Ajankohtaista

Maailmanloppu peruttu – 7 väitettä kiertotaloudesta on rohkea visio maailmasta, jossa vallitsee hyvän kierre

Maailmanloppu peruttu – 7 väitettä kiertotaloudesta on rohkea visio maailmasta, jossa vallitsee hyvän kierre

22.5.2023

Kiertotalous on paras ja ehkä ainoa mahdollisuutemme elää nykyistä parempaa elämää rajallisten resurssien maapallolla, huomauttaa Pasi Nokelaisen uutuustietokirja Maailmanloppu peruttu – 7 väitettä kiertotaloudesta (Gummerus). Nokelaisella on hyviä uutisia: Kuluttamista ei tarvitse lopettaa, kun tavaroita käytetään palveluna omistamisen sijaan.

›› Lue lisää

Menestyskirjailija Jojo Moyesin Parillisia ja parittomia on nykyaikainen ja hurmaava rakkaustarina

30.12.2016

Kerro minulle jotain hyvää -menestyskirjan luoja Moyes palaa uudella hittiteoksella. Parillisia ja parittomia on vetovoimainen yhdistelmä matkakertomusta, rakkaustarinaa ja perhedraamaa. Teos sukeltaa yksinhuoltajaäiti Jess Thomasin arkeen, joka on jatkuvaa tasapainoilua työpaikkojen ja lastenhoidon välillä.

Gummerus, Teos ja Schildts & Söderströms perustavat käännösoikeuksia myyvän agentuurin

9.12.2016

Gummerus Kustannus Oy, Kustannusosakeyhtiö Teos ja Schildts & Söderströms ovat perustaneet Helsinki Literary Agency -nimisen kirjallisuusagentuurin, joka myy kirjojen käännösoikeuksia ulkomaille. Ainutlaatuisen hankkeesta tekee se, että Suomessa kustantamot eivät ole koskaan aikaisemmin yhdistäneet voimiaan ulkomaanoikeuksien myymiseksi. Osakeyhtiömuotoinen Helsinki Literary Agency aloittaa toimintansa tammikuun 2017 alussa, ja sen toimintaa tulee vetämään FM Urpu Strellman.

Minna Rytisalon Lempi-romaanille Runeberg- ja Lappi-ehdokkuudet

9.12.2016

Kirjailija Minna Rytisalon tänä syksynä ilmestynyt esikoisromaani Lempi on saanut kaksi uutta palkintoehdokkuutta. Jo aiemmin Lempi on ollut ehdolla Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Minna Rytisalon Lempi kiinnostaa myös kansainvälisesti. Teoksen käännösoikeudet on myyty jo Saksaan, Norjaan ja Liettuaan.

Akvarelleja Engelin kaupungista on kaunokirjallisuuden Finlandia-voittaja 2016

24.11.2016

Dramaturgi ja kirjailija Jukka Viikilän romaani Akvarelleja Engelin kaupungista on voittanut tämänvuotisen kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon. Suomen Kirjasäätiön jakama palkinto on 30 000 euroa ja voittajan valitsi toimittaja ja tuottaja Baba Lybeck kuuden ehdokkaan joukosta.

Herkullinen uutuuskirja Pipari-ihmemaa antaa parhaat piparkakkuohjeet leivontaan ja koristeluun

2.11.2016

Lumoudu piparkakkuherkuista! Mima Sinclairin Pipari-ihmemaa – 30 piparkakkuohjetta leivontaan ja koristeluun antaa parhaat perustaikinaohjeet ja uudet ideat. Valitse piparkakkutalojen joukosta juhlapöydän katseenvangitsija tai rakenna piparikerrostaloista kokonainen katu. Koristele kotisi herkullisella linnunpöntöllä ja syötävällä tähtikranssilla. Kokoa lasipurkkiin leivottava yllätyslahja.

Lempi ja Kaksi ihmistä minuutissa HS:n kirjallisuuspalkinnon ehdokkaina

31.10.2016

Kaksi Gummeruksen tämän vuoden esikoiskirjaa - Minna Rytisalon Lempi ja Inkeri Markkulan Kaksi ihmistä minuutissa - on mukana kisaamassa Helsingin Sanomien jakamasta kirjallisuuspalkinnosta yhdessä kahdeksan muun ehdokkaan kanssa. Voittaja julkistetaan 16. marraskuuta.

Talvisota 1939–1940 on uuden sukupolven perusteos Suomen historian käännekohdasta

26.10.2016

Vesa Nenyen, Peter Munterin ja Toni Wirtasen nyt suomeksi ilmestyvä teos Talvisota 1939–1940 on kansainvälisen tason kuvitettu tietokirja, joka kertaa sodan taustat ja antaa tarkan kuvan sotatapahtumien etenemisestä. Moniulotteisten karttojen ja huolella valittujen SA-arkistokuvien myötä teos antaa hyvän kokonaiskäsityksen talvisodasta myös nuoremmille sukupolville.

Johanna Laitisesta Gummeruksen suomennetun kaunokirjallisuuden toimituspäällikkö

19.10.2016

VTM Johanna Laitinen aloittaa Gummeruksen käännöskirjallisuuden toimituspäällikkönä 11.11.2016. Johanna siirtyy tehtävään Kustantamo S&S:stä, jossa hän on vastannut käännöskirjallisuudesta sekä kertovasta tietokirjallisuudesta.

Uutuuskirja Talvilinnake – Hitlerin atomipommin sabotaasi valaisee Norjan suurimman sotasankaritarinan historiaa

18.10.2016

Neil Bascombin tietokirjauutuus Talvilinnake seuraa brittiläisnorjalaisen iskujoukon tuho-operaatiota natsien tukikohtaan Vemorkissa. Hätkähdyttävä tarina pohjautuu kirjailijan yksityiskohtaisiin tutkimuksiin, ja käsittelee aihetta brittien, norjalaisten ja saksalaisten näkökulmasta. Teos kuvaa yhtä toisen maailmansodan tärkeimmistä operaatioista vetävästi ja vivahteikkaasti.

Sorjonen – Nukkekoti aloittaa pian televisiossakin nähtävän kotimaisen dekkarisarjan

13.10.2016

Sorjonen on syksyn kiinnostavin kotimainen dekkariuutuus, jonka käännösoikeudet on myyty ennätysajassa Saksaan. Sorjonen – Nukkekoti lähtee käyntiin KRP:n huippututkijan Kari Sorjosen muuttaessa perheensä kanssa pikkukaupunkiin rauhallisemman elämän toivossa. Pian kuitenkin rikokset paisuvat entistä suurempiin mittasuhteisiin ja Sorjonen joutuu synkän tapauksen syövereihin. Draamasarja Sorjonen alkaa sunnuntaina myös Ylellä.

