Ajankohtaista

Rehellisyys vai ystävyys? – Pakistanilaissyntyisen Kamila Shamsien uutuusromaani pureutuu ystävyyden, vallan ja siirtolaisuuden teemoihin

Rehellisyys vai ystävyys? – Pakistanilaissyntyisen Kamila Shamsien uutuusromaani pureutuu ystävyyden, vallan ja siirtolaisuuden teemoihin

22.9.2023

Ystävistä parhain on Karachissa kasvaneen ja Lontooseen asettuneen Kamila Shamsien tarkkanäköinen kuvaus kahden siirtolaistaustaisen, vaikutusvaltaiseen asemaan nousseen naisen ystävyydestä, 1980-luvun Pakistanista ja nyky-Lontoosta. Shamsien edellinen romaani Joka veljeään vihaa (2018) sai arvostetun Women’s Prize for Fiction -kirjallisuuspalkinnon. Hänen lukuisia tunnustuksia saaneita teoksiaan on käännetty 34 kielelle.

›› Lue lisää

Nainen, ota vastuu terveydestäsi ja hyvinvoinnistasi!

19.12.2014

Koko naisen terveys -kirjassa on läsnä naisen elinkaari murrosiästä ikääntymiseen. Kirjassa käydään läpi yleisimmät naistentaudit ja -vaivat oireryhmien perusteella sekä kerrotaan niihin sopivat hoidot niin koululääketieteen kuin täydentävien hoitojenkin osalta. Kirja nojaa terveysfilosofiaan, jonka mukaan terveys on kokonaisvaltaista. Kehon lisäksi on hyvä pitää huolta myös tunteiden ja mielen terveydestä.

Terveyttä, energisyyttä ja painonpudotusta paleodieetillä

18.12.2014

Huippukokki Daniel Greenin kirja Paleodieetti – Luonnollinen tapa laihtua sisältää 100 herkullista reseptiä aamiaisista ja brunsseista pää- ja jälkiruokiin. Herkulliset ja ravitsevat ateriat syntyvät helposti tuoreista kasviksista ja hedelmistä, kalasta, lihasta, pähkinöistä ja siemenistä. Paleodieetti perustuu prosessoimattomaan ruokaan: vähemmän lisäaineita ja epäterveellisiä transrasvoja eikä lainkaan piilosokeria tai -suolaa. Miltä kuulostaa merilevä-sashimisalaatti tai munakoisotornit yrttiöljyn kera vai maistaisitko mieluummin kreikkalaista sitruunabroileria?

Jarmo Niemisen Aarresaaret on Vuoden luontokirja 2014

24.11.2014

Jarmo Niemisen Aarresaaret – Helsingin saariston uskomaton luonto on valittu Vuoden luontokirjaksi. WWF:n vuosittain järjestämän kilpailun voittajan valitsi tänä vuonna valokuvaaja Meeri Koutaniemi. Kilpailu järjestettiin 37. kerran.

Heidi Jaatisen Kaksi viatonta päivää ja Anni Kytömäen Kultarinta Finlandia-ehdokkaina

14.11.2014

Kaksi Gummeruksen kustantamaa teosta on valittu tänä vuonna Finlandia-palkinnon ehdokkaiksi. Kirjailija Heidi Jaatisen kolmas romaani Kaksi viatonta päivää ja esikoiskirjailija Anni Kytömäen Kultarinta nousivat kuuden finalistin joukkoon. Finlandia-palkinto on Suomen Kirjasäätiön jakama tunnustus ansiokkaasta suomalaisesta romaanista. Palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa. Se jaetaan torstaina 27.11.2014.

Viimein suomeksi: Vladimir Nabokovin Kalvas hehku on postmoderni mestariteos

28.10.2014

Viime vuosisadan parhaiden romaanien listoille jatkuvasti nouseva ja lukuisiin erilaisiin tulkintoihin innostava Kalvas hehku on nerokkaasti rakennettu parodia jännityskirjallisuudesta, oppinut kommentaari ja hulluuden kronikka. Tarina runoilija Shadesta ja hänen vinksahtaneesta slaavilaisesta tulkitsijastaan ja palvojastaan saavuttaa lopulta sen, mikä kirjallisuudessa on harvinaisinta: täydellisen tragikoomisen tasapainon.

Mentaalivalmentajan työkirja jääkiekkoilijoille ja muille pelaajille

21.10.2014

Minna Marshin Miksi maali ei synny? – Henkistä kuntoa pelaajalle on ensimmäinen suomeksi kirjoitettu, käytännönläheinen mentaalivalmennuskirja urheilijoille, urheilua harrastaville, tukijoukoille kotona ja kentän reunalla sekä ylipäätään kaikille, jotka ovat valmiita tekemään töitä päästäkseen tavoitteisiinsa. Kirja kattaa kymmenen mentaalivalmennuksen osa-aluetta stressistä ja paineensietokyvystä tunteisiin, mielikuvaharjoitteluun ja omaksi itseksi vapautumiseen. Mukana on kymmenen suomalaisen huippujääkiekkoilijan, muun muassa Teemu Selänteen, Jarkko Ruudun ja Ville Niemisen, kokemuksia ja kommentteja.

Huolla, korjaa ja kunnosta – säästöä helpoilla vaatenikseillä

20.10.2014

Suosittujen niksikirjojen tekijä, Irmeli Castrén jakaa uutuuskirjassaan 300 kikkaansa yleisimpien vaateongelmien ratkaisemiseksi. Vaateniksit-oppaasta löytyy ohjeet muun muassa hihojen pidentämiseen, reikien parsimiseen, kirpparilöytöjen muodistamiseen ja tahrojen poistoon. Nahkavaatteessa olevan reiän voi paikata vaikka laastarilla, vetoketjun kiristää kärkipihdeillä ja housut lyhentää ilman neulaa ja lankaa liimapaltteella.

Paheksuntaa herättänyt italialaisromaani julkaistiin postuumisti

17.10.2014

Omalle ajalleen liian radikaali sisilialaisromaani Elämän ilo julkaistiin vasta kaksikymmentä vuotta kirjailijansa, Goliarda Sapienzan kuoleman jälkeen. Nyt mestariteokseksi tunnustettu kirja on vaikuttava, feministinen sekoitus Italian lähihistoriaa ja politiikkaa, sisilialaisia sukutraditioita ja perhe-elämää, kiihkeää kieltä ja dialogia sekä rakkautta ja vapaata seksuaalisuutta. Runsasta romaania kannattelee raikkaan moderni päähenkilö, Modesta.

