotaloudesta on rohkea visio maailmasta, jossa vallitsee hyvän kierre

22.5.2023

Kiertotalous on paras ja ehkä ainoa mahdollisuutemme elää nykyistä parempaa elämää rajallisten resurssien maapallolla, huomauttaa Pasi Nokelaisen uutuustietokirja Maailmanloppu peruttu – 7 väitettä kiertotaloudesta (Gummerus). Nokelaisella on hyviä uutisia: Kuluttamista ei tarvitse lopettaa, kun tavaroita käytetään palveluna omistamisen sijaan.

›› Lue lisää

Yksityisetsivä Vish Purin tutkimukset vievät lukijan nojatuolimatkalle kirjavaan nyky-Intiaan

17.12.2012

Vish Puri & kadonneen palvelijattaren tapaus aloittaa sympaattisen sarjan, jossa ratkotaan rikoksia modernin Intian kaikissa yhteiskuntaluokissa. Kirjassa tutustutaan värikkään etsivätoimiston lisäksi myös monitahoiseen yhteiskuntaan, jossa arvostetaan niin tuhatvuotisia perinteitä kuin uusinta teknologiaa. Englantilaissyntyisen Tarquin Hallin salapoliisiromaaneissa sykkii lämmin huumori.

Miksi suomalaisuuden ydin löytyy yhä saunasta?

15.11.2012

Suomalaiset ovat saunoneet vuosisatojen, jopa vuosituhansien ajan. Historian saatossa saunassa on synnytty ja asuttu. Siellä on kylvetty, hoidettu terveyttä, rentouduttu ja levätty sekä solmittu ja hoidettu tärkeitä suhteita tai käyty kauppaa. Sauna on yhä vahvasti osa suomalaista identiteettiämme. Gummerus ja Suomen Saunaseura julkaisevat yhteistyössä Tuomo Särkikosken kirjan Kiukaan kutsu ja löylyn lumo – Suomalaisen saunomisen vuosikymmeniä. Värikuvitetun teoksen keskiössä on 75-vuotias, vaiheikkaan historian omaava Suomen Saunaseura. Yksiin kansiin koottu suomalaisen saunan juhlakirja esittää yhteiskuntamme ja sen muutokset mielenkiintoisessa valossa ja kuvaa saunan ja saunomisen merkitystä monissa historiamme vaiheissa.

Niko 2 – Lentäjäveljekset -iPad-kirja kärkisijoilla App Storessa

29.10.2012

Lokakuun alussa ilmestynyt Niko 2 – Lentäjäveljekset -iPad-kirja nousi heti ilmestyttyään App Storen kirjasovellusten ykköseksi ja on nyt myyntilistojen kärkisijoilla jo neljättä viikkoa. Vauhdikas koko perheen seikkailutarina perustuu samannimiseen elokuvaan. Hannu Tuomaisen ja Marteinn Thorissonin käsikirjoittama elokuva on jatkoa menestyksekkäälle Niko – Lentäjän poika -animaatiolle. Poropoika Niko seikkailee tänä syksynä elokuvan ja iPad-kirjan lisäksi myös kuvakirjassa ja äänikirjassa.

Kiduttajan varjo on odotettu suomennos tieteiskirjallisuuden mestarilta Gene Wolfelta

19.10.2012

Kiduttajan varjo on ensimmäinen suomennettu teos yhdysvaltalaiselta Gene Wolfelta, jota yleisesti pidetään yhtenä aikamme parhaista tieteiskirjailijoista. Wolfea on kutsuttu myös scifi-kirjallisuuden tärkeimmäksi visionääriksi, parhaimmaksi englanninkieliseksi tekstinikkariksi ja huikeaksi ideavelhoksi.

Elämäkerta valottaa legendaarisen Mannerheim-ristin ritarin Einar Schadewitzin vaiheita

16.10.2012

Ville Kaarnakarin Kuolema kolkuttaa – Mannerheim-ristin ritari Einar Schadewitz on ensimmäinen legendaarisesta sotasankarista kirjoitettu elämäkerta. Teos valottaa Schadewitzin elämänvaiheita suoraan talvisotaan johtaneesta varusmiespalveluksesta, sotavuosiin ja sen jälkeiseen työuraan puolustusvoimissa Haminassa. Kaarnakari kertoo sotasankarin huikean tarinan muun muassa Schadewitzin perikunnalta saadun aineiston perusteella.

Elämäkerta syväluotaa Mick Jaggerin uskomattomaan uraan ja elämään

10.10.2012

Mick Jagger on elävä rocklegenda, joka nosti The Rolling Stonesin yhdeksi maailman vaikutusvaltaisimmista bändeistä. Tunnettu elämäkertakirjailija Philip Norman valottaa Jaggerin matkaa bluesia rakastavasta koulupojasta kansainväliseksi idoliksi elämäkertateoksessa Mick Jagger. Matkan varrelle mahtuu skandaalinkäryisiä naissuhteita, huumehuuruista rock-kukkoilua sekä ammattimaista liiketoimintaa musiikkimaailmassa.

Mitä aika on?

9.10.2012

Aika on ihmeellistä: sitä ei voi nähdä, kuulla, tuntea eikä haistaa, mutta silti se hallitsee elämää. Miksi vuodessa on 365 päivää ja tunnissa 60 minuuttia? Mitä vuodet ja tunnit ylipäätään ovat? Onko aikamatkustaminen mahdollista? Aika – Suuren mysteerin jäljillä vastaa näihin ja moniin muihin kysymyksiin.

Niksit leppoisaan jouluvalmisteluun

8.10.2012

Irmeli Castrénin suosittujen niksikirjojen sarja saa jatkoa. Kodin jouluniksit helpottaa juhlan suunnittelua ja antaa vinkkejä stressittömään joulun viettoon. Kirjan ohjeilla säästät niin luontoa, rahaa, aikaa kuin hermoja ja voit keskittyä nauttimaan vuodenvaihteen juhlasta.

Poropoika Niko seikkailee kuvakirjassa, iPad-kirjassa, äänikirjassa, 3D-elokuvassa sekä mobiilipelissä

5.10.2012

Vauhdikas koko perheen kuvakirja Niko 2 – Lentäjäveljekset perustuu lokakuussa ensi-iltansa saavaan samannimiseen elokuvaan. Hannu Tuomaisen ja Marteinn Thorissonin käsikirjoittama elokuva on jatkoa menestyksekkäälle Niko - Lentäjän poika -animaatiolle. Nikon seikkailuja voi lokakuusta alkaen seurata kirjan ja 3D-elokuvan lisäksi myös äänikirjasta ja iPad-kirjasta. Lisäksi animaatiosta on tulossa mobiilipeli.

Markku Turusen Vaeltaja on sekä murhenäytelmä että ilkikurinen veijaritarina

3.10.2012

Markku Turusen Vaeltaja on humoristinen seikkailutarina ja faktoihin pohjautuva historiallinen romaani. Se on jännittävä ja sydämeenkäyvä kertomus ihmisen pyrkimyksestä murtautua ulos yksinäisyyden vankilasta.