Uskonsota keittiössä -kirjassa vanhoillislestadiolaisuudesta erkaantuneet kertovat kipeistä kokemuksistaan

10.10.2016

Vanhoillislestadiolaisessa liikkeessä eläville usko on kokonaisvaltaista, turvallista ja jopa rakkaudellista, mutta monet liikkeestä pois haluavat kokevat sen ahdistavana ja vahingollisena. Uskonsota keittiössä on ajatuksia herättävä kirja vanhoillislestadiolaisuudesta eronneiden pitkistä ja tuskallisista eroprosesseista ja uuden elämän rakentamisesta liikkeen ulkopuolella. Teos sisältää myös asiantuntija-artikkelit, joissa kertomuksia analysoidaan hengellisestä, psykologisesta ja ihmisoikeusnäkökulmasta.

Ville Suhosen tietokirja Ompelijatar tarkentaa kuvaa teloitetusta Martta Koskisesta ja Suomen poliittisesta ilmapiiristä 1910-40-luvuilla

6.10.2016

28.9.1943 Malmin ampumaradalla teloitettu 46-vuotias ompelijatar Martta Koskinen muistetaan kuolemastaan, mutta millainen oli hänen elämänsä? Mikä teki hänestä kuolemaantuomitun? Elokuvaohjaaja ja kirjailija Ville Suhonen tuo kirjassaan Ompelijatar esiin uutta tietoa ainoasta sotavuosina 1939–44 teloitetusta suomalaisesta naisesta, joka tuomittiin kuolemaan maanpetoksesta toimittuaan mm. maanalaisen vastarintaliikkeen viestinviejänä.

Onnellinen koira asiantuntevan Terve koira – Leikit, ravinto, hyvinvointi ja koulutus -kirjan avulla

4.10.2016

Arden Mooren Terve koira -kirja tarjoaa vinkit, joiden avulla ihmisen paras ystävä pysyy terveenä ja onnellisena pitkään. Eloisasti kuvitettu koiranomistajan opas sisältää selkeitä ratkaisuja yleisiin ongelmiin ja tärkeän tiedon ohella hauskuutusta hännäkkäälle toverille.

Sotakirjailija Esa Sirénin tietoteos Sodan kuvat sisältää ennen julkaisemattomia kuvauksia jatkosodan alusta

3.10.2016

12 sotaromaania kirjoittanut kirjailija Esa Sirén on kerännyt valtavan määrän jatkosotaan liittyvää tietoa tehdessään taustatyötä romaaneihinsa. Ensimmäiseen tietokirjaansa Sodan kuvat: Rukajärvi 1941 Sirén on koonnut näyttävän ja koskettavan kokoelman kuvauksia Rukajärven sotatapahtumista – taisteluista, työstä ja vapaa-ajasta.

Anne Holtin odotettu dekkariuutuus Tuntematon uhka tarttuu ajankohtaisiin aiheisiin

28.9.2016

Anne Holtin Tuntematon uhka on yhdeksäs osa suositussa Hanne Wilhelmsen -sarjassa. Tässä sarjan toiseksi viimeisessä osassa Oslon islamilaisessa yhteistyökeskuksessa räjähtää pommi ja 23 ihmistä menehtyy. Pian seuraa isompi räjähdys, ja Hanne ryhtyy tutkimaan järkyttävää tapausta oltuaan monta vuotta poissa poliisin töistä.

Oivaltavasti rakennettu Kirjavarkaat kertoo miksi natsit tuhosivat osan Euroopan kirjallista kulttuuria

27.9.2016

Natsien harjoittamat vainot ulottuivat myös kirjoitettuun kulttuuriin: 1930-luvulla kymmeniä miljoonia kirjoja poltettiin ja ryöstettiin ympäri Eurooppaa. August-palkittu ruotsalainen kulttuurivaikuttaja Anders Rydell kuvaa kirjassaan Kirjavarkaat terävästi natsien tuhovimmaa, sen syitä ja seurauksia. Kiertäessään eurooppalaisia arkistoja ja kirjastoja hän kokoaa kammottavaa mutta kiinnostavaa kertomusta tuhojen taustalla vaikuttaneesta mentaliteetista. Rydell vierailee Suomessa 28.-30.10.2016.

Pekka Laineen Silakkakirja esittelee monipuolisen kalasaaliin historiaa ja parhaat reseptit

21.9.2016

Silakkakirja on runsassisältöinen tieto- ja keittokirja Itämeren arvosaaliista ja kalapöytien herkusta. Edullinen ja ravinteikas silakka on innoittanut Pekka Lainetta keräämään noin 2700 silakkareseptiä, joista hän jakaa uudessa kirjassaan noin 50 suosikkiaan.

Murroksen aika valaisee 1950-luvun yhteiskunnan kuohuntaa Kalle Päätalon silmin

14.9.2016

Murroksen aika – 1950-luku Kalle Päätalon silmin on kokoelma Päätalon romaaneista poimittuja katkelmia 1950-luvulta. Päätalo-tuntija ja toimittaja Eero Marttinen on kerännyt tekstit ja jäsentää kirjan ajan historiallisia tapahtumia valottamalla. Kirja on jatkoa menestysteoksille Semmonen savotta – talvi- ja jatkosota Kalle Päätalon silmin (2014) ja Vaaran vuodet – jälleenrakennuksen aika Kalle Päätalon silmin (2015).

Ghettopäiväkirja kuvaa riipaisevasti puolalaistytön elämää juutalaisvainojen keskellä

12.9.2016

14-vuotiaan Rywka Lipszycin Ghettopäiväkirja on harvinainen dokumentti elämästä puolalaisessa ghetossa. Neuvostoarmeijan naislääkäri löysi nuhjuisen vihkon Auschwitzin tuhkista vuonna 1945, mutta vasta vuonna 2008 paljastui että kyseessä oli merkittävä löytö. Taustatiedoilla ja kuvituksella varustettuna teinitytön päiväkirja on vaikuttava muistutus siitä millaisissa oloissa ghetoissa jouduttiin elämään.

Muriel Barberyn Haltiaelämää on lumoava romaani taiteen, luonnon ja mielikuvituksen voimasta

8.9.2016

Siilin eleganssi -romaanillaan tunnetuksi tulleen ranskalaiskirjailija Muriel Barberyn odotettu uutuusteos Haltiaelämää on myyttisiin mittoihin kasvava kertomus hyvän ja pahan ikiaikaisesta kamppailusta. Kirja on myös viisas mietelmä siitä, miten luonto, musiikki, taide ja tarinat tuovat tasapainoa kaoottiseen maailmaan.