Tuomas Vimman yrittäjäromaani Firman mies päättää suositun Raksa-trilogian

16.10.2014

Tuomas Vimman Firman mies päättää rakennusalaa eri vinkkeleistä häikäilemättömällä huumorilla ruotivan Raksa-sarjan. Trilogian itsenäinen päätösosa pureutuu alan haasteisiin ja mahdollisuuksiin yrittäjän näkökulmasta. Päähenkilö Samin luokkaretki saa huipennuksensa projektipäällikön siirtyessä omistavaan luokkaan. Samalla selviää, onko suomenruotsalaisen perijättären ja koulunsa kesken jättäneen opistoinsinöörin romanssi mahdollinen.

Kim Jong-ilin keittiömestarin absurdit muistelmat

15.10.2014

Salanimellä Kenji Fujimoto kirjoittavan kiistanalaisen japanilaiskokin kirjat tarjoavat harvinaisen lähikuvan Kim Jong-ilistä. Diktaattorin keittiömestari -kirjassa Fujimoto kertoo kolmestatoista vuodestaan Rakastetun johtajan palveluksessa. Herkullisista yksityiskohdista, taitavasti rakennetuista henkilökuvista ja Pohjois-Korean johdon yksityiselämää valottavista anekdooteista koostuva kirja on viihdyttävä ja mukaansatempaava, mutta myös suljetun diktatuurin kulissien takaista maailmaa avaava teos.

Sota muutti Kalle Päätalon niin kuin koko Suomen

10.10.2014

Eero Marttisen ja Hannu Kahakorven toimittama Semmonen savotta – Talvi- ja jatkosota Kalle Päätalon silmin on kiinnostava tietoteos kaikille sotahistoriasta, Suomen sota-ajasta tai Päätalosta kiinnostuneille. Kalle Päätalo tarjoilee romaaneissaan ainutlaatuisen tarkan, tavallisen suomalaisen sotilaan näkökulman, jonka oleellisimmat havainnot on tiivistetty tähän kirjaan. Päätalon ystäville Semmonen savotta taas antaa laajemman valtakunnallisen ja maailmanpoliittisen kehyksen kirjailijan sotakertomuksiin.

Dekkaristi Anna Jansson yllättää pirskahtelevalla naistenviihteellä

9.10.2014

Dekkareillaan laajan lukijakunnan kerännyt ruotsalaiskirjailija Anna Jansson on tehnyt uuden aluevaltauksen: Amorin kiehkurat aloittaa lempeän naistenviihdesarjan, jonka pääosassa on keski-ikäinen kampaamon omistaja Angelika. Pittoreski Visby antaa viehättävän taustan hyväsydämisen Angelikan ja koko pikkukaupungin elämälle, joka on täynnä humoristisia sattumia. Ja tietenkin romantiikkaa.

Oriana Fallaci uskalsi aina

8.10.2014

Elämäkertateos Oriana Fallaci – Nainen ristitulessa on inhimillinen tarina toimittajasta ja kirjailijasta, rohkeasta italialaisesta naisesta, josta tuli yksi 1900-luvun merkittävimmistä journalisteista. La Donna -nimellä julkaistu elämäkerta nousi syksyllä 2013 Italian kirjamyyntitilastojen kärkeen. Elämäkerran on kirjoittanut kirjailija ja kustannusalan ammattilainen Cristina De Stefano. De Stefano vierailee Helsingin kirjamessuilla 23.–25.10.

Tali-Ihantalan taistelu yksilön näkökulmasta

7.10.2014

Tali-Ihantalassa 1944 ratkaistiin Suomen kohtalo jatkosodassa. Suurimman yksittäisen torjuntavoiton jälkeen Neuvostoliiton suunnitelmat etenemisestä syvemmälle Suomeen alkoivat hiipua. Tietokirjailija Mika Kuljun teos Kohtalona Tali-Ihantala – Ihmisiä Suomen ratkaisutaistelussa kertoo suurtaistelun vaiheet päivä päivältä henkilötarinoiden kautta. Historia piirtyy niin suomalaisen jalkaväen kersantin, lääkintälotan, sotapelkuruudesta teloitetun, saksalaisen lentäjän, Neuvostoliiton marsalkan kuin ruotsalaisen vapaaehtoisen näkökulmasta. Lopputuloksena on kokonaiskuva, joka poikkeaa perinteisestä suomalaisesta sankarimyytistä.

Voiton edellytys taistelussa oli raskaasti aseistettujen panssariajoneuvojen torjuminen

7.10.2014

Simo Liikasen Panssarinmurskaajat – Panssarintorjunta talvi- ja jatkosodassa nostaa esille suomalaisessa sotahistorian kirjallisuudessa vähemmän käsitellyn aiheen, panssarintorjunnan. Liikanen käy kirjassa läpi talvi- ja jatkosodan kuvaavimmat taistelut panssarintorjunnan näkökulmasta. Aseiden lisäksi kirjassa nousevat esiin kylmähermoiset sotilaat, joista moni palkittiin Mannerheim-ristillä.

Uutta luettavaa Charlaine Harrisilta Sookie Stackhousea kaipaamaan jääneille

6.10.2014

Kuvittele Sookien erikoinen sisko tutkimassa murhia Twin Peaksissa. Kiinnostuitko? Charlaine Harrisin uuden, koukuttavan mysteerisarjan avausosassa, Kuiskauksia haudan takaa, Harper Connelly, nuori yliluonnollisin kyvyin varustettu nainen, selvittää murhatapausta Arkansasissa. Sarnen omituisessa pikkukaupungissa kaikki tuntevat toisensa, ja sen erikoisesta henkilögalleriasta melkein jokaisella tuntuu olevan epäilyttäviä salaisuuksia.

Suomalaisen viihdekirjallisuuden läpimurto maailmalla

3.10.2014

Miikko Oikkosen ja Sari Luhtasen urbaani fantasiaromaani Nymfit – Montpellierin legenda on nyt julkaistu Saksassa, jossa sen kustantaja Fischer otti kirjasta kymmenientuhansien ensipainoksen. Lokakuun aikana kirja julkaistaan myös Espanjassa, Ranskassa ja Hollannissa. Ensi vuonna ovat vuorossa UK, Brasilia ja Norja. Aiemmin se on julkaistu jo Italiassa, Venäjällä ja Latviassa.