Seitsemän sodan koskettaman lapsen selviytymistarinat

2.10.2012

Irja Wendischin Pitkä taistelu – Sotilaiden lasten selviytymistarinoita kertoo sotien jättämästä jäljestä suurten ikäluokkien keskuudessa. Sota, vaikka jo päättynytkin, varjosti heidän lapsuuttaan, oli ja on edelleen osa heidän elämäänsä. Wendisch kuuluu itse samaan sukupolveen. Kirjassa on seitsemän koskettavaa selviytymistarinaa, jotka kertovat ihmisen voimasta kääntää elämässään suunta parempaan päin.

Terrori-iskussa poikansa menettäneen äidin kirje Osama bin Ladenille

25.9.2012

Nyt suomennettu Poikani ääni on englantilaisen Chris Cleaven koskettava esikoisromaani, kansainvälinen bestseller, joka on julkaistu jo 20 maassa. Poikani ääni on perheensä terrori-iskussa menettäneen äidin suruhuuto, avoin kirje Osama bin Ladenille. Samalla se on vavahduttava matka yhden naisen sortuvaan mieleen. Romaani julkaistiin Englannissa heinäkuussa 2005: kammottava yhteensattuma oli, että samana päivänä Lontoossa tehtiin neljän pommi-iskun sarja.

Sotaoperaatioiden suunnittelussa mielikuvituksella vain taivas oli rajana

20.9.2012

Mitä jos toisessa maailmansodassa saksalaisten upseerien aikeet Hitlerin salamurhaamisesta olisivat onnistuneet, Iso-Britannia olisi pudottanut risiinillä kyllästetyt Singer-neulat rypälepommeina Saksaan tai japanilaiset olisivat saaneet suljettua Panaman kanavan? Sotasuunnitelmat on johdatus huippusalaisiin ja huimapäisiin sotaoperaatioihin, joita ei koskaan toteutettu. Teos auttaa ymmärtämään, kuinka selustassa tehdyt suunnitelmat vaikuttivat sodankäyntiin, ja kuinka pienestä lopputulos oli oikeastaan kiinni.

Petri Karra osuu romaanillaan käynnissä olevaan syrjäytymis- ja lastensuojelukeskusteluun

19.9.2012

Kirjailija-käsikirjoittaja Petri Karran uutuusromaani Pakenevat Unet kertoo 2010-luvun pahoinvointiyhteiskunnasta, syrjäytymisestä ja lapsista, jotka ovat pakotettuja ottamaan vastuun vanhemmistaan ja aikuistumaan liian varhain. Aihe kumpuaa kirjailijan omasta kasvuympäristöstä vaasalaisessa ongelmalähiössä. Petri Kotwica ohjaa Pakenevista unista vuonna 2013 ensi-iltaan tulevan elokuvan, jonka tuottaa Vuosaari-elokuvasta kiitetty Pauli Pentti.

Natsien kätkemien aarteiden etsintä vaati katkeria taisteluja, juonittelua ja salapoliisityötä

18.9.2012

Natsit ryöstivät valloittamiltaan alueilta suuren määrän korvaamattoman arvokkaita taide-esineitä, mutta yksi aarre oli ylitse muiden: Pyhän roomalaisen keisarikunnan kruununjalokivet. Dekkarityyliin kirjoitettu Natsien pyhä aarre kertoo jännittävän tositarinan näiden tarkkaan kätkettyjen, kallisarvoisten esineiden jäljittämisestä keskellä toisen maailmansodan melskettä. Teos perustuu muun muassa sotilasasiakirjoihin, haastatteluihin ja päiväkirjoihin sekä Walter Hornin ennen julkaisemattomiin muistelmiin.

Punainen puutarha on taianomainen romaani amerikkalaisen pikkukaupungin elämästä

17.9.2012

Alice Hoffmanin Punainen puutarha kertoo massachusettsilaisen Blackwellin kaupungin synnystä, kasvamisesta ja asukkaista 1700-luvulta tähän päivään asti. Moniääninen romaani kietoo ihmiskohtalot yhteen sukupolvi toisensa jälkeen. Läpi koko kertomuksen kulkee punaisena lankana vahva side ympäröivään luontoon sekä kaupungin sydämessä kukoistava salaperäinen puutarha, jossa kasvaa ainoastaan punaisia kasveja.

Matti Laineen dekkari vie jääkiekon huipulta harmaalle pelikentälle

13.9.2012

Mitä urheilijalle tapahtuu, kun ura on ohi? Minkälaisia ovat ne arvet, joita hän kantaa mukanaan loppuelämänsä? Matti Laineen lätkädekkari Pahojen miesten seura on verenmakuinen kuvaus entisen NHL-veskarin matkasta kiekkokaukalosta alamaailman hämärälle pelikentälle, jossa mihinkään ei voi luottaa.

Elämäkerta kurkistaa taiderockin kuningatar Kate Bushin salaperäisyyden taakse

12.9.2012

Brittiläinen laulaja ja lauluntekijä Kate Bush on onnistunut säilyttämään yksityisyytensä ja pitämään taiteilijapersoonansa erillään muusta, henkilökohtaisesta elämästään. Kuka Kate Bush oikeastaan on? Kate Bush ja musiikin lumo pureutuu Bushin musiikkiin, uraan ja henkilökohtaiseen elämään. Elämäkerta tarjoaa uusia näkökulmia kuulasäänisen artistin ja hänen monitahoisen tuotantonsa tulkitsemiseen. Teos perustuu yli 70 Bushin tunteneen ihmisen haastatteluun.

Hetken hiljaisuus on mestarillinen kuvaus ensirakkaudesta, sen piinasta ja eron tuskasta

10.9.2012

Saksalaisen Siegfried Lenzin Hetken hiljaisuus on kertomus kahdeksantoistavuotiaasta Christianista, lukiolaispojasta joka rakastuu tulisesti nuoreen englanninopettajaansa Stella Peterseniin. Tunne on molemminpuolinen, mutta yhteisen kesän jälkeen Stella menehtyy veneilyonnettomuudessa saamiinsa vammoihin. Christian jää yksin musertavan hiljaisuuden kanssa.

Leiri 14 kertoo pohjoiskorealaiselta vankileiriltä paenneen Shinin järkyttävän tarinan

6.9.2012

30-vuotias Shin Dong-hyuk on tiettävästi ensimmäinen pohjoiskorealaisella vankileirillä syntynyt ja siellä kasvanut ihminen, joka on päässyt pakenemaan. 23 vuotta suljetulla leirillä kasvanut Shin omaksui leirin kauheudet ihmisen normaaliksi käyttäytymiseksi. Yhteistyössä Suomen Amnesty Internationalin julkaistu kirja Leiri 14 kertoo Shinin järkyttävän tarinan.