Michael Cunninghamin Villijoutsenet ja muita kertomuksia nykyaikaistaa klassiset sadut nerokkaan humoristisesti

6.9.2016

Mitä tapahtuu ”Ja he elivät onnellisina elämänsä loppuun asti” -lauseen jälkeen? Kun prinsessa on saanut prinssinsä ja yhteiselämä todella alkaa, meneekö kaikki niin kuin unelmissa? Palkitun kirjailijan Michael Cunninghamin modernisoidusta tarinakokoelmasta Villijoutsenet ja muita kertomuksia löytyvät niin makeisista rakennettu mökki, joutsensiipinen nuorukainen kuin kultaa kehräävä menninkäinen.

Arvostelumenestys Sodassa ja rakkaudessa on Chris Cleaven vastustamaton romaani selviytymisen vimmasta

31.8.2016

Suositun brittikirjailija Chris Cleaven Sodassa ja rakkaudessa on rehellinen ja sydäntä särkevä kuvaus toisesta maailmansodasta ja sen pyörteissä orastavasta nuoresta rakkaudesta. Syksyn suurin lukuromaani vie lukijan mennessään niin sotatantereelle kuin Maltan hiekkateille ja Lontoon Ritziin.

Kattavin Paul McCartney -elämäkerta paljastaa uusia yksityiskohtia Beatles-tähden elämästä

25.8.2016

Philip Normanin kirjoittama Paul McCartney – Elämäkerta on huikea tarina työväenluokan pojasta, josta tuli kaksikymppisenä julkista omaisuutta, The Beatles -yhtyeestä ja maailman menestyneimmän rocktähden uskomattomasta elämästä näihin päiviin asti. Kirja pääsee lähemmäs musiikkilegendaa kuin yksikään McCartney- tai The Beatles -elämäkerta tähän mennessä.

Poldark – Demelzan laulu jatkaa pian televisiossakin nähtävää historiallista hittikirjasarjaa

24.8.2016

Winston Grahamin rakastetun Poldark-sarjan toinen osa, Demelzan laulu, jatkaa romanttisen sankarin Ross Poldarkin tarinaa 1700-luvun lopun Cornwallissa. BBC:n tv-sovituksen myötä uuteen suosioon noussut tarina on syksyllä nähtävissä Aidan Turnerin tähdittämänä myös Ylellä 4.10. alkaen.

Kohuttu tietokirja Puiden salattu elämä muuttaa käsityksemme metsistä

23.8.2016

Tiesitkö että puilla on oma sosiaalinen verkostonsa, Wood Wide Web, jolla ne kommunikoivat keskenään, hoitavat tovereitaan ja varoittavat toisiaan vaarasta? Saksalainen luontokirjailija ja metsänhoitaja Peter Wohlleben avaa kirjassaan Puiden salattu elämä kiehtovasti maailmaa, jota emme näe, kuule tai tule ajatelleeksi.

Teknologia tekee ihmisistä jumalia Hannu Rajaniemen novellikokoelmassa Näkymättömät planeetat

18.8.2016

Kriitikoiden ylistämästä Kvanttivaras-trilogiasta tunnetun tieteiskirjailija Hannu Rajaniemen uusin teos Näkymättömät planeetat tempaisee mukaan maailmoihin, joissa rinnakkain kulkevat vastakohdat: luonto ja teknologia, metsä ja kaupunki, isä ja poika. Virtuoosimaisella otteella Rajaniemi sekoittaa novellikokoelmassaan teknologiaa ja juurevaa, suomalaista mytologiaa, kun ihmiset ja jumalat kohtaavat – sekä vaihtavat osia.

Myyntimenestys Klompelompe tarjoaa ohjeita suloisiin lastenneuleisiin

16.8.2016

Innokkaimmiltakin neulojilta loppuvat mielekkäät ideat ennen pitkää. Norjalaisten käsityöintoilijoiden Klompelompe – Ihania neuleita lapsille sisältää yli 60 ainutlaatuista neuleohjetta, joista voit löytää uudet suosikkisi. Jokainen neulemalli on klassisen tyylikäs ja yhdistelee niin retroa kuin romantiikkaakin.

Esa Sirénin romaani Törni iskee jatkaa Mannerheim-ristin ritarin ja jatkosodan tarinaa

4.8.2016

Sotilas Lauri Törnistä (1919–1965) kertova fiktiivinen sotadokumenttisarja saa odotettua jatkoa suositun sotakirjailijan Esa Sirénin uusimmassa romaanissa Törni iskee. Tositapahtumiin ja huolelliseen taustatyöhön perustuva romaani on elävä kuvaus jatkosodan taistelijoista ja kuolemaa pelkäämättömästä vänrikistä, josta vähitellen kasvaa legendaarinen sotilas.

Sirt-dieetti villitsee maailmalla – opas sirt-ruokiin nyt suomeksi

3.8.2016

Palkittujen brittikirjailijoiden kirjoittama Sirt-dieetti kertoo miten ruokavalion ja selkeän ohjelman avulla parannat vastustuskykyä ja saat energisen ja hoikan olon. Kohutulla sirt-dieetillä herkutellaan tumman suklaan ja punaviinin ohella muun muassa lehtikaalilla, kurkumalla, chilillä ja sitrushedelmillä. Dieetin avulla painoa voi pudota kolme kiloa viikossa.

Inkeri Markkulan romaani Kaksi ihmistä minuutissa on esikoiskirjailijan puheenvuoro tasa-arvon puolesta

2.8.2016

Turkulaisen Inkeri Markkulan Kaksi ihmistä minuutissa on traaginen mutta toiveikas debyyttiromaani nuoresta malariatutkijasta, joka yksityiskohtiin keskittymällä pyrkii selviytymään kohtaamistaan tilanteista. Teemoiltaan ajankohtainen teos käsittelee perheen sisäistä adoptiota, lääketieteen ja sairauden kilpajuoksua sekä sattumaa, joka voi yhtäkkiä muuttaa kaiken.

Turku syttyy ja roihuaa Mike Pohjolan romaanissa 1827

1.8.2016

Kuka sytytti Turun syyskuussa 1827 ja miksi? Turun palosta aiemmin hevimusikaalin käsikirjoittanut kirjailija Mike Pohjola palaa aiheeseen uusimmassa romaanissaan 1827. Pulpin hengessä revittelevä historiallinen katastrofiromaani rakentaa monipuolisen kuvan Turusta – ja polttaa sen. Kirjan pohjalta ollaan tekemässä kansainväliseen levitykseen tähtäävää lautapeliä.

TV-sarjastakin tuttu Metsien kätkemä -kirja esittelee Suomen kauneimmat luontokohteet

27.7.2016

Luontoretkeilykirja Metsien kätkemä houkuttelee seikkailemaan suomalaiseen luontoon ja paikkoihin, joita et ehkä edes uskonut löytyvän Suomesta. Teos tarjoaa syväsukelluksen luontokohteiden mytologiaan ja antaa lisäksi käytännön vinkit niissä vierailuun. Kirjan kirjoittajat Reetta Ranta ja Antti Huttunen toimivat matkaoppaina myös 9-osaisessa Metsien kätkemä -sarjassa, joka on parhaillaan nähtävillä Yle TV1:llä ja Areenassa.