Kalle Päätalon ilmiömäiseen suosioon noussutta Iijoki-sarjaa aletaan julkaista uudelleen

3.10.2014

Suomen on vallannut yllättävä Päätalo-ilmiö. Kalle Päätalosta intoillaan lukupiireissä ja blogeissa, eivätkä toimittajat kirjoita selkosen pojasta enää vähätellen. Kalle Päätalon omaelämäkerrallista Iijoki-romaanisarjaa on alettu verrata Karl Ove Knausgårdin ja Marcel Proustin teoksiin. Tuoreen ulkoasun saanutta Iijoki-sarjaa aletaan tänä syksynä julkaista uudelleen. Gummerus aloittaa uusintapainokset sarjan kahdella ensimmäisellä osalla.

Millaista ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa Suomen tulisi tehdä?

2.10.2014

Miten Venäjän muutos ja Ukrainan tapahtumat vaikuttavat Suomen asemaan? Onko Suomeen alkanut kohdistua sotilaallista uhkaa ensimmäistä kertaa kylmän sodan päättymisen jälkeen? Voisiko Suomi toimia laajan yhteistyön edistäjänä tehokkaammin Naton jäsenenä kuin sen ulkopuolella? Alpo Rusin Etupiirin ote – Suomen valtapeli Euroopan rajalla 1700–2014 on historiallinen yhteenveto Suomen ja Venäjän suhteista sekä ajankohtainen puheenvuoro ulko- ja turvallisuuspoliittiseen keskusteluun pilvien kasaannuttua jälleen Euroopan taivaalle.

Tervetuloa nuotiotulen taikapiiriin!

1.10.2014

Nuotiolla on visuaalinen tietokirja, joka tarkastelee nuotioihin liittyvää kulttuurihistoriaa. Kirjan kirjoittaneet toimittajat Pekka Laine ja Pertti Rovamo ovat intohimoisia retkeilijöitä, eränkävijöitä ja tulilla istujia. Kirja kertoo olennaisen siitä, mitä nuotion sytyttäjän tulee Suomessa tietää.

Olavi Paavolainen kirjojensa kautta

30.9.2014

Olavi Paavolainen oli 1920-luvun Tulenkantaja, 1930-luvun maailmanmatkaaja ja yhteiskunnallinen havainnoija, sota-ajan tiedotusupseeri ja 1940-luvun lopusta kuolemaansa 1964 asti Yleisradion Radioteatterin johtaja. Nukuin vasta aamuyöstä – Olavi Paavolainen 1903–1964 on kirjallinen elämäkerta. Sen on kirjoittanut Helsingin yliopiston yleisen kirjallisuustieteen professori H. K. Riikonen.

Ritva Oksasen elämän roolit

29.9.2014

Aloitteleva näyttelijä maaseututeatterissa. Neljän pienen tytön äiti Radioteatterissa. Freelancer lama-Suomessa. Kesäteatterin vetonaula. Vanheneva diiva. Juopotteleva näyttelijätär. Tiukka bisnesnainen. Näyttelijätär – Ritva Oksanen on muistelmateos rakastetun lavatähden elämästä. Kirjassa kerrotaan paitsi suurista ja pienemmistä rooleista myös siitä, mitä tapahtui näyttämön takana ennen ja jälkeen esityksen.

Opas tietoisiin selkouniin avaa ihmismielen uskomattomia mahdollisuuksia

24.9.2014

Onko tämä unta? Opas selkouniin ja itsetuntemukseen on sukellus ihmismielen saloihin ja luovuuden lähteille. Selkounella tarkoitetaan unta, jonka aikana tietää olevansa unessa. ”Oletko koskaan tajunnut olevasi unessa ja herännyt saman tien? Mahdatkohan tietää, millaisten mahdollisuuksien äärellä silloin olit?”

Hannu Rajaniemen hehkutettu trilogia saa arvoisensa päätöksen

23.9.2014

Hannu Rajaniemen supersuositun ja jo klassikoksi povatun Jean le Flambeur -tieteistrilogian päätösosa Kausaalienkeli on täynnä valtavia avaruusaluksia, huimaavia taisteluja ympäri universumia ja kiehtovaa tieteellistä spekulaatiota. Trilogian teemat – vapaa tahto, pelit ja identiteetti – sidotaan yhteen tavalla, joka jää mieleen pitkäksi aikaa.

Lisää luovuutta arkeen!

22.9.2014

Kuvataiteilija ja luovuuskouluttaja Krista Launonen opettaa hallitsemaan arjen ruuhkaa tekemällä. Kirjassaan Luovuus lähtee käsistä Launonen neuvoo keinot ohittaa vasemman aivopuoliskon asettamat rajat ja päästä nopeammin luovaan tilaan. Kokeile vaikka kynsilakkakokousta, bussimeditaatiota, villasukkatoimistoa tai Top 10 -mokalistaa.

Amin Maaloufin Valon puutarhat kertoo unohdetun maailmanuskonnon synnystä

19.9.2014

Ranskan kiitetyimpien kirjailijoiden joukkoon kuuluvan Amin Maaloufin kauneutta ja filosofiaa huokuva romaani Valon puutarhat kertoo menneiden aikojen maailmanuskonnon, manikealaisuuden, perustajan tarinan. Manin elämänkatsomuksen pohjana oli suvaitsevaisuus, mutta hänen rauhantahtoinen viestinsä on hukkunut sotaisan maailmamme melskeessä.

Työtä, unikuvia ja rakkautta – Anna Kortelaisen sukellus taiteilija Antti Niemisen elämään

12.9.2014

Anna Kortelaisen Kivipiirtäjä kertoo fantasiataiteilija Antti Niemisen elämästä ja taiteesta. Viipurinlahdella vuonna 1924 syntyneen Niemisen varhaisissa teoksissa näkyy työläisrealismi. Hän opiskeli Turun Taideyhdistyksen piirustuskoulussa 1940-luvun lopulla, kunnes uskaltautui vapaaksi taiteilijaksi. 1950-luvulla Nieminen tutustui Pariisiin, mutta vietti myös erakkoelämää keuhkotautiparantolassa. Kuohuva 1960-luku, rikas mielikuvitus ja kätketty lapsuusmaisema nousivat unikuvina Antin taidegrafiikkaan vasta, kun aika oli kypsä. Rakkauden kesän 1967 Antti vietti New Yorkissa, jossa ihan kaikki muuttui.