Uusi päivä -tv-sarja aukeaa nyt ensi kertaa kirjana

30.8.2012

Suosittua suomalaista Uusi päivä -draamasarjaa pääsee seuraamaan nyt myös kirjojen muodossa. Nuorille suunnatussa Uusi päivä -kirjasarjassa kerrotaan tv:stä tuttujen ihmisten elämästä siellä, mihin tv-kamerat eivät pääse. Ensimmäisessä osassa Vilma ja Ilari Haaviston perheen päättäväinen esikoinen ihastuu tanssiopettajaansa.

Vanhan tavaran puoti Romisko joutuu syysmyrskyn kouriin Katja Krekelän lastenromaanissa

28.8.2012

Riepu ja Iso riipijä on tamperelaisen Katja Krekelän toinen lastenromaani. Se jatkaa esikoisteos Romiskosta tuttujen Rievun ja Orpanan seikkailuja Konikummun kaupungissa. Kirjan hurmaavasta kuvituksesta vastaa Sanna Sipi.

Ruotsalaistrilleri pureutuu laittomaan siirtolaisuuteen ja 2000-luvun orjakauppaan

27.8.2012

Kadonneet on ruotsalaisen toimittajan Tove Alsterdalin esikoisromaani. Se kertoo paperittomista siirtolaisista, ihmissalakuljettajista ja 2000-luvun orjakaupasta, jossa ihmisen hinta on alhaisempi kuin koskaan ennen. Kadonneet on käännetty kahdeksalle kielelle ja Hollywoodissa toimiva Dansk Film Kompagni on ostanut sen elokuvaoikeudet.

Suureen runokilpailuun osallistui yli 900 nimimerkkiä

27.8.2012

Gummeruksen ja Nuoren Voiman liiton järjestämään Suureen runokilpailuun osallistui tänä vuonna yhteensä 925 nimimerkkiä. Kilpailuun oli ensimmäistä kertaa mahdollista osallistua myös sähköpostitse. Peräti 530 osallistujaa lähetti runonsa sähköisesti.

Anna Janssonin kiehtovan synkässä Gotlannissa tapahtuu taas

23.8.2012

Ruotsalainen jännityksen mestari Anna Jansson on tullut tunnetuksi Gotlantiin sijoittuvista romaaneistaan, joissa saaren vanhat myytit kohtaavat nykypäivän. Kahdestoista Maria Wern -dekkari Murhan alkemia tarjoaa jälleen veret seisauttavaa jännitystä, kun Jansson maustaa murhatapauksen alkemian salaisuuksilla.

Tommy Tabermannin herkimmät ja tunnelmallisimmat rakkausrunot sanoin ja sävelin

22.8.2012

Niitylle minä sinut veisin on kokoelma Tommy Tabermannin tunnelmallisimpia rakkausrunoja. Tabermannin runot innoittivat säveltäjä Toni Edelmannin luomaan kauniin kaihoisan laulusarjan. Kirjaan on koottu Tabermannin runojen lisäksi Edelmannin alkuperäisiä, käsin kirjoitettuja nuotteja.

Ready Player One on herkullinen nostalgiapläjäys 80-luvun pop-triviasta

21.8.2012

Amerikkalaisen Ernest Clinen esikoisteos Ready Player One – Romaani on vuoteen 2044 sijoittuva seikkailutarina, jossa ratkaistaan maailman tulevaisuus pop-trivian ja vanhojen konsoli- ja kolikkopelien keinoin. Kirja on ollut myyntimenestys Yhdysvalloissa ja Warner Brothers on ostanut sen elokuvaoikeudet. Ernest Cline on kirjailija, elokuvakäsikirjoittaja ja supernörtti, jonka USA Today -lehti listasi 2011 yhdeksi sadasta merkittävimmästä amerikkalaisesta. Cline vierailee Suomessa 4.–5.9.2012.

Esa Sirénin sissit eivät jää punkan pohjalle haaveilemaan

16.8.2012

Esa Sirén on kirjoittanut jälleen vauhdikkaan sotaromaanin vankalla historiantuntemuksella ja jännityskirjailijan iskevyydellä. Rukajärven korpisissit kertoo Rukajärven 14. divisioonan sissiosaston miesten tarinan. Partisaanien perässä korpeen marssivien sissien jokainen päivä on täynnä läheltä piti -tilanteita sekä kohtaamisia vihollisten ja kuoleman kanssa.

Pirjo Rissasen romaanissa tehdään tiliä kipeiden nuoruusmuistojen kanssa

14.8.2012

Pirjo Rissasen Kamomillasola on kertomus nelikymppisestä Maaritista, joka joutuu huomaamaan, että nuorena tehtyjä valintoja ei voi sittenkään paeta. Kun isovanhempien kasvattama esikoistytär kirjoittaa ylioppilaaksi, päätyy Maarit kasvotusten myös omien nuoruusmuistojensa kanssa. Tarkkanäköinen romaani palkitsee lukijansa, sillä Rissanen osaa kuvata naiset heikkouksineen ja haaveineen lämpimästi ja ymmärtävästi.

Italia tulvii iholle Vera Valan jännittävässä esikoisdekkarissa

13.8.2012

Suomalainen esikoiskirjailija Vera Vala on asunut Italiassa 15 vuotta. Romaanissaan hän johdattaa lukijansa auringonpaahteiseen, kumpuilevaan Tolfan pikkukaupunkiin, jossa tapahtuu nuoren naisen murha. Kuolema sypressin varjossa aloittaa aistikkaan ja jännitystä tihkuvan Arianna de Bellis tutkii -sarjan, jossa Italia tulvii iholle palazzoineen ja piazzoineen.

Majakanvartija on Ruotsin dekkarikuningatar Camilla Läckbergin uusi Fjällbacka-romaani

7.8.2012

Camilla Läckbergin Majakanvartija on seitsemäs Fjällbackan kylästä ja kirjailija-poliisipariskunta Erica Falckista ja Patrik Hedströmistä kertova kirja. Ruotsin menestyneimmän naisdekkaristin rikosromaaneja on myyty 37 kielellä jo yli 10 miljoonaa kappaletta. Majakanvartija pysyi ilmestyttyään Ruotsin besteller-listan kärjessä yli neljä kuukautta.

Juonittelua, vallanhimoa ja kostonjanoa gladiaattoreiden Roomassa

6.8.2012

Gladiaattori – Katutaistelija on toinen osa Simon Scarrow’n kiitetystä ja kiihkeätempoisesta nuortenkirjasarjasta, joka tuo antiikin historian lähelle lukijaa. Se jatkaa nuoren Marcus Cornelius Primuksen taistelua pojasta mieheksi keskellä historian suuria mullistuksia.

Nuortenromaani Rubiininpuna on romanttinen ja koukuttava aikamatkaseikkailu

3.8.2012

Rubiininpuna aloittaa kolmiosaisen Rakkaus ei katso aikaa -kirjasarjan, jossa matkataan Lontoossa ajasta toiseen. Lämpimällä huumorilla höystetty Rubiininpuna oli Der Spiegel -lehden bestseller-listalla peräti vuoden, ja trilogiaa on myyty Saksassa yli miljoona kappaletta. Kirjasarjan käännösoikeudet on myyty 28:aan maahan. Kirjoista on tehty Saksassa elokuva, jonka ensi-ilta on vuonna 2013.