Minna Rytisalon Lempi on taitavasti rakennettu ja vahva proosadebyytti

25.7.2016

Ennakkopalautteen perusteella syksyn odotetuimpiin esikoisromaaneihin kuuluva Minna Rytisalon Lempi kertoo intohimoisesta, mustasukkaisesta ja kaikki rajat ylittävästä, lojaalista rakkaudesta. Herkkyydessään väkevässä romaanissa on voimakas jännite ensimmäiseltä sivulta viimeiselle. Kuka on Lempi? Mitä on lempi?

Anna Baijars Gummerus Kustannuksen toimitusjohtajaksi ja kustantajaksi

22.6.2016

Filosofian maisteri Anna Baijars, 49, on nimitetty Gummerus Kustannus Oy:n toimitusjohtajaksi ja kustantajaksi 22.6.2016 alkaen Mikko Merosen luopuessa toimitusjohtajan tehtävistä terveydellisistä syistä.

Rento keittokirja Kasvisruokaa koko perheelle saa nirsoimmankin innostumaan kasviksista

21.6.2016

Jokainen koko perheen ruokahuollosta vastaava tietää, että kasvisten lisääminen ruokavalioon tarjoaa haasteita. Sara Askin ja Lisa Bjärbon rennolla otteella kirjoittama keittokirja Kasvisruokaa koko perheelle näyttää, miten kasviksista on helppo saada vaihtelua ja valmistaa uusia lempiruokia, jotka maistuvat myös kaikkein nirsoimmalle perheenjäsenelle.

Luonnon suuri ruoka-aitta -keittokirja kokoaa eränkävijän parhaat reseptit

16.6.2016

Lähes 50 herkullista reseptiä sisältävä Luonnon suuri ruoka-aitta tarjoaa luontoa ja erämaita rakastavalle inspiraatiota ruoanlaittoon. Jääkiekkolegenda Börje Salmingin kokoama keittokirja esittelee pohjoisen makuja, joita löytyy niin metsän kuin tunturinkin antimista. Upeasti kuvitettu kirja saa veden kielelle ja houkuttelee lähtemään luontoon.

1100-luvun Tallinna herää eloon Paula Havasteen romaanissa Veden vihat

13.6.2016

Veden vihat jatkaa Paula Havasteen 1100-luvulle sijoittuvaa Vihat-romaanisarjaa. Lukijoiden rakastaman sarjan kolmannessa osassa seurataan neuvokkaan Kerten vaiheita Tokholmista Koluvaniin, nykyiseen Tallinnaan. Romaani tarjoaa vauhdikkaan, kansanperinteellä elävöitetyn tarinan muinaisten suomalaisten elämästä monien vaarojen ja valintojen keskellä.

Huippusuositun tanskalaiskirjailijan Jussi Adler-Olsenin dekkari Poika varjoista pureutuu siirtolaisuuteen

8.6.2016

Lukijoiden rakastama Jussi Adler-Olsen käsittelee uusimmassa dekkarissaan erittäin ajankohtaista aihetta: ihmisiä vailla omaa kotia, maata tai kansalaisuutta. Poika varjoista on viides, itsenäinen kirja taitavasti kudotussa dekkarisarjassa, joka kertoo Osasto Q:sta, sen johtajasta, apulaispoliisikomisario Carl Mørckistä sekä hänen omintakeisista avustajistaan Assadista ja Rosesta. Uusin dekkari on taattua Adler-Olsenia: yhteiskunnallisen aiheen lisäksi se sisältää vakuuttavia henkilöhahmoja, huumoria ja vauhdikkaita tilanteita.

Vera Valan viides Arianna de Bellis -dekkari johdattaa salaperäisen Milanon nukkemestarin jäljille

7.6.2016

Liikemiesten ja taiteilijoiden loistelias Milano, jonka kanaalien ylle tiivistyvä sankka sumu kietoo syliinsä niin kaupungin eliitin, kujien kodittomat kuin muualta muuttaneet onnenetsijät – siinä näyttämö Vera Valan dekkarille Milanon nukkemestari, joka jatkaa aistikasta Arianna de Bellis -sarjaa. Lähes 20 vuotta Italiassa asunut kirjailija pääsi dekkarin kirjoittamisen myötä myös itse sukeltamaan nykyisen kotikaupunkinsa kiehtoviin vaiheisiin.

Winston Grahamin uljas Poldark – Kapinallinen aloittaa pian televisiossakin nähtävän historiallisen romaanisarjan

3.6.2016

Brittikirjailija Winston Grahamin Poldark – Kapinallinen marssittaa näyttämölle ristiriitojen repimän mutta oikeamielisen Ross Poldarkin, suuren romanttisen sankarin. Teos on ensimmäinen osa lukijoiden rakastamaa historiallisten romaanien sarjaa, joka sijoittuu Cornwallin tuulen pieksemiin maisemiin 1700-luvun lopun kuohuvina vuosina. BBC on tuottanut kirjasarjasta yli 10 miljoonaa katsojaa keränneen tv-sarjan, jonka Yle esittää syksyllä 2016.

Japanin rannikolle iskenyt tsunami sai Sujata Masseyn kirjoittamaan uuden Rei Shimura -dekkarin

25.5.2016

Sujata Masseyn suosittu Rei Shimura -mysteerisarja jatkuu muutaman vuoden tauon jälkeen dekkarilla Rei Shimura menetysten rannikolla (Gummerus). Keväällä 2011 Japanissa tapahtuneen maanjäristyksen traagiset seuraukset tsunameineen saivat Masseyn palaamaan uudelleen Rei Shimuraan, joka rikostutkimustensa lisäksi on nyt mukana luonnonkatastrofin jälkeisessä avustustyössä. Taitavana kertojana Massey tutustuttaa lukijan myös Japanin kiehtoviin tapoihin ja kulttuuriin tuhansia vuosia vanhoine taidemuotoineen ja eksoottisine ruokineen.

Fred Vargasin Hyisiä aikoja jatkaa rakastettua Adamsberg-sarjaa

19.5.2016

Eurodekkarin ykköstähti Fred Vargasin uusin murhamysteeri Hyisiä aikoja on seitsemäs dekkari sarjassa, joka seuraa komisario Jean-Babtiste Adamsbergin murhatutkimuksia. Neljästi CWA International Dagger -rikoskirjallisuuspalkinnon voittanut Vargas vie lukijansa tällä kertaa 10 vuoden takaisiin, selittämättömiin tapahtumiin Islannissa ja Robespierre-fanaatikkojen salaseuraan Pariisissa.