Michael Cunninghamin Lumikuningatar nousee arjen yläpuolelle

9.9.2014

Michael Cunninghamin odotettu uutuus, Lumikuningatar, kertoo sadunomaisesti lumisateesta, veljeksistä, kuolleesta äidistä ja Brooklynin vielä rähjäisestä Bushwickista. Lumikuningatar on kuva ajastamme, jossa paljon saaneet ja monilahjakkaat ihmiset ovat vailla suuntaa ja kaipaavat kaiken muuttavaa ihmettä. Henkilöhahmot ovat itsetietoisuudestaan huolimatta sympaattisia, ja Cunninghamin kaunis kieli sekä humaani ote saavat fanit takuulla rakastumaan myös Lumikuningattareen.

Elias Koskimiehen omakohtainen romaani Ihmepoika kuvaa erilaisen nuoren kasvukipuja

8.9.2014

Elias Koskimiehen Ihmepoika kertoo millaista on olla erilainen nuori 80- ja 90-lukujen taitteessa Pohjanmaalla. Se on kuvaus mahtavasta nuoruudesta, joka vie mukanaan kaikkia muita, paitsi pienikokoista poikaa, joka värjää salaa Barbie-nuken tukkaa, haaveilee kansainvälisestä megatähteydestä ja rakentaa kotipihalla sirkuksen pienoismallia. Ihmepoika on paljas, koskettava ja naurattava kertomus kipeistä nuoruusvuosista, jotka on elettävä ennen kuin maailma avautuu.

Lappi markkinavoimien puristuksessa

26.8.2014

Jussi Siirilän romaani Kaikkien aikojen tarina sisältää monta yhteen kietoutuvaa kertomusta. Kirjan keskushenkilö, kirjailija Hannu Mäkäräinen, ravaa ympäri Lappia vetävien tarinoiden perässä. Sellaisen kuultuaan Mäkäräisestä tulee häikäilemätön. Hän vääristelee, liioittelee ja varastaa. Syntyy kaikkien aikojen tarina, jossa muun muassa rakennetaan elämyspuistoa Kittilään, tapellaan Muumimaailmassa, ajellaan ponttonilaiturista rakennetulla lautalla ympäri Inarinjärveä, istutaan Berliinin eläintarhan häkissä 1930-luvulla ja seurataan Hitlerin vaalikampanjaa. Mehukkaan satiiristen tarinoiden keskiöstä paljastuu ihmisen ahneus, turhamaisuus ja hyväksikäyttö.

Parempaa vointia ilman lääkkeitä

18.8.2014

Frédéric Saldmann kertoo menestysteoksessaan Terve järki on paras lääke ymmärrettävästi, kuinka ehkäistä ja hoitaa sairauksia ilman lääkkeitä. Hän opastaa hoitamaan pelkkien seurausten lisäksi myös niiden syitä. Teos on ollut kotimaassaan Ranskassa ilmiömäinen bestseller, ja sen oikeudet on myyty kymmeniin maihin.

Kannaksen iskujoukon hurja tulikoe

14.8.2014

Elävän sota- ja sankarikuvauksen sekä tarkan taustatyön mestari Esa Sirén vie lukijat tällä kertaa Kannakselle elokuun 1943 räiskyviin tapahtumiin. Aiempien myyntimenestysten tapaan Kannaksen kostajat perustuu oikeisiin tapahtumiin ja Suomen sotahistoriaan, jota Sirén tutkii intohimoisesti viimeisiä veteraanejamme haastatellen.

Esikoisromaani Riivaaja on hurja matka kohti omia sanoja

13.8.2014

Helsinkiläisen Sami Majalan Riivaaja on romaani kirjoittamisesta tapana elää. Se on rohkea kirjallinen päänavaus ja omakohtainen kasvutarina, huima sukellus nuoruuteen, rakkauteen, yksinäisyyteen ja häpeän tunteisiin.

Hatuntekijän kuolema jatkaa 20-luvun Helsinkiin sijoittuvaa noir-henkistä dekkarisarjaa

12.8.2014

Nina Hurman Hatuntekijän kuolema on itsenäinen jatko-osa teokselle Yönpunainen höyhen. Taitavasti sensuellia erotiikkaa ja jännitystä yhdistävässä sarjassa päänvaivaa aiheuttaa tällä kertaa Rougen ystävättären merkillinen kuolema. Hurma on tehnyt jälleen loistavaa taustatyötä ja herättää jazzin tahdissa keinahtelevan historiallisen Helsingin eloon.

Irtiottojen puolesta!

11.8.2014

Pasi Ahtiaisen esikoisromaani Jokakelin mies on humoristinen kertomus suomalaisen miehen ahdingosta ja kahjoja käänteitä saavasta kapinasta. Se kertoo opettajasta, joka saa eräänä päivänä tarpeekseen ja alkaa tehdä mitä itse haluaa. Kirja toi Ahtiaiselle Gummeruksen ja Elisan Suuren romaanikilpailun toisen palkinnon.

Mikä riittää rakkaudessa?

7.8.2014

Imatralaisen Sari Pullisen haikean pohdiskeleva esikoisromaani Kohta kaikki alkaa kertoo nälkäisestä rakkaudesta, yksinäisistä illoista, julmuuteen asti menevästä rehellisyydestä ja käänteentekevistä kokemuksista. Kirja kuvaa paitsi miehen ja naisen välistä rakkaussuhdetta ongelmineen ja umpikujineen, myös sukupolvien jatkumoa itärajan varjossa.

Armoton taivas on sydämeenkäyvä romaani väkivallasta ja vapaudesta

6.8.2014

Kari Kovalaisen Armoton taivas on moderni erätarina, jossa voimakas luontokokemus nousee metaforiselle tasolle. Se on myös kertomus miehestä, joka kantaa väkivaltaisen lapsuuden taakkaa harteillaan ja yrittää löytää paikkaansa elämässä. Tarina on komeasti kirjoitettu ja Kovalaisen taito käyttää sanoja rikkaasti tuo sille omaperäisen äänen. Armoton taivas on Gummeruksen ja Elisan suuren romaanikilpailun finalisti.