Paula Havasteen Yhden toivon tie on nuoren naisen selviytymistarina Lapin sodassa

31.7.2012

Paula Havaste tunnetaan historiallisista romaaneistaan, joiden pääosassa ovat sinnikkäät naiset. Yhden toivon tie on raju selviytymistarina ja nuoren naisen koskettava kasvukertomus. Teos pohjaa historiallisiin tosiseikkoihin Lapin sodasta.

Hannu Rajaniemen Kvanttivarkaalle Tähtivaeltaja-palkinto 2012

20.6.2012

Hannu Rajaniemen menestysromaani Kvanttivaras on saanut Helsingin Science Fiction Seuran Tähtivaeltaja-palkinnon parhaasta vuonna 2011 suomeksi ilmestyneestä science fiction -kirjasta. Teoksen on suomentanut Antti Autio. Kvanttivarkaan jatko-osa Fraktaaliruhtinas ilmestyy lokakuussa.

Vera Valan esikoisromaanin nimikilpailu on ratkennut

13.6.2012

Gummeruksen 10.toukokuuta julkistama nimikilpailu Vera Valan syyskuussa ilmestyvälle esikoisdekkarille on ratkennut. Facebookissa ja Internetissä järjestetyssä kilpailussa eniten ääniä sai nimi Kuolema sypressin varjossa. Kaikkien osallistuneiden kesken arvottiin 20 kappaletta Vera Valan esikoisromaania omistuskirjoituksella. Kuolema sypressin varjossa -kirjat toimitetaan voittajille omistuskirjoituksella varustettuina syyskuun puolivälin jälkeen.

Sokkoleikki on vahva jatko-osa menestyksekkäälle Numeropeli-murhamysteerille

6.6.2012

Amerikkalaisen John Verdonin esikoisteos Numeropeli oli huikea myynti- ja arvostelumenestys muun muassa Isossa-Britanniassa, Tanskassa, Suomessa ja Espanjassa. Taitavasti rakennettu murhamysteeri Sokkoleikki jatkaa eläkkeelle jääneen ”superetsivä” Dave Gurneyn murhatutkimuksia.

Maailman pahamaineisinta natsirikollista metsästettiin yli 15 vuotta

5.6.2012

SS-everstiluutnantti ja natsien keskitysleirien operatiivinen johtaja Adolf Eichmann järjesti holokaustissa miljoonien juutalaisten kuljetukset tuhoamisleireihin. Kun liittoutuneet valtasivat Berliinin vuonna 1945, tunteeton natsirikollinen riisui SS-univormunsa ja pakeni. Tähtäimessä Eichmann on tutkimuksiin, haastatteluihin ja arkistolähteisiin perustuva tositarina sekä trillerimäinen seikkailukertomus vuosia kestäneestä ajojahdista.

Kuvateos Mannerheim ja Hitler valottaa yksityiskohtaisesti suurmiesten kohtaamisia 70 vuotta sitten

28.5.2012

4. kesäkuuta 1942 Marsalkka Mannerheim vietti 75-vuotissyntymäpäiväänsä ja sai yllätysvieraaksi Adolf Hitlerin. Vierailu oli kunnianosoitus Mannerheimille ja Suomelle, mutta taustalla oli myös Hitlerin pyrkimys sitoa Suomi tiukemmin Saksan sotaponnistuksiin. Kolme viikkoa myöhemmin Mannerheim teki protokollan vaatiman vastavierailun Hitlerin luokse. Jukka Partanen valottaa ainutlaatuisessa kuvateoksessa Mannerheim ja Hitler (Gummerus) laajoihin lähde- ja kuva-aineistoihin pohjautuen molempien vierailujen taustoja, vaiheita ja vaikutelmia.

Kattava kenttäopas tutustuttaa perhosten kiehtovaan maailmaan

22.5.2012

Päiväperhosten havainnoinnista on tullut mieluisa harrastus tuhansille suomalaisille. Perhosia kiikaroidaan niin kuin lintuja, ja nykytekniikka on mahdollistanut tarkan valokuvaamisen. Upeasti kuvitettu, perusteellinen ja ajantasainen kenttäopas Suomen ja Euroopan päiväperhoset avaa ikkunan Eurooppaan ja sen kiehtovaan päiväperhoslajistoon. Kirja esittelee yksityiskohtaisesti 449 perhoslajia, joista 122 on havaittu Suomessa.

Valloittava punajuuri sopii suolaisiin ja makeisiin herkkuihin

21.5.2012

Vaaleanpunainen risotto rosa, siirtolapuutarhurin naattiletut, punajuuri-suklaakakku… Punajuuri – Ruokaohjeita ja ideoita -kirjan houkuttelevissa resepteissä on vaikutteita sekä suomalaisesta että italialaisesta keittiöstä. Monipuoliset ohjeet neuvovat hyödyntämään koko kasvin lehtineen ja juurineen.

Valehtelevat viettelijät kirja- ja tv-sarja nyt myös Suomeen

8.5.2012

Yhdysvalloissa todellisen menestyksen saavuttanut nuorten naisten kirjasarja Valehtelevat viettelijät on koukuttava yhdistelmä juonittelua, jännitystä ja ihmissuhdedraamaa. Sarjan käännösoikeudet on myyty 28:n maahan, ja kirjoja on ostettu maailmanlaajuisesti miljoonia kappaleita. Kirjojen pohjalta tehty TV-sarja alkaa Subilla 14.5. Romaanisarjan ensimmäinen osa Kaivattu on juuri ilmestynyt suomeksi.

Korvasieni avaa sienestyskauden jo keväällä

4.5.2012

Vikkeliä värinvaihtajia, sutjakoita silkkijalkoja ja kukantuoksuisia kaunottaria. Kirsti Eskelisen Sienestäjän suosikit – Parhaat ruokasienet ja reseptit esittelee 37 sienilajia, metsiemme tarjoamaa ilmaista lähiruokaa. Esittelyiden ja tunnistusohjeiden lisäksi kirjaan on koottu Sieniseura-aktiivin parhaat reseptit korvasienihyytelöstä sienimakkaroihin ja mustikkaisiin mesimuffineihin.

Huikeassa nuortenseikkailussa matkustetaan halki historian

26.4.2012

Kuvittele, että olisit kadottanut perheesi historiaan, minne tahansa aikaan. Damian Dibbenin esikoisromaani Historian vartijat – Myrsky nousee on huikean jännittävän trilogian ensimmäinen osa. Nuorille suunnatusta romaanista on tekeillä elokuva ja sen käännösoikeudet on myyty 25 maahan. Loistavan vastaanoton saanut Historian vartijat on aikamatkaseikkailu, jonka hengästyttävän vauhdikas juoni tempaa mukaansa menneisyyteen.