Helsingin sotilassaarten kiehtova historia herää eloon uutuuskirjassa

2.5.2016

Toukokuussa Helsingin edustalla avautui suurelle yleisölle kaksi aiemmin suljettua sotilassaarta, Vallisaari ja Kuninkaansaari. Jarmo Niemisen kirja Keisarin perintö – Tarinoita Helsingin sotilassaarten historiasta tarjoaa antoisan matkan näiden saarten ja läheisen Santahaminan menneisyyteen 1400-luvulta alkaen. Vankkaan tutkimustyöhön perustuva runsaasti kuvitettu teos herättää eloon asukkaisiin, tapahtumiin ja paikkoihin liittyvät tarinat.

Anneli Kannon Pyöveli on saanut Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon

2.5.2016

Anneli Kannon 1600-luvulle sijoittuva historiallinen romaani Pyöveli on saanut Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon. Vuosittain myönnettävä kirjallisuuspalkinto on jaettu vuodesta 1944 lähtien. Tänä vuonna sen sai kahdeksan kirjailijaa. Palkinnot myönnetään vuosittain tamperelaiskirjallisuuden parhaimmistolle, jotka on julkaistu palkinnonjakoa edeltävänä vuonna. Palkinnot myöntää luovan kirjallisen työn palkitsemistoimikunta.

Gummerus vahvistaa kaunokirjallisuuden toimitusta

29.4.2016

Hanna Pudas on nimitetty kotimaisen kaunokirjallisuuden kustannustoimittajaksi 19.9.2016 alkaen. Aikaisemmin Pudas on työskennellyt freelancer-kustannustoimittajana muun muassa Siltalalle, WSOY:lle, Gummerukselle ja Avaimelle. Tällä hetkellä hän työskentelee Gummeruksella vanhempainvapaan sijaisena.

Lääketieteellinen jännäri Ihon alla on tarkka kuvaus biotekniikan vaaroista ja mahdollisuuksista

18.4.2016

Ihon alla on tummanpuhuva jännitystarina ja isä-tytärihmissuhdedraama, joka pohtii lääketieteen kehitykseen liittyviä eettisiä kysymyksiä. Romaanin tapahtumat sijoittuvat geeniteknologiaan keskittyvään tutkimussairaalaan. Kirja perustuu Miikko Oikkosen Fisher King Oy:lle luomaan konseptiin, josta esitettiin draamasarja Nelosella 2016. Tv-sarjaa tähdittivät muun muassa Elena Leeve ja Taneli Mäkelä.

Apua lapsiperheen parisuhdekriiseihin

14.4.2016

Miksi lapsen tulo muuttaa parisuhdetta? Miten parisuhteen vaikeudet ja onni näkyvät lapsissa? Mikä saa lasten vanhemmat harkitsemaan eroa? Kirjassaan Parintaju – Parisuhde lapsiperheessä lastenpsykiatrian erikoislääkäri, pari- ja perhepsykoterapeutti Janna Rantala selvittää parisuhdedynamiikkaa järkeenkäyvillä esimerkeillä, selkeillä kuvilla ja käytännöllisillä ohjeilla. Hyvä parisuhde edellyttää parintajua: ymmärrystä parisuhteesta ja sen osana olemisesta.

Selja Ahavan romaani Taivaalta tippuvat asiat on saanut EU:n kirjallisuuspalkinnon

5.4.2016

Eurooppalaisen nykykirjallisuuden edistämiseen tarkoitetun EU:n kirjallisuuspalkinnon (European Union Prize for Literature, EUPL) vuonna 2016 on saanut Selja Ahava romaanistaan Taivaalta tippuvat asiat (Gummerus, 2015).

Satu Manninen päästää runoissaan ääneen köyhät, yksinäiset ja päihdeongelmaiset

23.3.2016

Helsinkiläisen Satu Mannisen viides runokokoelma Nollakatu nolla antaa äänen äänettömille ja tuo näkymättömät näkyviin. Kokoelma kuljettaa lukijan Sörnäisistä Monte Carloon, Louisianan rämeiltä Puolan maaseudulle ja Rovaniemelle. Runot näyttävät episodielokuvan tapaan välähdyksiä monenlaisista ihmiskohtaloista.

Haluatko kirjailijaksi?

23.3.2016

Hae syksyllä alkavaan Gummeruksen ja Imagen kirjailijakouluun. Koulu sopii sekä lahjakkaille aloitteleville kirjoittajille että konkarikirjoittajille, joiden tavoitteena on kehittyä kohti ammattikirjailijuutta. Koulu kestää yhden lukukauden ja pitää sisällään neljä iltapäivää kontaktiopetusta.

Melkein geisha -kirjassa kurkistetaan japanilaisten muodollisen ulkokuoren alle

22.3.2016

Melkein geisha on kokoelma kiinnostavia, hurmaavia ja outoja tositarinoita Japanista ja japanilaisista. Minna Eväsoja avaa kiotolaista elämänmenoa sekä siihen osallistuneena estetiikan jatko-opiskelijana että ulkopuolisena gaijinina. Perinteisen japanilaisen teekoulun käynyt ja Japanissa parin kymmenen vuoden aikana useaan otteeseen asunut kirjailija kattaa lukijan eteen niin maan uskomattoman kauneuden kuin sen haavoittuvaisuuden ja riettaudenkin. Eväsoja on Helsingin yliopiston japanilaisen estetiikan dosentti sekä sairaan- ja terveydenhoitaja.

Menestyskirja H niin kuin haukka on aseistariisuva tositarina surutyöstä ja luontosuhteesta

21.3.2016

Englantilaisen Helen Macdonaldin H niin kuin haukka on puhuttelevan rehellinen ja kieleltään lyyrisen kaunis teos isän kuolemaa seuranneesta surutyöstä, siinä auttaneesta lapsuuden intohimosta, haukankasvatuksesta sekä ihmisen luontosuhteesta. Kirjasta tuli välittömästi myyntimenestys Britanniassa, Yhdysvalloissa, Saksassa ja Norjassa. Se sai muun muassa arvostetut Costa ja Samuel Johnson -kirjallisuuspalkinnot, ja sen käännösoikeudet myytin nopeasti yli kahteenkymmeneen maahan. Time-lehti valitsi H niin kuin haukan vuoden 2015 parhaaksi tietokirjaksi. Kirjailija Helen Macdonald vierailee Hel Lit -festivaaleilla Helsingissä 13.–14.5.2016

Iida Rauman Seksistä ja matematiikasta sai Tulenkantaja-palkinnon

21.3.2016

Iida Rauman toinen romaani Seksistä ja matematiikasta sai lauantaina Tulenkantaja-vientikirjapalkinnon. Tulenkantaja-palkinto on Aamulehden ja tamperelaisen Tulenkantajat-kirjakaupan suomalaisen kirjallisuuden vientiä kiihdyttämään perustama palkinto, joka myönnettiin nyt neljättä kertaa. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa. Seksistä ja matematiikasta sai viime vuonna myös Kalevi Jäntin kirjallisuuspalkinnon.

