Ajankohtaista

Selviämistarina 1950-luvun Neuvosto-Eestistä

Selviämistarina 1950-luvun Neuvosto-Eestistä

25.3.2020

Kirjailija Paula Havaste on jo yli 10 vuoden ajan viettänyt kesänsä Saarenmaalla. Samoihin maisemiin sijoittuu hänen uusin romaaninsa Morsiusmalja. Se kuvaa tavallisten saarelaisten elämää aikana, jolloin ystävät oli syytä valita tarkasti, salaisuudet olivat vaarallisia ja matka Siperiaan lyhyt.

›› Lue lisää

Opas kaikille synnytykseen osallistuville

10.3.2020

Doula ja fysioterapeutti Susanna Helin opaskirja Peloton synnytys esittelee neljä tehokasta työkalua, jotka auttavat synnyttäjää välttämään stressiä ja pelkoa. Kirja sopii sekä ensisynnyttäjälle että uudelleensynnyttäjälle, niin kivunlievitystä haluavalle kuin täysin lääkkeetöntä synnytystä toivovallekin. Kirjan vinkeistä hyötyy sekä vaikeasta synnytyspelosta kärsivä että pelottomampi, huolellisesti synnytykseensä valmistautuva lukija. Synnytykseen osallistuvalle tukihenkilölle teos tarjoaa käytännöllisiä ohjeita, jotka auttavat tarjoamaan apua synnyttäjälle ja toimimaan niin, että tukihenkilöstä tulee synnyttäjän tärkein tuki ja turva.

Antti Röngän esikoisromaanin Jalat ilmassa käännösoikeudet on myyty Ranskaan

28.2.2020

Ranskalaiskustantamo Editions Payot & Rivages on ostanut Antti Röngän koulukiusaamisen pitkiä jälkiä kuvaavan autofiktiivisen romaanin Jalat ilmassa käännösoikeudet. Viime syksyn puhutuimmaksi esikoisteokseksi noussut kirja sai loistavat arviot ja sitä kiitettiin tärkeän aiheen käsittelystä silmiä avaavalla tavalla.

Suuri lukuromaani sukupolvelta toiselle siirtyvästä rasismista ja kielletystä rakkaudesta

27.2.2020

Eeva Klingbergin esikoisteos Syvän maan juuret on Alabamaan sijoittuva kertomus kirjailijasta, joka etsii suurta tarinaa, ja perheestä, jota valheet pitävät kasassa. Romaanin elokuvallinen kerronta herättää henkiin menneet vuosikymmenet ja maalaa lukijan eteen syvän etelän auringonpolttamat maisemat.

Filosofi Frank Martelan vastaus elämän tarkoitukseen

24.2.2020

Suomen, tutkimusten mukaan maailman onnellisimman maan, tunnetuimman nykyfilosofin Frank Martelan ajatukset hyvästä elämästä kiinnostavat kansainvälisesti. Uutuuskirja Elämän tarkoitus – Suuntana merkityksellinen elämä julkaistaan 24.3. samanaikaisesti sekä Yhdysvalloissa että Suomessa. Filosofiasta, psykologiasta ja historiasta ammentavassa kirjassaan Martela tarjoaa uuden tavan ymmärtää kysymys elämän merkityksestä sekä neljä keskeistä polkua, joita kulkemalla jokainen voi kokea elämänsä merkityksellisemmäksi.

Sinko olalla Brysselin oikeustalossa – Tuomas Vimman romaanissa räiskitään Euroopan ytimessä

20.2.2020

Riittääkö suomalaisen naisen sisu, kun perässä on Ranskan presidentin lähettämä palkkatappaja? Etelähelsinkiläisen Tuomas Vimman romaanissa Koodinimi Taïga Korsikan vuoristosta alkanut takaa-ajo huipentuu kirjailijan nykyiseen kotikaupunkiin Brysseliin. Vahvat naiset, kiehtovat miljööt ja nopeat käänteet tekevät kirjasta viihdyttävän jännärin.

Teemu Mäen futisrunoja

19.2.2020

Miksi ihminen nauttii pelistä? Siksikö, koska pelillä, toisin kuin elämällä, on selvät säännöt ja yksi päämäärä? Taiteen moniottelija Teemu Mäen neljännessä runokokoelmassa Poika ja pallo pohditaan lapsen suhdetta jalkapalloon, vanhempiin, maailmaan ja elämän kiertokulkuun.

Muotiteollisuuden rumasta puolesta

13.2.2020

Englantilaisen Juno Dawsonin nuorille aikuisille kirjoittama romaani Mallikappale kertoo 16-vuotiaan lontoolaistytön matkasta tavallisesta koululaisesta kansainväliseksi huippumalliksi. Koskettava ja mukaansatempaava tarina nostaa esille muotibisneksen ja mallimaailman rumia puolia, kuten syömishäiriöitä ja mielenterveysongelmia, hyväksikäyttöä, tyttöjen yliseksualisointia ja vaatetusteollisuuden eettisiä ongelmia. Kirjasta on tekeillä tv-sarja. Juno Dawson vierailee Helsingissä toukokuussa ja esiintyy Helsinki Lit -kirjallisuustapahtumassa.

Tarkka kuvaus naisiin kohdistuvista paineista ja urakeskeisestä työkulttuurista nyky-Japanissa

11.2.2020

Mitä tarkoittaa ”normaali elämä”, pohtii Sayaka Murata romaanissaan Lähikaupan nainen. Kirja kertoo 36-vuotiaasta Keikosta, joka on tyytyväinen elämäänsä sinkkuna ja osa-aikaisena lähikaupan myyjänä. Perhe ja ystävät eivät kuitenkaan ymmärrä hänen valintojaan. Monesti palkittu Murata on yksi Japanin merkittävimpiä nykykirjailijoita.