Tuulen vihat loitsii 1100-luvun Köyliönjärven eläväksi

31.7.2014

Tuulen vihat on Paula Havasteen uuden, 1100-luvulle sijoittuvan sarjan ensimmäinen osa. Se avaa suomalaiselle historialliselle romaanille uuden aikakauden ja versioi jännittävästi yhden maamme historian tunnetuimmista ja vanhimmista legendoista. Havasteen lukijoiden rakastaman Kymmenen onnen Annan tavoin Tuulen vihat sisältää paljon kansanperinnettä: taikoja, enteitä, loitsuja ja ennustuksia.

Menestyskirja Puoliksi paha on henkeäsalpaava selviytymiskamppailu

28.7.2014

Nuorille aikuisille suunnattu maaginen trilleri Puoliksi paha aloittaa vetävän Half Bad -trilogian noitapojasta, joka on kaikkien hylkäämä mutta jokaisen jahtaama. Englantilaisen perheenäidin Sally Greenin omaksi ilokseen kirjoittama esikoisromaani aiheutti sensaatiomaisen kuhinan kansainvälisessä kirjamaailmassa, ja sen käännösoikeudet myytiin ennätyksellisesti 45 kielialueelle jo ennen teoksen ilmestymistä. Kirjasta on suunnitteilla myös elokuva.

1950-luvun Helsinki herää eloon nostalgisessa kuvateoksessa

24.6.2014

Aho & Soldan: Helsinki 1950-luvun väreissä esittelee ihastuttavin, ennennäkemättömin värivalokuvin arjen elämää Helsingissä 1950-luvulla. Heikki ja Claire Ahon ottamien upeiden kuvien rinnalla Eino Leino kertoo kulttuurisuvun tarinaa ja jakaa muistoja viattomuuden vuosikymmeneltä. Kirjan tekstit ovat suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.

Kansa valitsi ilmeen uudelleen julkaistavalle Iijoki-sarjalle

16.6.2014

Gummerus järjesti ajalla 15.5.–8.6.2014 suuren Päätalo-kansanäänestyksen, jossa lukijat saivat päättää Kalle Päätalon Iijoki-sarjan ulkoasusta. Voittajaksi kolmen kansivaihtoehdon joukosta selviytyi ylivoimaisesti Laura Noposen suunnittelema valokuvakansi, joka sai 60 % äänistä.

Tuulisen saaren kirjakauppias on ihastuttava kirja kaikille niille, jotka kokevat kirjat itselleen läheisiksi

10.6.2014

Gabriella Zevinin kehuttu romaani Tuulisen saaren kirjakauppias on oodi kirjoille. Se on myös unohtumaton kertomus muutoksista ja uusista mahdollisuuksista, siitä, miksi luetaan ja miksi rakastetaan. Kirja saa lukijat ihastumaan pisteliääseen ja herkkään kirjakauppiaaseen A. J. Fikryyn, jonka nokkelat huomautukset kirjoista, elämästä ja rakkaudesta sekä ilostuttavat että koskettavat.

Chris Cleaven Voittamaton on koskettava romaani elämän mahdottomista valinnoista

10.6.2014

Chris Cleave kuvaa romaanissaan Voittamaton kahden kilpapyöräilijän, mutta samalla parhaiden ystävysten tuskastuttavaa kamppailua voitosta. Hän kertoo niistä uhrauksista, joita he menestyksen vuoksi joutuvat tekemään. Pohjimmiltaan romaani ei ole kuitenkaan tarina urheilusta, vaan kipeä ja ajatuksia herättävä kertomus ystävyydestä, äitiydestä sekä rakkaudesta.

Villa Sibyllan kirous on pelon, kuvitelmien ja valheiden värittämä murhamysteeri

5.6.2014

Italiassa asuvan suomalaisen Vera Valan kolmas Arianna de Bellis -dekkari, Villa Sibyllan kirous, on vangitseva ja viettelevä romaani, joka sijoittuu historialliseen Roomaan. Arianna yrittää saada selville paitsi Villa Sibyllassa asuvan yläluokkaisen perheen vainoajat myös tietoja ikivanhasta salaseurasta sekä kansainvälisestä korporaatiosta, jonka vallanhimoiset lonkerot yltävät ympäri maailman. Myös yksityisetsivän oman menneisyyden salaperäinen hämärä alkaa väistyä.

Ilmiömäisen suositun Jussi Adler-Olsenin Lasiavain-palkittu Pullopostia tarjoaa koukuttavaa jännitystä

21.5.2014

Jussi Adler-Olsenin Pullopostia on ratkaisemattomiin rikoksiin erikoistuneesta Osasto Q:sta ja apulaispoliisikomisario Carl Mørckistä kertovan sarjan kolmas osa. Tällä kertaa salaperäinen pulloposti kuljettaa Mørckin uskonnollisia yhteisöjä piinanneen kidnappaajan jäljille, ja hermoja raastava kissa ja hiiri -leikki saa alkunsa. Tanskan suosituin dekkaristi Jussi Adler-Olsen on kotimaansa lisäksi ilmiö Isossa-Britanniassa ja Saksassa. Suomalaisia lukijoita hän ihastuttaa vierailemalla Helsingissä 16.–17.9.2014.

Päätalo-huuma valtaa lukijat

16.5.2014

Gummerus ja Elisa Kirja ryhtyvät julkaisemaan uudelleen Iijoki-sarjaa. Huonemiehen poika ja Tammettu virta ilmestyvät sekä painettuina että sähkökirjoina.

Aarresaaret johdattaa luontoretkelle salaperäisille sotilassaarille

14.5.2014

Jarmo Niemisen Aarresaaret – Helsingin saariston uskomaton luonto tarjoaa historiaa ja tunnelmia salaperäisiltä saarilta, jotka uinuvat Helsingin ydinkeskustan edustalla. Saaristo-opas ja luontokuvaaja Jarmo Nieminen on tarkkaillut kameran kanssa näitä kiehtovia saaria vuosia, kaikkina vuodenaikoina. Upeat kuvat ja Niemisen elävät tarinat saariston ainutlaatuisesta luonnosta ihastuttavat nyt kiehtovan kirjan muodossa.