Iain M. Banksin avaruusoopperassa soditaan virtuaalisten Helvettien olemassaolosta

23.4.2012

Pintakuvio on brittiläisen Iain M. Banksin scifiromaani, massiivinen avaruusooppera sodasta, jossa taistellaan virtuaalisten Helvettien olemassaolon puolesta ja vastaan. Mittakaava laajenee ja kutistuu vuoroin yksilöiden elämään, kuolemaan ja kohtaloihin, vuoroin koko universumin laajuiseksi. Banksia on ylistetty yhdeksi sukupolvensa tehokkaimmista, innovatiivisimmista ja jännittävimmistä kirjailijoista.

Petri Karran syksyllä ilmestyvästä romaanista tehdään myös elokuva

10.4.2012

Petri Karran romaani Pakenevat unet julkaistaan syyskuussa. Häkellyttävän raju romaani on Karran tähänastisista teoksista henkilökohtaisin. Petri Kotwica ohjaa Pakenevista unista elokuvan, joka on jo käsikirjoitusvaiheessa saanut kansainvälistä huomiota. Elokuvan tuottaa Vuosaari-elokuvasta kiitetty Pauli Pentti.

Romanttinen matka wunderbaum-metsiin ja polyesteripuutarhoihin

5.4.2012

Satu Mannisen kolmas runokokoelma rakentuu kitschistä, pikseleistä ja muovista. Pikseliaurinko vie lukijan wunderbaum-metsien ja polyesteripuutarhojen keinotekoisiin kuviin. Se on myös kuin päälle liimattu rakkaustarina, kokonaisia tuotantokausia romantiikkaa pikakelauksella.

Gummerus julkaisee Pohjois-Korean vankileiriltä paenneen järkyttävän tarinan

4.4.2012

Shin Dong-hyuk (29) on tiettävästi ensimmäinen Pohjois-Korean vankileirillä syntynyt ihminen, joka on päässyt pakenemaan leiriltä. Samanlaisia tuhansien vankien kidutusleirejä on olemassa Pohjois-Koreassa edelleen kymmenittäin. Gummerus julkaisee Shinin järkyttävän tarinan yhteistyössä Suomen Amnesty Internationalin kanssa. Leiri 14 – Pako Pohjois-Koreasta ilmestyy suomeksi elokuussa. Shin Dong-hyuk ja Leiri 14 -kirjan kirjoittaja Blaine Harden vierailevat Suomessa alkusyksyllä.

Sarjakuvaseikkailu saksalaisten miehittämässä Pariisissa jatkuu

3.4.2012

Fabien Nuryn ja Sylvain Valléen gangsterisaaga Olipa kerran Ranskassa saa jatkoa. Korppien synkkä lento jatkaa Joseph Joanovicin tarinaa pennittömästä romunkerääjästä miljonääriksi ja yhdeksi Ranskan vaikutusvaltaisimmista liikemiehistä. Sarja on ollut myynti- ja arvostelumenestys Ranskassa ja se on palkittu Angoulêmen sarjakuvafestivaaleilla parhaana albumisarjana.

Suuri runokilpailu alkaa tänään

2.4.2012

Gummerus ja Nuoren Voiman Liitto järjestävät kolmatta kertaa Suuren runokilpailun. Osallistumisaika on 2.4. – 10.8.2012. Suuren runokilpailun tavoitteena on levittää runouden ja kirjoittamisen ilosanomaa, nostaa runouden asemaa kirjallisuudenlajina sekä etsiä uusia lahjakkaita kirjoittajia.

Toveruutta, rakkautta ja turmiollista elämää kirjailijoiden Helsingissä

30.3.2012

Eino Leinon Kirjailijoiden Helsinki on reportaasi kirjailijoiden kohtaloista ja kohtaamisista historiallisessa Helsingissä, sen kaupunginosissa, kortteleissa ja taiteilijaravintoloissa. Se on paikallishistoria ja samalla kuvaus suomalaisesta kirjailijaelämästä, siihen kuuluvasta toveruudesta, rakkaudesta, myrskyisistä suhteista ja joidenkin kohdalla turmioon johtaneista elämäntavoista. Teos sisältää paikkahakemiston ja kartat, joiden avulla lukija pääsee kulkemaan katuja kirjailijoiden jalanjäljissä.

Irina Javnen toinen runokokoelma on lempeä kuin ruoska, siima, kettinki ja piikkilanka

30.3.2012

Euroopan kylmin talvi on Irina Javnen toinen runokokoelma. Kokoelma puhuu kiusaamisesta, ystävyydestä, luottamuksesta, Franz Kafkasta ja Euroopan kivisistä kaupungeista. Runojen tyyli liikkuu nykyaikaisesta proosarunosta viime vuosisadan alun modernismin henkeen.

Yliluonnollisuus ja romantiikka purevat teinityttöjen suosikkisarjassa

29.3.2012

Yhdysvaltalainen Kiersten White on niittänyt maailmanlaajuista suosiota nuorille suunnatuilla fantasiaromaaneillaan. Yliluonnollisesti on jatkoa menestyksekkäälle esikoisteokselle Paranormaali, josta on ostettu elokuvaoptio. Sarjan molemmat osat ovat nousseet suoraan New York Timesin bestseller-listalle ja niiden käännösoikeudet on myyty yhteentoista maahan. Yliluonnollisesti tarjoaa jälleen herkullisen sekoituksen jännitystä, romantiikkaa, yliluonnollisia olentoja ja lämmintä huumoria.

Hyvin suunnitellulla terassilla viihtyy koko kesän

23.3.2012

Huolellisesti suunniteltu terassi on kesän paras oleskelupaikka. Se voi toimia olohuoneen kaltaisena seurustelupaikkana, viihtyisänä keittiönä grilleineen ja ruokapöytineen ja ihanan suojaisena auringonottopaikkana. Terassin suunnittelussa ja toteutuksessa vain mielikuvitus on rajana. Teos Upeat terassit antaa mielenkiintoisia ja monipuolisia ideoita terassien muotoihin, yksityiskohtiin, rakennusmateriaaleihin ja toteutustekniikoihin.

Linda Olsson kirjoitti herkän romaanin ulkopuolisuudesta, haavoittuvuudesta ja hellyydestä

22.3.2012

Kaikki hyvä sinussa on Linda Olssonin kolmas, kiitetty romaani. Se on koskettava ja kuulas kertomus ulkopuolisuudesta, muistamisesta, haavoittuvuudesta ja hellyydestä. Olssonin aikaisemmat teokset Laulaisin sinulle lempeitä lauluja (2009) ja Sonaatti Miriamille (2010) ovat olleet suuria arvostelu- ja myyntimenestyksiä.

Huippujännittävä rikosromaani Vanki aloittaa tanskalaisen menestyssarjan

20.3.2012

Tanskalaisen Jussi Adler-Olsenin taitavasti kudottu rikosromaanisarja on noussut ilmiöksi eri puolilla Eurooppaa. Vakuuttavia henkilöhahmoja, kirpeää yhteiskuntakritiikkiä ja mustaa huumoria sisältävällä sarjalla on jo paljon uskollisia lukijoita muun muassa Tanskassa, Englannissa ja Saksassa. Nyt päähenkilö Carl Mørckin ja Osasto Q:n erikoisia toimeksiantoja päästään seuraamaan myös Suomessa, kun sarjan aloitusosa Vanki julkaistiin suomeksi.