Karunkaunis esikoisromaani kuvaa millaista on olla ei-toivottu lapsi tai vanhempi vastoin tahtoaan

10.2.2020

Wilhelmiina Palosen 206 pientä osaa on kertomus kiintymisestä ja hylkäämisestä. Yksi teoksen päähenkilöistä on teini-ikäistä Alvaria kotiin seuraava opetusluuranko, joka kertoo julmia iltasatuja, mutta osaa olla myös lempeä. Kielellisesti taitava romaani kuvaa ravisuttavasti yksinäisyyttä ja ulkopuolisuutta sekä ihmisten toisiinsa jättämiä jälkiä.

Ainutlaatuinen dokumentti naisen seksuaalisuudesta

31.1.2020

Toimittaja-kirjailija Lisa Taddeo seurasi kahdeksan vuoden ajan tiiviisti kolmen naisen elämää eri puolilla Yhdysvaltoja. Lopputuloksena syntyi järisyttävän syvällinen ja hätkähdyttävän suora reportaasi naisen kaipauksesta ja nautinnosta, tarpeista ja peloista. Kolme naista on empaattisesti kirjoitettu tositarina näistä ainutlaatuisista ja unohtumattomista naisista – ja samalla joka ikisestä meistä.

Itseymmärrystä unista

28.1.2020

Unet ovat aina kiehtoneet ihmistä. Pieni kirja unista ohjaa lukijaa unien tulkitsemiseen, uniryhmän perustamiseen sekä uninäkyjen käyttämiseen luovuuden lähteenä. Kirja sisältää yli 500 uniaihetta selityksineen.

Kaarlen palkinnot Niina Merolle, Antti Heikkiselle ja Marianna Kurtolle

24.1.2020

Gummeruksen Kaarlen palkinto kaunokirjailijalle myönnetään Niina Merolle romaanista Englantilainen romanssi. Kaarlen palkinnon tietokirjailijalle saa Antti Heikkinen teoksestaan Kallio-poika – Peilikuvassa Kalle Päätalo. Suomentaja Marianna Kurtto saa Kaarlen palkinnon kääntäjälle. Kaarlen palkinnot on nimetty Gummeruksen vuonna 1872 perustaneen Kaarle Jaakko Gummeruksen mukaan.

REKRYTOIMME: Markkinointiviestinnän tuottaja

24.1.2020

Haemme tuottajaa suunnittelemaan ja toteuttamaan kirjojen markkinointia ja viestintää. Tehtäviisi kuuluvat muun muassa mediatyö, markkinointitoimenpiteet eri kanavissa sekä tapahtumien tuottaminen, esimerkiksi kirjailijavierailut ja erilaiset sidosryhmätilaisuudet.

Palkittu romaani kahden kulttuurin välillä elämisestä ja vanhempien asettamista odotuksista

21.1.2020

Yhdysvaltalaiskirjailija Celeste Ngn yli 1,5 miljoonaa kappaletta myynyt romaani Olisi jotain kerrottavaa on ollut kansainvälinen menestys. Kirja kertoo kiinalaisamerikkalaista perhettä kohtaavasta tragediasta 1970-luvun Ohiossa. Kirjailija Celeste Ng on toisen sukupolven maahanmuuttaja. Romaaneissaan hän kirjoittaa viisaasti ja tarkkanäköisesti erilaisuudesta, ennakkoasenteista ja siitä, miten pienistä asioista kasvaa hiljaisuudessa isoja.

Ayurvedaa pohjoisiin oloihin

20.1.2020

Pohjoista ayurvedaa – Keholle, mielelle, iholle soveltaa perinteistä intialaista terveydenhoitofilosofiaa Suomen oloihin sopivaksi. Kirjassa on huomioitu pohjoisen luonnon ja vuodenaikojen erityispiirteet. Se kertoo, miten tunnistaa oman keho- ja ihotyypin, ja kuinka tehdä hyvinvoinnin kannalta järkeviä ruokavalioon, ihonhoitoon ja elintapoihin liittyviä valintoja.

Koskettava kuvaus sotalapsuudesta ja sotalapsen lapsena kasvamisesta

14.1.2020

Ruotsalaisen teatterintekijän Anna Takasen isä lähetettiin 4-vuotiaana sotalapseksi länsinaapuriin. Kun sota päättyi, Timo jäi Ruotsiin. Kirjassaan Sinä olet suruni Anna Takanen kerii auki isänsä tarinaa sekä sitä, mitä on olla sotalapsen lapsi. Teos kuvaa riipaisevasti sodan siirtymistä sukupolvelta toiselle. ”Ihmisen kuuluu olla aikuisen lapsi, minä olen sotalapsen lapsi”, Takanen kirjoittaa.

Lue oikein ympäristöä ja menesty elämässä!

8.1.2020

Uutuuskirja Nunchi – Intuitiota ja tilannetajua korealaisittain opettaa hyödyntämään tuhansia vuosia vanhaa korealaista viisautta. Nunchi tarkoittaa kykyä hoksata nopeasti muiden ihmisten ajatukset ja tunteet. "Hyvällä nunchilla" varustettu ihminen menestyy elämässä eikä päästele sammakoita suustaan.

Viestinnän yhteystiedot

Eeva Herrainsilta Viestintäpäällikkö
010 683 6210
eeva.herrainsilta@gummerus.fi

Mediapankkiin »