Metsästäjän sydän on henkeäsalpaava seikkailu uudessa Etelä-Afrikassa

8.5.2014

Eteläafrikkalaisen, afrikaansiksi kirjoittavan Deon Meyerin toinen suomennettu romaani Metsästäjän sydän on huikea, trillerimäisesti etenevä takaa-ajo tarina ja katsaus Etelä-Afrikan apartheidin jälkeiseen aikaan. Meyer kuvailee taitavasti Etelä-Afrikan kirjavaa ympäristöä ja monipuolista henkilögalleriaa, jota johdattaa haavoittuvainen mutta rohkea entinen salamurhaaja. Deon Meyer on kotimaansa suosituin kirjailija, ja hänen teoksiaan on käännetty yli 20 kielelle.

Edward Snowden – Ei pakopaikkaa -teos paljastaa julkaisemattomia dokumentteja NSA:n laaja-alaisesta vallan väärinkäytöstä

6.5.2014

Toimittaja Glenn Greenwaldin elämä muuttui peruuttamattomasti, kun Edward Snowden päätti uskoutua hänelle Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuspalvelun NSA:n ja sen kansainvälisten liittolaisten harjoittamasta nettivakoilusta koko laajuudessaan. Nyt Greenwald yhdistää ensimmäistä kertaa ne palaset, joita julkisuudessa on vuoden aikana ollut esillä. Teoksessa Edward Snowden – Ei pakopaikkaa hän paljastaa Snowdenin asiakirja-arkistoista aiemmin julkaisemattomia dokumentteja NSA:n ennennäkemättömästä ja laaja-alaisesta vallan väärinkäytöstä. Teoksen maailmanlaajuinen julkaisupäivä on 13.5.2014.

Kiitos kirjasta -palkinto Pauliina Rauhalalle

23.4.2014

Kiitos kirjasta -mitali myönnetään vuonna 2014 Pauliina Rauhalalle teoksesta Taivaslaulu.

Mikael Agricola -palkinto Ilona Nykyrille

9.4.2014

Vuoden 2014 Mikael Agricola -palkinto myönnettiin suomentaja Ilona Nykyrille Hans Falladan romaanista Yksin Berliinissä.

Heidi Jaatisen pysähdyttävässä romaanissa osattomuus periytyy äidiltä tyttärelle

8.4.2014

Heidi Jaatisen kolmas romaani Kaksi viatonta päivää on vahvalla kielellä kuvattu perhetragedia ja kertomus sukupolvelta toiselle siirtyvästä syrjäytymisestä. Tarina sysää lukijan niin huostaanotetun lapsen kuin lapsestaan huolehtimaan kykenemättömän äidin maailmaan ja pakottaa pysähtymään ajankohtaisen aiheensa äärelle.

Mukaansatempaava tietokirja Jeesuksesta historiallisena kapinajohtajana

7.4.2014

Reza Aslanin menestysteos Jeesus Nasaretilaisesta kertoo vetävästi tämän kuuluisaksi tulleen kapinajohtajan ajasta sekä syistä, joiden vuoksi juuri hän muodostui myöhemmin niin merkittäväksi hahmoksi. Kaksi tuhatta vuotta sitten Palestiinan alue oli apokalyptisen hurmoksen vallassa ja vilisi profeettoja, kiivailijoita ja messiaiksi julistautuvia miehiä. Nasaretilainen oli omassa ajassaan yksi monista. Aslanin huolelliset ja tähän kirjaan vangitsevasti tiivistetyt tutkimustulokset kertovat, mitä oikeasti tiedämme Jeesuksesta ja maailmasta, jossa hän eli.

Aavikon kyyhkyset herättää henkiin legendan Masadan selviytyjänaisista

28.3.2014

Alice Hoffmanin toinen suomennettu romaani Aavikon kyyhkyset on tarina rohkeista naisista ajanlaskumme ensimmäisellä vuosisadalla. Neljä naista vartioi arvokkaita kyyhkysiä Masadan vuorilinnoituksessa, jonne juutalaiset ovat paenneet roomalaisia. Samalla kyyhkyslakka kätkee sisäänsä neljä salaisuutta ja sitoo yhteen neljä kohtaloa.

Tommy Tabermann muistuttaa hyvyyden ja toisen kunnioittamisen tärkeydestä

27.3.2014

Elämä ottaa kädestä – Sanoja siitä, mitä ihmisyydeksi kutsutaan on rakkaudella koottu kokoelma Tommy Tabermannin runoja, puheenvuoroja ja proosatekstejä. Kirjassa vuorottelevat hauskat, viisaat ja vakavat tekstit, joiden taustalta nousee vahva toisen ihmisen kunnioittamisen sanoma. Puhuttelevat alkusanat on kirjoittanut Jaakko Heinimäki.

Reseptien aarteet tarjoaa nykyaikaista kotiruokaa parhaimmillaan

20.3.2014

Verna Kaunisto-Feodorowin Reseptien aarteet – Sukupolvelta toiselle sisältää perinteisiä ja moderneja ruokaohjeita viiden sukupolven ajalta. Kirjan reseptit vievät makumatkalle suvun kanssa vietettyihin ruokahetkiin – niin arkeen kuin juhlaan. Tunnelmallisen kuvituksen kruunaavat mukaan liitetyt reseptileikkeet, joita Verna on löytänyt isoäitiensä vanhojen keittokirjojen välistä.

Pätkätöitä ja rentturomantikkaa

18.3.2014

Ari Wahlstenin Jobikirja on roisilla huumorilla ryyditetty veijariromaani, joka jatkaa samaa äijämäistä menoa kuin edeltäjänsä Kosteiden mestojen balladi (2012). Se on omintakeinen kasvukertomus Kallion kundi Aaron Waldenista ja hänen värikkäästä työhistoriastaan. Raskas työ vaatii raskaat huvit, joten viihdykettä tarjoavat viina ja ystävät sekä lukuisa määrä säihkyviä sääripareja.

Aika ei ole pyyhkinyt pois evakkojen muistojen maisemaa

14.3.2014

Suomen jälleenrakennus on suuri selviytymistarina. Sodan jaloista evakkoon joutuneet vauhdittivat osaltaan uusien kotikuntiensa taloudellista nousua. Jälleenrakennuksen aikana oli keskityttävä tulevaisuuteen, ei menneisyyteen. Juurettomuus ja kaipuu menetetylle kotiseudulle siirtyivät kuitenkin seuraaville sukupolville.

Oman elämänsä Calamity Jane

13.3.2014

Neljännellä runokokoelmallaan Satu Manninen vakiinnuttaa paikkansa yhtenä kiinnostavimmista nykyrunoilijoistamme. Kaupunkicowboy vie lukijan pahvikulisseihin Hollywoodin ja lännenleffojen kuvastoon. Elämä on rodeota ja baarin pöydässä mölisee karjalauma. Liikenne on jazzia, lumisade popcornia ja lopussa ripustetaan auringonlasku oksalle kuivumaan.