Kansalliskirjan suomalaisissa tavallisuus on erityistä

15.3.2012

Turkka Hautalan Kansalliskirja kertoo omintakeisesta maasta ja sen kansalaisista. Hautala havainnoi ympäristöä ja kanssaihmisiä tarkasti ja lämmöllä. Teoksen puolen sataa tarinaa kuvaavat paikkoja, ihmisiä ja tilanteita, joita ei osaa kuvitella muualle.

Esiteini-ikäinen Mimu valloittaa maailmaa

14.3.2012

Sarjakuvakirjoista ja televisiosarjasta tuttu Mimu on hurmannut niin lapset kuin heidän vanhempansakin ympäri maailmaa. Ranskassa huippusuosittua kirjasarjaa on myyty yli miljoona kappaletta, ja se on käännetty 17 kielelle. Angoulêmen sarjakuvafestivaaleilla se on palkittu kahdesti parhaana lastensarjakuvana. Sarjan kolmannessa albumissa Mimu – Kasvukipuja 13-vuotias Mimu painii murrosiän ongelmien kanssa.

Amerikkalainen seikkailu Kekkoslovakiasta Euroopan kartalle

12.3.2012

Nuori newyorkilainen journalisti Gordon F. Sander vieraili Suomessa ensimmäisen vaan ei viimeisen kerran kylmän sodan hyisimmällä hetkellä vuonna 1977. Usein unohdettu Suomi on Sanderin historiallinen muistelmateos, joka kuvaa paitsi kirjailijan suhdetta yöttömän yön maahan ja sen ilmeettömiin asukkaisiin myös Suomen kehitystä maailmankartan reunalla sijaitsevasta agraariyhteiskunnasta EU:n täysivaltaiseksi jäsenmaaksi ja huipputeknologiaosaajaksi. Kirjailija vierailee Suomessa 29.–30.3.2012.

Elämäkerta valottaa AC/DC:n veijarimaisen salaman matkaa valtatiellä helvettiin

9.3.2012

Bon Scott oli australialaisen rockyhtye AC/DC:n alkuperäinen ja monen mielestä ainoa oikea keulahahmo. Hän eli nopeaa ja päihteiden kyllästämää elämää, kunnes kuoli uransa huipulla 33-vuotiaana alkoholimyrkytykseen. Clinton Walkerin Highway to Hell – Bon Scottin elämä ja kuolema kertoo Bon Scottin koko tarinan lapsuudesta surulliseen, ennenaikaiseen kuolemaan saakka. Scottin läheisten haastattelut ja harvinainen valokuvamateriaali värittävät hänen mielenkiintoista tarinaansa.

Luonnonmateriaalien kauneus innostaa koristeiden tekemiseen

7.3.2012

Lähiluonto tarjoaa monipuolisia materiaaleja tekeville käsille. Tiina Rinteen teos Risupupu ja sammalsydän innostaa ideoimaan ja valmistamaan kauniita ja ekologisia koristeita muun muassa sammaleesta, pajusta, kävystä ja jäästä. Luonnonmateriaaleista valmistetut koristeet ovat omaperäinen ja hiilijalanjälkitietoinen valinta, kun kerää materiaalit luontoa säästäen ja jokamiehen oikeudet muistaen.

Parisuhde vituttaa!

1.3.2012

Parisuhde on luonnollisesti täyttä paskaa. Perseestä on myös sellaisen etsiminen ja ilman sellaista eläminen. Kulttimaineen saavuttaneen Eniten vituttaa kaikki -trilogian luoneet Pasa ja Atpo kiteyttävät, miten miljoonalla tavalla homma voi mennä vituilleen parisuhteen eri vaiheissa. Eniten vituttaa parisuhde -kirjassa tylytetään niin seurustelu, kihloihin meno kuin avioliittokin, sekä kaikki suhteen alkuun ja loppuun liittyvä vitunaikainen pelleily. Kirjasta löytyvät myös parisuhdekirjanpito ja aviopäiväkirja vituiksi menneiden parisuhteiden analysointia varten.

Englantilainen menestysromaani Sisar on noussut kansainväliseksi ilmiöksi

29.2.2012

Rosamund Luptonin ylistetty debyyttiromaani Sisar on ollut uskomaton myynti- ja arvostelumenestys Englannissa ja Yhdysvalloissa, ja se on käännetty yli 30 kielelle. Sisar on enemmän kuin trilleri – se on myös kaunokirjallinen lukuromaani, jossa pohditaan kuinka hyvin me oikeastaan tunnemme sisaremme, ystävämme, läheisemme tai edes itsemme.

Mitä uskaltaisin syödä ravintosuositusten viidakossa?

27.2.2012

Ruokaan ja ravitsemukseen liittyviä ongelmia puidaan nyt enemmän kuin koskaan. Suurimmat totuudet terveyttä edistävästä ruokavaliosta ovat kuitenkin hyvin yksinkertaisia. Ravitsemusterapeutti Marja Ruutin kirja Oikeaa ravintoa minulle rauhoittaa hämmennyksen, joka on syntynyt ristiriitaisista ravintosuosituksista, dieettiohjeista ja hälyttävistä ruokateollisuuden paljastuksista. Avainsanat oikeanlaiseen ruokavalioon ovat yksilöllisyys ja luonnollisuus.

Rosmariinintuoksuinen meri syleilee auringossa kylpevää satamakaupunkia

23.2.2012

Esikoiskirjailija Milla Keräsen Sisilian ruusu on lumoava kertomus mystisestä rakkaudesta. Sen tapahtumat sijoittuvat Palermoon vuonna 1249, aikaan jolloin normannihallitsijoiden loiston ja rikkauden kausi oli päättymässä. Koti ei riitä elämänsisällöksi kirjan päähenkilölle, naimaikäiselle Rosalialle, joka etsii omaa tietään yhteisön paineen keskellä.

”Norsu jaksaa kantaa itse syöksyhampaansa”

21.2.2012

Kenialaisen Nais Masonin elämän lähtökohdat ovat järkyttävät – äiti kuolee, isä hylkää, aviomies pahoinpitelee ja tartuttaa vaimoonsa HI-viruksen. Mason saa potkut ja jää 30-vuotiaana leskeksi kahden pienen lapsensa kanssa. Toivo kertoo, kuinka sinnikäs Nais Mason taistelee tiensä kohti unelmaansa – mahdottomista lähtökohdista huolimatta.

Vuoden Johtolanka -palkinto kirjailija Pekka Hiltuselle

10.2.2012

Vuoden Johtolanka -palkinto 2012 myönnettiin kirjailija Pekka Hiltuselle esikoisromaanista Vilpittömästi sinun. Suomen dekkariseura ry:n Vuoden Johtolanka -palkinto myönnetään vuosittain edellisen vuoden merkittävästä kotimaisesta dekkariteosta. Psykologinen trilleri Vilpittömästi sinun pureutuu ajankohtaisiin aiheisiin: poliittisen populismin ja äärioikeiston nousuun sekä naisten hyväksikäyttöön.