Elif Shafakin monikerroksisessa romaanissa rakennetaan Istanbulia kivi kiveltä

10.3.2016

Turkkilaisen nykykirjallisuuden nimekkäimpiin ja omaperäisimpiin kertojiin kuuluvan Elif Shafakin historiallinen romaani Valkoinen elefantti piirtää lukijan silmien eteen kulttuurisesti ja uskonnollisesti rikkaan, vastakohtien värittämän suurkaupungin. Romaanin tapahtumat sijoittuvat osmanien valtakunnan kukoistuskauteen 1500-luvulle. Valkoinen elefantti kertoo sulttaani Süleyman Suuren kuninkaallisesta arkkitehdista Sinanista ja hänen oppipojastaan, elefantinkesyttäjä Jahanista, kurittomasta prinsessa Mihrimahista sekä valkoisesta elefantista, Intian šaahin lahjasta sulttaanille.

Gummerus kasvatti markkinaosuuttaan erityisesti kotimaisessa kaunokirjallisuudessa

9.3.2016

Gummerus Kustannus Oy:n tilikauden 2015 taloudellinen tulos oli hyvä. Liikevaihto kasvoi n. 7 prosenttia 8,2 M€:sta 8,8 M€:oon. Viime vuonna myös koko kirja-alan kokonaismyynti nousi pitkästä aikaa 0,5%. Gummeruksen markkinaosuus kasvoi useassa tuoteryhmässä, etenkin kotimaisissa kaunokirjoissa, jossa kasvua edelliseen vuoteen oli 8,9%. Alan kokonaismyynnissä kotimaisen kaunokirjallisuuden osuus puolestaan laski -9,5%. Gummeruksen vuoden 2015 myydyimpiä kotimaisia kaunokirjoja olivat Milja Kauniston Piispansormus, Esa Sirénin Törni kärkeen, Matti Röngän Eino ja Ulla-Lena Lundbergin Suureen maailmaan.

Opas unelmien vaatekaappiin, kauniiseen oloon ja laskuvirran tyrehdyttämiseen

7.3.2016

Tuskastuttaako sinua kun täpötäydestä kaapista ei taaskaan löydy mitään päällepantavaa? Ostitko viime palkkapäivänä vaatteen, jonka olet jo unohtanut? Tiedätkö ylipäätään, mihin rahasi kuluvat? Entinen himoshoppaaja Hannele Lampela jakaa kirjassaan Täydellinen vaatekaappi tuhlaamatta oppinsa, joiden avulla löydät avaimet rauhallisempiin aamuihin ja nautintoon siitä, kun kaapista löytyy aina sopivia vaatteita.

Viipuri 1918 – kuolemaan päättyvää rakkautta, poliittista kamppailua ja kansanmurha

1.3.2016

Toimittaja Martti Backmanin Harriet ja Olof – Rakkaus ja kuolema Viipurissa 1918 on dramatisoitu tietokirja Viipurin valtauksesta. Dekkarin tapaan etenevä tarina kertoo nuoren jääkärin, Olof Laguksen ja kohtalokkaan kauniin hoitajattaren, Harriet Thesleffin sotaromanssista ja sisällissodan hyytävistä loppuhetkistä. Kirjan keskiössä on Backmanin isoisä, asianajaja Fritz Wiik, joka ryhtyy tutkimaan niin Olof Laguksen epäselvissä olosuhteissa tapahtunutta kuolemaa kuin valtauksen loppuvaiheessa annettua käskyä teloittaa satoja Viipurin venäläisiä.

Gene Wolfen Liktorin miekka Tähtivaeltaja-palkintoehdokkaana

25.2.2016

Gene Wolfen moninkertaisesti palkitun Uuden auringon kirjat -sarjan kolmas osa Liktorin miekka (2015) on yksi viidestä Tähtivaeltaja-palkintoehdokkaasta. Helsingin Science Fiction Seuran vuodesta 1986 jakama palkinto luovutetaan edellisvuoden parhaalle Suomessa ilmestyneelle tieteiskirjalle. Voittaja julkistetaan toukokuussa.

Esikoiskirjailija Otto Lehtinen kirjoittaa rohkeasti seksuaalisuudesta ja rakkauden monista puolista

25.2.2016

Wurlitzer on lahjakkaan nuoren esikoiskirjailijan nykyromaani monikasvoisesta rakkaudesta. Wurlitzer on jukeboksi, joka soittaa sävelmän neljästä ihmisestä etsimässä paikkaansa maailmassa. Se kertoo pojan kasvamisesta mieheksi tai naiseksi, lapsen ja vanhemman välisestä siteestä sekä nuoruuden ihmissuhteista, joissa koetut tunteet ja opitut tavat nousevat pintaan vielä vuosienkin päästä.

Merellisiä makuja Ruotsin dekkarikuningattaren Camilla Läckbergin kotikulmilta

18.2.2016

Camilla Läckberg ja huippukokki Christian Hellberg ovat molemmat kotoisin Läckbergin dekkareista tutuksi tulleesta Fjällbackasta. Pieneen kalastajakylään Götanmaan länsirannikolle vie myös lapsuudenystävien kuulain ruokakuvin ja lämminhenkisin miljöökuvin kuvitettu keittokirja Camilla Läckbergin suosikkireseptit. Kirjassa on noin 60 ohjetta, laaja kattaus meren antimia, pientä piknik- ja lounasruokaa, grilliherkkuja ja juhlapyhien parhaita, talviajan päivällisiä ja marjaisia jälkiruokia.

Martti Joenpolven novellikilpailun parhaat on valittu

16.2.2016

Martti Joenpolven novellikilpailu on ratkennut ja Novellit 2016 -antologia julkistettu. Gummeruksen ja Nuoren Voiman Liiton järjestämään kilpailuun osallistui tällä kertaa yli 800 nimimerkkiä reilulla tuhannella novellilla. Novellit 2016 -antologiaan valikoitui 11 novellia yhdeksältä kirjoittajalta. Palkintoraatiin kuuluivat kirjailijat Selja Ahava, Johanna Sinisalo ja Hannu Simpura sekä Gummeruksen kotimaisen kaunokirjallisuuden kustannustoimittajat Salla Pulli ja Anna Kervinen.

Jojo Moyesin yli viisi miljoonaa kappaletta myynyt läpimurtoromaani saa jatkoa

15.2.2016

Suomalaisetkin lukijat lämpimällä ja omintakeisella romaanikerronnallaan hurmannut englantilainen Jojo Moyes on kirjoittanut itsenäisen jatko-osan menestyskirjalleen Kerro minulle jotain hyvää (2015). Kirjailija päätti kirjoittaa jatko-osan saatuaan valtavasti yhteydenottoja lukijoilta, jotka halusivat tietää kuinka tarina jatkuu. Jos olisit tässä kertoo elämästä läheisen menettämisen jälkeen, uusista aluista ja kaiken voittavasta rakkaudesta. Moyesin läpimurtoromaani Kerro minulle jotain hyvää nähdään pian valkokankaalla. Elokuva saa Suomen ensi-iltansa 15.7.