Poimi golfammattilaisen vinkit rautamailoilla pelaamiseen

6.3.2014

Golfin ammattivalmentaja Hanna Teerijoki jakaa tieto-taitonsa kirjassa Puhdas osuma – Golf rautamailoilla. Siinä havainnollistetaan selkein kuvin ja tekstein, miten rautamailoilla lyödään oikein, ja mitä yleisimmin tehdään väärin. Golfbägiin mahtuvassa käytännön oppaassa kuvataan yksityiskohtaisesti kaikki svingin vaiheet.

Kodin saa viihtyisäksi luonnonmateriaaleista tehdyillä somisteilla

5.3.2014

Väännä risusta, sido kukkasista, puno pajusta, muovaa sammaleesta, taivuta tuohesta... Lähiluonto tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia upeiden koristeiden ja kranssien valmistukseen. Tiina Rinteen kirjasta Kaislatähti ja laventelikranssi – Tee kauneimmat koristeet luonnonmateriaaleista löytyy kasapäin inspiraatiota luonnon antimien hyödyntämiselle.

Ukkosen esikoisromaanissa käydään taistelua arktisen alueen luonnonvaroista

3.3.2014

Jyrki Ukkosen Ahneuden kartta on tyylikäs kansainvälinen jännitysromaani, joka nostaa esille ajankohtaisen kiistan arktisten alueiden luonnonvaroista. Sen tapahtumilla on pelottavat yhtymäkohtansa todellisuuteen. Älykkäästi punotussa juonessa ihmiset ovat vain pelinappuloita kasvottomassa valtapelissä, kun ns. jääkarhuvaltiot hamuavat rikkauksia vielä sulamattomien napajäätiköiden alta.

Himoitut soppareseptit paljastuvat

27.2.2014

Helsinkiläinen ravintoloitsija Marc Aulén on koonnut yksiin kansiin suosituimmat keittoreseptinsä. Mukana on esimerkiksi Helsingin parhaaksi keitoksi valitun bouillabaissen ohje. Näyttävässä Sopat!-kirjassa näkyy Marcille ominainen ruokafilosofia: yksinkertaisilla resepteillä ja raaka-aineita kunnioittamalla saadaan nopeasti loihdittua todellisia makunautintoja.

Väkevää esikoisromaania kantavat pohjoisen havumetsän tuulet

26.2.2014

Anni Kytömäen Kultarinta on aistivahva ja eeppinen teos, jonka vaikuttavin päähenkilö on suomalainen luonto kaikkine vivahteineen. Metsässä vaeltavat isä ja tytär, joiden rinnalla tarinan poluilla kulkevat historia sotineen ja luokkataistoineen, kaipuu ja rakkaus sekä kuusikon syvissä varjoissa hiipivä karhu.

Sisustusarkkitehti jakaa parhaat oppinsa

20.2.2014

Sisustusarkkitehti Hanni Koroman ja toimittaja Sami Sykön teos Avaimia ajattomiin suomalaisiin sisustuksiin hivelee silmiä. Tyylikkäässä kirjassa Hanni Koroma uudistaa käsityksiämme sisustamisesta. Ajattomien tilojen ja valloittavien värien mestari antaa parhaat sisustusohjeensa ja jakaa vuosikymmenten kokemuksensa. Käytännölliset, mutta hurmaavat tekstit ovat Sami Sykön käsialaa. Upeat valokuvat ovat Jaanis Kerkiksen ottamia.

Ohikulkijan tuoksu on sarja kauneuden läpäisemiä kohtaamisia

13.2.2014

Katriina Ranne on moderni nomadi, maailmaa kiertävä ja kauneuden ääreen pysähtyvä tohtori, joka tuntee ohikulkijan tuoksun. Hänen ensimmäinen runokokoelmansa on täynnä rakkautta ja intohimoa, elämän ahneutta, joka saa pitämään juhlat, kun rahat loppuvat.

Kasapäin uusia hurmaavia neuleideoita

10.2.2014

Ilona Korhosen & Jenni Östermanin Tähkä, Keiju ja Taikasauva – Neuleita lapsille on suositun Neulekirjan (Gummerus 2010) jatko-osa. Siihen on koottu ihastuttavia neulevaatteita ja asusteita lapsille sekä nuorille. Hersyvän iloiset valokuvat houkuttelevat tarttumaan puikkoihin!

Anna Gavaldan odotettu, särmikäs uutuus palkitsee lukijansa

6.2.2014

Uutta Anna Gavaldan romaania on odotettu monta pitkää vuotta. Lempi ei ole leikin asia palkitsee odotuksen sydäntä vuoroin kylmäävällä ja lämmittävällä kertomuksella päähänpotkitusta Billiestä, joka kääntää vaikeudet voitoksi löydettyään tosiystävän toisesta ulkopuolisesta, Franckista. Ronskilla puhekielellä kirjoitettu sateenkaaritarina kertoo makeilematta ystävyydestä, rakkaudesta ja niiden välisestä häilyvästä rajasta.

Andalusialainen ystävä panee pohtimaan mikä on hyvää ja mikä pahaa

4.2.2014

Alexander Söderbergin Andalusialainen ystävä on tyylikäs kansainvälinen trilleri, jonka taitavasti punottu juoni pitää otteessaan. Se on ajaton kertomus hyvän ja pahan taistelusta, jossa vain vahvin jää henkiin. Kirja kuvaa järjestäytynyttä rikollisuutta poikkeuksellisella tavalla, ja se on täynnä sekä kiinnostavia henkilöhahmoja että intensiivisiä toimintakohtauksia, joiden brutaalius saa lukijan haukkomaan henkeään.

Palkinnot kirjailija Pauliina Rauhalalle ja suomentaja Anna-Maija Viitaselle

3.2.2014

Gummeruksen perinteinen Kaarlen palkinto myönnettiin tänä vuonna esikoiskirjailija Pauliina Rauhalalle teoksesta Taivaslaulu. Palkinnon arvo on 5000 euroa. Suomentaja Anna-Maija Viitaselle myönnettiin 2000 euron arvoinen tunnustuspalkinto hänen ansioituneesta työstään kaunokirjallisuuden suomentajana.