Marko Kilven Elävien kirjoihin -romaanista tehdään elokuva

10.2.2012

Tuotantoyhtiö Blind Spot Pictures aloittaa Marko Kilven Elävien kirjoihin -rikosromaaniin (Gummerus) perustuvan elokuvan kuvaukset maaliskuussa. Elokuvan toteutuminen sai vahvistuksen, kun Suomen elokuvasäätiö antoi hankkeelle myönteisen tuotantotukipäätöksen keskiviikkona. Aku Louhimiehen ohjaama huumerikosdraama kuvataan Pohjois-Savon alueella, pääosin Kuopiossa.

Riisiä tiskin alta on kurkistus toisenlaiseen Japaniin

8.2.2012

Sumopainijat ja keisarin hovi, geishat ja samurait, yakuzat ja cosplay-nuoret. Japani on maa, josta luulemme tietävämme paljon. Liisa Karvisen kirja Riisiä tiskin alta – Tarinoita nousevan auringon maasta kertoo, millaisia japanilaiset todella ovat.

Tinkimätön esikoisromaani tuo henkilönsä kiusallisen lähelle

7.2.2012

Opettaja fantasioi kynsiään lakkaavasta oppilaasta. Työmies vilkuttaa kaivinkoneen kauhalla ihastukselleen. Koulupojat täyttävät pihalla puhallettavaa naista. Nelisiipinen lokki on 23-vuotiaan Matias Riikosen esikoisromaani, jonka sisäiset monologit päästävät ääneen niin ihmisiä, eläimiä kuin koneita. Tapahtumien näyttämönä toimii muuan koulu lähiympäristöineen. Kirjan kantavia teemoja ovat yksinäisyys ja lähestymisen vaikeus.

Jo Nesbøn Tohtori Proktori hauskuuttaa lapsia ja aikuisia ympäri maailman

6.2.2012

Norjalainen jännityskirjailija ja rock-muusikko Jo Nesbø on hurmannut Tohtori Proktori -lastenkirjoillaan niin lukijat kuin kriitikotkin ympäri maailman. Sarjan kolmas osa, Tohtori Proktori ja mahdollinen maailmanloppu, sai Norjassa kriitikkojen palkinnon ja nousi suoraan bestseller-listan kärkeen. Kirjasarjan käännösoikeudet on myyty 30 maahan.

Claire Castillonin armottomissa novelleissa piilee häiritseviä totuuksia ihmissuhteista

2.2.2012

Äidin pikku pyöveli -teoksellaan valloittanut Claire Castillon on yksi Ranskan uuden polven kiinnostavimpia kirjailijoita. Nyt ranskatar tykittää jälleen mustaa huumoria ja vinksahtaneita mielenmaisemia novellikokoelmassa Kuplissa (Gummerus). Novellien ihmispolot ryöpyttävät tunnepitoisia monologeja läheisilleen – aviomiehilleen, poikaystävilleen, rakastajilleen, tyttärilleen ja anopeilleen. Kaunistelemattomissa tarinoissa piilee totuuden siemen, jos sen uskaltaa itselleen myöntää.

Hannu Rajaniemi ehdolla Tähtivaeltaja-palkinnon saajaksi

2.2.2012

Helsingin Science Fiction Seura ry julkisti vuoden 2012 Tähtivaeltaja-palkintoehdokkaat. Yksi viidestä palkintoehdokkaasta on Hannu Rajaniemen romaani Kvanttivaras. Vuodesta 1986 lähtien jaettu palkinto luovutetaan edellisvuoden parhaalle Suomessa ilmestyneelle tieteiskirjalle.

Nabokovin varhaistuotannon helmi on suuri eurooppalainen klassikko

31.1.2012

Naurua pimeässä on virtuoosimaisesta kielenkäytöstään tunnetun Vladimir Nabokovin varhaistuotannon helmi, suuri eurooppalainen klassikko. Se on herkullisen ironinen ja julmanhauska kuvaus vallankäytöstä ja pakkomielteen voimasta. Nabokovin tunnetuimman romaanin, Lolitan sisarteoksena pidetty Naurua pimeässä pitää sisällään yhden kirjallisuuden huikeimmista loppukohtauksista.

Suomen tietokirjailijat ry palkitsi Juha T. Hakalan

31.1.2012

Suomen tietokirjailijat ry:n Oppikirjailijapalkinnot jaettiin Educa-messuilla lauantaina 28. tammikuuta. Yksi viidestä palkitusta on kasvatustieteen professori ja kirjailija Juha T. Hakala. Palkinto on suuruudeltaan 8 000 euroa. Palkinnot myönnetään tunnustuksena laajasta ja ansiokkaasta oppikirjatuotannosta.

Bestsellerkirjailijan aikuisten sadut hätkähdyttävät ja yllättävät

30.1.2012

Irlantilaiskirjailija Cecelia Ahern, 30, keikkuu teoksillaan vuodesta toiseen bestsellerlistojen kärjessä ympäri maailman. Hänen kirjojaan myydään yli 50 maassa ja ne ovat kahmineet lukuisia palkintoja. Tyttö peilissä (Gummerus) -kirjan maagisissa ja mieleenpainuvissa saduissa arki ja fantasia yhdistyvät Ahernille tyypilliseen tapaan valloittavasti ja kepeästi, synkistäkin sävyistä huolimatta.

Gummerus palkitsee kirjailija Pekka Hiltusen ja Joonas Konstigin sekä suomentaja Raimo Salmisen

28.1.2012

Gummeruksen perinteinen Kaarlen palkinto myönnettiin tänä vuonna kirjailija Pekka Hiltuselle hänen esikoisteoksestaan Vilpittömästi sinun. Palkinnon arvo on 5 000 euroa. Kirjailija Joonas Konstigille puolestaan myönnettiin Kalle Päätalo -palkinto tunnustuksena romaanista Kaikki on sanottu. Kalle Päätalo -palkinnon arvo on 3 000 euroa. Gummerus palkitsi myös suomentaja Raimo Salmisen ansioituneesta työstään kaunokirjallisuuden suomentajana. Tunnustuspalkinnon arvo on 2 000 euroa.

Rachel Riley riutuu rakkaushuolien syövereissä

27.1.2012

Joanna Nadinin suositusta kirjasarjasta tuttu Rachel Riley on merkillinen tyttö: Hän on täysin omaperäinen mutta kuitenkin maailman tavallisin pikkukaupungin teini, jonka elämä on kaikessa arkisuudessaan traagista ja draamantäyteistä. Yksinkertaista elämää, Rachel Riley on hulvattoman päiväkirjasarjan neljäs osa.