Gummerukselle kolme kuudesta ehdokkuudesta Tulenkantaja-vientikirjapalkinnon saajaksi

15.2.2016

Kolme Gummeruksen kirjailijaa on ehdolla Tulenkantaja-vientikirjapalkinnon saajaksi: Selja Ahava romaanillaan Taivaalta tippuvat asiat, Anneli Kanto romaanillaan Pyöveli ja Iida Rauma romaanillaan Seksistä ja matematiikasta. Tulenkantaja-palkinto on Aamulehden ja Tulenkantajien kirjakaupan perustama vientikirjallisuuspalkinto, jonka arvo on tänä vuonna 10 000 euroa.

Poikkeuksellinen rakkaustarina opettaa kuuntelemaan sydämen ääntä ja tekemään oikeita valintoja

11.2.2016

Sydämenlyönneissä ikuisuus -romaanissa itämainen eksotiikka ja elämäntapa avautuvat kiehtovalla tavalla nykyaikaiselle länsimaiselle ihmiselle. Saksalaisen, Yhdysvalloissa ja Aasiassa kirjeenvaihtajana toimineen Jan-Philipp Sendkerin esikoisromaani nousi yllätyshitiksi monessa maassa. Kirja on käännetty jo yli 20 kiellelle.

Rosamund Luptonin hyytävä trilleri vie talvisen Alaskan jäiseen ja pimeään hiljaisuuteen

9.2.2016

Englantilainen Rosamund Lupton on tunnettu taidostaan yhdistää kaunokirjallisen lukuromaanin ja uskottavan trillerin ainekset. Hänen uutuusromaaninsa Hiljaisuuteen hävinneet on sekä klassinen takaa-ajodraama että riipaiseva kertomus pienen perheen kaipuusta toistensa luo. Lupton kuvaa upeasti Alaskan talvea ja nostaa esille syrjäisen maailmankolkan alkuperäisasukkaat, heidän kuolevan kulttuurinsa sekä öljynporauksesta aiheutuvat ympäristöhaitat. Luptonin vuonna 2012 ilmestynyt esikoisromaani Sisar oli kansainvälinen menestys.

Selja Ahava ja Iida Rauma Euroopan kirjallisuuspalkinnon suomalaiselle shortlistille

5.2.2016

Selja Ahavan Taivaalta tippuvat asiat (2015) ja Iida Rauman Seksistä ja matematiikasta (2015) on valittu viiden ehdokkaan joukkoon kilpailemaan EU:n kirjallisuuspalkinnosta. Eurooppalaisen nykykirjallisuuden edistämiseen tarkoitettu palkinto jaetaan vuosittain eri jäsenmaissa. Palkinnon tarkoitus on edistää eurooppalaisen kirjallisuuden tunnettuutta erityisesti EU:n jäsenmaissa ja rohkaista myös kääntämään näitä teoksia eri kielille.

Martti Joenpolven novellikilpailun palkintojen jako ja Novellit 2016 -antologian julkistus 16.2.2016

5.2.2016

Gummeruksen ja Nuoren Voiman Liiton järjestämään Martti Joenpolven novellikilpailuun, Novellit 2016 osallistui yhteensä yli 800 nimimerkkiä reilulla tuhannella novellilla. Novellikilpailun parhaimmisto julkaistaan Novellit 2016 -antologiana. Antologia sekä kilpailun voittajat julkistetaan Nuoren Voiman Liiton Prosak-klubilla, joka järjestetään Kansallisteatterin Lavaklubilla, Helsingissä 16.2. klo 19:30, ovet aukeavat klo 19. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Jukka Viikilän romaani Akvarelleja Engelin kaupungista on arkkitehdin fiktiivinen yöpäiväkirja

4.2.2016

Kirjailija ja dramaturgi Jukka Viikilän romaani Akvarelleja Engelin kaupungista kertoo päiväkirjamerkintöjen muodossa Carl Ludvig Engelin työstä ja elämästä Suomen pääkaupungin suunnittelijana vuosina 1816–1840. Helsingistä ei koskaan tullut saksalaisen arkkitehdin oikeaa kotia, mutta siitä tuli elämäntyö, jonka inhimillistä hintaa Engel puntaroi hiljaisissa mietteissään kuolemaansa saakka. Viikilän esikoisromaani on kirkasta ja runollista proosaa.

Kaarlen palkinnot kirjailija Matti Röngälle, tietokirjailija Anna Kortelaiselle sekä suomentaja Anuirmeli Sallamo-Laville

29.1.2016

Gummeruksen perinteiset Kaarlen palkinnot kaunokirjailijalle ja suomentajalle saivat tänä vuonna rinnalleen uuden tietokirjapalkinnon. Kaarlen palkinto kaunokirjailijalle myönnettiin Matti Röngälle hänen romaanistaan Eino. Kaarlen palkinnon tietokirjailijalle sai Anna Kortelainen teoksellaan Avojaloin – 20 tositarinaa Karjalan Kannakselta. Suomentaja Anuirmeli Sallamo-Lavi sai Kaarlen palkinnon kääntäjälle.

Milla Keräsen Kapteeni on suolanmakuinen romaani purjelaivojen aikakaudelta

28.1.2016

Milla Keräsen Kapteeni on kertomus merestä, joka ottaa ja antaa ja rannikon asukkaista, joiden elanto on merestä kiinni. Romaani vie lukijansa 1700-luvun jälkipuoliskolle, Suomenlahden rannikolle, merille ja kauas merten taa. Se on kertomus rakkaudesta, ystävyydestä ja petoksesta, ihmisiä suuremmista voimista ja pakottavista valinnoista.

Palkittu elämäkerta Isä, et koskaan palannut kertoo ranskalaisdokumentaristin keskitysleiritarinan

27.1.2016

Keväällä 1944 viisitoistavuotias Marceline joutuu isänsä kanssa junaan, jonka määränpäänä ovat Auschwitzin ja Birkenaun keskitysleirit. Tytär selviää hengissä, isä ei. Kirjassaan Isä, et koskaan palannut – Minun keskitysleiritarinani Marceline Loridan-Ivens kirjoittaa isälleen ja kertoo, mitä leireillä ja niiden jälkeen tapahtui ja millainen ihminen hänestä kasvoi. Loridan-Ivens on kirjoittanut kirjan yhdessä arvostetun ranskalaistoimittajan Judith Perrignonin kanssa. Kirja ilmestyy suomeksi vainojen uhrien muistopäivänä 27.1.