Reilussa suhteessa vanhemmat ja lapset tottelevat vuorotellen toisiaan

28.1.2014

Lastenpsykiatrian erikoislääkärin, perheterapeutin ja kolmen lapsen äidin Janna Rantalan kirja Äiti, älä tottele! (kaiken maailman kasvatusoppaita) on hauskasti kirjoitettu teos maailman tärkeimmästä ihmissuhteesta. Vanhemman ja lapsen välillä kaikki ei ole auvoista, vaan tielle osuu päivittäin haasteita ja karikkoja. Vanhemman kannattaa kunnolla pysähtyä miettimään suhdettaan lapseen ja odotuksiaan sen molempia osapuolia kohtaan. Reilulla kohtelulla ja maalaisjärjellä pääsee pitkälle, mutta on muistettava, että olennainen osa kokonaisuutta ovat myös perheen muut jäsenet.

Rakkauskirjeitä 1960-luvun Lontoosta

23.1.2014

Jojo Moyes on yksi menestyneimpiä naisten viihdekirjallisuuden nykytähtiä, jonka romaanit ovat erityisen mukaansatempaavia, koskettavia ja kirjallisesti laadukkaita. Ensimmäisenä suomennettu ja vuoden parhaan rakkausromaanin palkinnon voittanut, Moyesin suosituimpiin teoksiin kuuluva Ole niin kiltti, älä rakasta häntä, on taiten kerrottu tarina rakkaudesta ja elävä ajankuva kahden eri vuosikymmenen Lontoosta. Kirjeenvaihtoon perustuvaa romaania varten Moyes keräsi aitoja rakastavaisten jäähyväiskirjeitä, jotka ovat mukana kirjassa.

Elämää suurempi rakkaustarina 1920-luvun Pariisissa

22.1.2014

Nuoruutemme Pariisi kertoo lumoavan tarinan Ernest Hemingwayn ensimmäisestä avioliitosta vaimon näkökulmasta kirjoitettuna. Paula McLain on luonut taidokkaan romaanin, joka sekoittaa faktaa ja fiktiota. Se kurkistaa nuoren pariskunnan kulissien taakse ja kuljettaa 1920-luvun Pariisin, jossa ajan tunnelma on käsin kosketeltavissa. Romaani tuo elävästi esille, millaista oli elää nuoren machokirjailijan kanssa, joka halusi kaiken ja vielä enemmän.

Gene Wolfen mestarillinen tieteisfantasiasarja Uuden auringon kirja jatkuu.

16.1.2014

Sovinnontekijän kynsi jatkaa Gene Wolfen kiitettyä tieteisfantasiasarjaa. Ensimmäinen osa Kiduttajan varjo noteerattiin ilmestyttyään Suomessa Tähtivaeltaja-palkinnolla. Wolfen moneen kertaan palkittua teosta pidetään tieteiskirjallisuuden kiistattomana klassikkona. Wolfen kertojankyvyt ovat vailla vertaa, ja Sovinnontekijän kynsi tarjoaa lukijalle huikean monitasoisen ja kielellisesti rikkaan matkan.

Keskiaikaiseen Kalmantanssiin kutsutaan niin rahvas kuin ylhäisö

15.1.2014

Kalmantanssi on Milja Kauniston toinen romaani, joka jatkaa Synnintekijän herkullisen rietasta tarinaa keskiajalla eläneestä Olavi Maununpojasta. Kaunisto on historiallisen romaanin suurimpia kotimaisia lupauksia, jonka vahvuuksia ovat muun muassa kirjallinen laatu, runsaan kuvaileva kieli ja hersyvä huumori.

Pätkäpaastoamisella terveyttä!

10.1.2014

Terveyskirjailija Varpu Tavin ja lääkäri Anna Sillanpään teos Pätkäpaasto – 5:2, rasvapaasto ja 15 muuta tehokasta tapaa laihtua tarjoaa neuvoja eri paastoamistyyleihin. Niistä jokainen voi löytää itselleen sopivimman tavan paastota tai yhdistelmän erilaisista tavoista, kuten hedelmäpaasto, Anti Kata, pH-paasto, soturidieetti. Oikein toteutettuna paasto edistää terveyttä monin tavoin ja vapauttaa tunnesyömisen kahleista. Teos sisältää myös eri paastoja kokeilleiden mielipiteitä sekä lääkärin kommentteja.

Jotta väkivaltaa voidaan ennaltaehkäistä, tulee ensin tietää mistä väkivallassa on kysymys

9.1.2014

Jari Hautamäen Mikä minuun meni? – Tositarinoita suomalaisesta perheväkivallasta porautuu suomalaisen väkivallan ytimeen, neljän seinän sisälle. Ajankohtaisessa teoksessa on omakohtaisia tarinoita väkivaltaan syyllistyneiden miesten ja naisten sekä heidän perheidensä elämästä. Se tuo esille sen, kuinka kuka tahansa meistä voi olla väkivallan tekijä, mutta kuinka väkivallan aiheuttamasta pahasta voi myös selviytyä. Tarinoiden rinnalla on tietoa väkivalta-aiheesta ja Hautamäki tarjoaa konkreettisia välineitä ymmärtää aggressiot ajoissa.

Upeasti hehkuva esikoisromaani jatkaa nuorten afrikkalaisten naiskirjailijoiden esiinmarssia

8.1.2014

NoViolet Bulawayon värikäs ja kiihkeä esikoisromaani on kirjamaailman puheenaihe ja arvostelumenestys. Me tarvitaan uudet nimet oli Booker-finalisti ja voitti National Book Awardin nuorten kirjailijoiden palkinnon. Zimbabwesta Yhdysvaltoihin muuttanut Bulawayo on afrikkalaisen kirjallisuuden tuoreita nimiä ja yksi heistä, jotka käsittelevät maanosansa historiaa ja nykypäivää peilaamalla sitä elämään länsimaissa. Erityistä kiitosta hän on saanut autenttisesta lapsen ja teinin kertojanäänestä sekä omintakeisesta kielestä, jonka rytmin suomentaja Sari Karhulahti on hienosti tavoittanut.

Viestinnän yhteystiedot

Pauliina Pietilä Tuottaja
010 683 6222
pauliina.pietila@gummerus.fi
Eeva Herrainsilta Viestintäpäällikkö
010 683 6210
eeva.herrainsilta@gummerus.fi

Mediapankkiin »