Terve kissa on tyytyväinen kissa

24.1.2012

Mitä pitää ottaa huomioon kissan valinnassa? Mitä esivalmisteluja on hyvä tehdä ennen kuin kissa saapuu taloon? Mitä rokotuksia kissa tarvitsee? Mitä kuuluu kissan päiväohjelmaan? Tyytyväinen kissa on opas jokaiselle kissan omistajalle ja kissan hankkimista aikovalle. Sen avulla omistajan on helpompi ymmärtää lemmikkiään ja pitää siitä parempaa huolta.

Kallion desperado valloittaa kaupungin kosteikot

23.1.2012

Teatterin ja musiikin monitoimimiehen Ari Wahlstenin esikoisromaani on absurdi ja humoristinen kuvaus helsinkiläisestä kulttuurielämästä. Kosteiden mestojen balladi on odysseia yöhön, jossa keskiolut virtaa jaloviinan rinnalla ja hekuma odottaa löytäjäänsä. Samalla se on omaperäinen rakkaudentunnustus kirjailijan kotikaupunginosalle, Kalliolle.

Sotahevonen on huikea kuvaus ihmisen ja hevosen välisestä ystävyydestä

19.1.2012

Kansainvälisen huippumenestyksen saavuttanut romaani Sotahevonen on ilmestynyt vihdoin suomeksi Gummeruksen kustantamana. Ensi kerran Britanniassa vuonna 1982 julkaistu klassikkoteos sovitettiin erittäin suosituksi näytelmäksi, jota esitetään paraikaa Broadwaylla. Kun Steven Spielberg näki esityksen, hän hankki kirjan elokuvaoikeudet välittömästi. Nyt sotahevosen tarina nähdään valkokankaalla tämän elokuvahistorian merkittävimpiin lukeutuvan ohjaajan eeppisenä filmatisointina. Elokuvan ensi-ilta Suomessa on 24.2.2012.

Vaimoni eroottinen potentiaali kuljettaa lukijaansa rakkauden kiemuroissa

18.1.2012

Vaimoni eroottinen potentiaali on kepeän hullunkurinen tarina keräilyvimman kanssa kamppailevasta Hectorista ja rakkauden eriskummallisesta olemuksesta. Sen on kirjoittanut pariisilainen kirjailija, käsikirjoittaja ja muusikko David Foenkinos. Hänen ensimmäiseen suomennettuun romaaniinsa Nainen, jonka nimi on Nathalie (2011) pohjautuva elokuva tulee Suomen ensi-iltaan maaliskuussa 2012, ja pääosaa esittää Améliesta tuttu Audrey Tautou.

Ehkäise syöpää syömällä oikein

17.1.2012

Miksi rintasyöpä on harvinaisempi japanilaisilla kuin amerikkalaisilla naisilla? Ja miksi sen riski on Amerikkaan muuttaneilla japanittarilla jo toisessa polvessa yhtä suuri kuin paikallisella väellä? Syöpälääkäri David Khayat väittää, että kolmannes syöpätapauksista liittyy ravintoon. Jokaisessa maassa on omanlaisensa ruokakulttuuri, ruokateollisuus ja viljelyskäytännöt lannoitteineen ja myrkkyineen. Teoksessa Syötkö riskiruokaa? (Gummerus) Khayat opastaa, mitkä ravinnosta saatavat hivenaineet kiihdyttävät syöpäsolujen kasvua ja mitkä taas torjuvat sitä.

Kuinka suojella lasta avioerotilanteessa?

13.1.2012

Eromyrkky – parjaaminen, haukkuminen ja aivopesu – on yleinen piirre huonoissa avioeroissa. Mitä on tehtävissä, jos toinen vanhemmista yrittää aktiivisesti vieraannuttaa lapset entisestä puolisostaan? Richard A. Warshakin teos Eromyrkky – Kuinka suojella lasta avioerotilanteessa opastaa niin eroavia vanhempia kuin tuomareita, lakimiehiä ja terapeutteja tunnistamaan, kohtaamaan ja torjumaan eromyrkyn sekä toimimaan lapsen parhaaksi hankalassa tilanteessa.

Kainostelematon novellikokoelma Hunajakukka keskittyy naisen nautintoon

11.1.2012

Erotica-sarjan neljäs novellikokoelma Hunajakukka sisältää jälleen rohkeita ja leikkisiä tarinoita pimeiden iltojen iloksi. Taitavien suomalaisten naiskirjoittajien tarinoissa on kihelmöivä tunnelma, eikä fantasioita rajoita aika, paikka tai todellisuus. Hunajakukka tarjoaa laadukasta ja aistillista viihdettä – naisilta naisille.

Millainen on Suomen tulevaisuus muuttuvassa maailmassa?

10.1.2012

Yhdysvallat ja Euroopan unioni heikentyvät, Venäjä ja Kiina vahvistuvat. Muutoksella on vääjäämättömät vaikutuksensa myös Suomen kansainväliseen asemaan. Millaista ulkopolitiikkaa ja kansainvälistä roolia Suomen kannattaa tavoitella jatkossa? Tampereen yliopiston kansainvälisen politiikan professori Hiski Haukkala analysoi kirjassaan Suomen muuttuvat koordinaatit maamme tulevaisuuden keskeisiä haasteita ja niiden myötä syntyviä mahdollisia valintatilanteita.

Kiihkeä sukutarina sitoo yhteen turkkilaisten ja armenialaisten kohtalot

5.1.2012

Kirottu Istanbul on Turkin suosituimman naiskirjailijan Elif Shafakin tunnetuin romaani. Se on monipolvinen sukutarina, jossa Turkin ja Armenian nykyisyys ja menneisyys törmäävät voimalla yhteen. Kirja toi Lontoossa asuvalle Shafakille syytteen turkkilaisuuden halventamisesta. Syyte kumottiin myöhemmin.

Metallican legendaarisen kameramiehen suorat ja avoimet valokuvat päästävät lähelle

4.1.2012

Vuonna 1981 perustetun Metallican pitkän ja loistokkaan uran varrelle mahtuu monenlaisia tapahtumia. Raivokkaasta kellaribändistä maailman suurimmaksi metalliyhtyeeksi noussutta Metallicaa on jo lähes 25 vuoden ajan kuvannut legendaarinen musiikkimaailman kameramies Ross Halfin. Upea teos Voittamaton Metallica kokoaa yksiin kansiin Halfinin ällistyttävien kuvien parhaimmiston.

Marko Kilvelle vuoden 2012 Savonia-palkinto

3.1.2012

Kuopiolainen kirjailija Marko Kilpi on voittanut vuoden 2012 Savonia-kirjallisuuspalkinnon rikosromaanillaan Elävien kirjoihin. Kuopion kaupungin jakama palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa. Kaikkiaan kilpailun piiriin kuului 71 vuonna 2011 ilmestynyttä kaunokirjallista teosta.

Viestinnän yhteystiedot

Pauliina Pietilä Tuottaja
010 683 6222
pauliina.pietila@gummerus.fi
Eeva Herrainsilta Viestintäpäällikkö
010 683 6210
eeva.herrainsilta@gummerus.fi

Mediapankkiin »