Elikö Jeesus Nasaretilainen nuoruusvuotensa Intiassa?

27.1.2016

Nasaretin miehen salaisuus on elokuvaohjaaja ja kirjailija Taavi Kassilan tutkimusmatka Jeesuksen elämään ja kuolemaan. Kun Kassila saa kuulla, että Jeesus Nasaretilainen olisi elänyt nuoruusvuotensa Intiassa, hän ryhtyy etsimään todisteita; alkaa henkinen ja fyysinen matka totuuden lähteille. Matkakumppaniksi Kassila löytää 1800-luvulla eläneen venäläisen historioitsijan Nikolai Notovitshin. Kassilan dokumenttiromaani valaisee sekä niitä 18 vuotta Jeesuksen elämässä, joista Raamattu ei kerro mitään että ristiinnaulitsemisen jälkeistä aikaa.

Menestyskeittokirja Persiana tarjoaa Lähi-idän makuja modernilla ja kotoisalla otteella

25.1.2016

Iranilaissyntyinen, Lontoossa asuva Sabrina Ghayour on Lähi-idän ruokamaailman tähti, karismaattinen kokki ja arvostettu ruokatoimittaja. Hänen ensimmäinen keittokirjansa Persiana – Lähi-idän ruokaa joka makuun valittiin Britanniassa vuoden parhaaksi keittokirjaksi ja siitä tuli huikea myynti- ja arvostelumenestys. Yksinkertaisine resepteineen ja herkullisen värikkäine kuvineen kirja houkuttelee tutustumaan Lähi-idän ruokamaailmaan.

Hyvinvointia väreistä ja kuvista

18.1.2016

Mihin kuvan mahti perustuu? Mitä symbolit kertovat? Mitä värit ovat? Miksi aikuiset ovat hurahtaneet värityskirjoihin? Kuvataiteilija ja taideterapeutti Krista Launonen on kirjoittanut kirjan Paljastavat värit, hoitavat kuvat oppaaksi kuvien maailmaan. Viimeisen vuoden aikana on otettu kymmenen prosenttia kaikista maailman kuvista. Jatkuva kuvavirta muuttuu aika ajoin visuaaliseksi saasteeksi, joka lisää keskittymisvaikeuksia ja nostaa stressitasoa. Launosen opeilla ja harjoituksilla kuvista ja väreistä tulee voimavara, joka lisää hyvinvointia ja auttaa keskittymään.

Milja Kauniston Luxus on häpeämätön ja yllätyksellinen kuvaus Ranskan vallankumouksesta

13.1.2016

Historiallisen romaanin moderni ja omaääninen taituri Milja Kaunisto aloittaa Luxus-romaanillaan uuden Purppuragiljotiini-sarjan, joka on säkenöivä kuvaus ylhäisen ja alhaisen kohtaamisesta 1700–1800-luvun taitteessa. Kauniston kieli on poikkeuksellisen verevää, runsasta ja rietasta. Se elää voimallisesti mukana ajan ja henkilöhahmojen taitavassa kuvauksessa. Kaunisto on lunastanut paikkansa historiallisen romaanin kärkikaartissa, ja hänen edellinen, Olavi Maununpojasta kertova trilogiansa on noussut kotimaisen kaunokirjallisuuden bestseller-listoille. Etelä-Ranskassa perheineen asuva Kaunisto vierailee Suomessa 27.–29.1.

18-vuotias Estelle Maskame nousi sosiaalisesta mediasta kansainväliseksi kirjailijatähdeksi

12.1.2016

Skotlantilainen Estelle Maskame julkaisi DIMILY-trilogiansa alkujaan Wattpadissa, mainosti sitä suositulla Twitter-sivullaan, ja pian hänen tekstejään oli luettu yli neljä miljoonaa kertaa. Huikea online-menestystarina teki Maskamesta kansainvälisen nuortenkirjasensaation. Britanniassa sarjan kaksi ensimmäistä osaa nousivat iBooksin myydyimmiksi kirjoiksi. Sarjan ensimmäinen osa DIMILY – Rakastan (Did I Mention I Love You?) on juuri ilmestynyt suomeksi, ja Gummerus julkaisee sarjan kaksi muuta osaa kevään ja kesän aikana. Estelle Maskame vierailee Helsingissä 2.–3.2.2016.

Uudelleen löydetty mestariteos Tyhmä neitsyt on ajaton ja viisas romaani ensiaskelista aikuisuuteen

8.1.2016

Ida Simonsia (1911–1960) on kutsuttu ”Antwerpenin Jane Austeniksi” ja hänen säkenöivällä kielellä kerrottua esikoisromaaniaan Tyhmä neitsyt ”Alankomaiden Stoneriksi”. Se on 1920–30-luvun juutalaisyhteisöihin sijoittuva naiivin mutta tarkkanäköisen nuoren tytön kasvukertomus. Alkujaan romaani ilmestyi vuonna 1959 ja se sai ylistävän vastaanoton mutta painui vuosien kuluessa unohduksiin. Hollantilainen kustantaja löysi kirjan äitinsä kirjahyllystä, ihastui siihen ja julkaisi sen uudestaan vuonna 2014. Ajattomasta tarinasta tuli sensaatiomainen menestys, ja sitä luetaan pian yli 20 kielellä.

Hulvaton nyyhkytarina muistuttaa siitä, mikä elämässä on todella tärkeää

7.1.2016

Fausto Brizzin 100 onnen päivää on raikkaan omaperäinen veijaritarina elämän pienistä iloista, tehtyjen vääryyksien korjaamisesta sekä rakkaudesta. Hersyvän hauska ja koskettava romaani kuvaa, mitä kuin viimeistä päivää eläminen oikeasti on. Elokuvistaan tunnetun Brizzin kirjasta tuli nopeasti myyntimenestys kotimaassaan Italiassa, ja käännösoikeudet myytiin heti yli 20 maahan.

Martti Joenpolven novellikilpailussa jälleen innokas osanotto

5.1.2016

Gummeruksen ja Nuoren Voiman Liiton järjestämään Martti Joenpolven novellikilpailu, Novellit 2016 on päättynyt. Kilpailuun osallistui yhteensä yli 800 nimimerkkiä reilulla tuhannella novellilla. Novellikilpailun parhaimmisto julkaistaan Novellit 2016 -antologiana. Antologia sekä kilpailun voittajat julkistetaan Nuoren Voiman Liiton Prosak-klubilla Helsingissä 16.2.

Viestinnän yhteystiedot

Pauliina Pietilä Tuottaja
010 683 6222
pauliina.pietila@gummerus.fi
Eeva Herrainsilta Viestintäpäällikkö
010 683 6210
eeva.herrainsilta@gummerus.fi

Mediapankkiin »