Ajankohtaista

Maailmanloppu peruttu – 7 väitettä kiertotaloudesta on rohkea visio maailmasta, jossa vallitsee hyvän kierre

Maailmanloppu peruttu – 7 väitettä kiertotaloudesta on rohkea visio maailmasta, jossa vallitsee hyvän kierre

22.5.2023

Kiertotalous on paras ja ehkä ainoa mahdollisuutemme elää nykyistä parempaa elämää rajallisten resurssien maapallolla, huomauttaa Pasi Nokelaisen uutuustietokirja Maailmanloppu peruttu – 7 väitettä kiertotaloudesta (Gummerus). Nokelaisella on hyviä uutisia: Kuluttamista ei tarvitse lopettaa, kun tavaroita käytetään palveluna omistamisen sijaan.

›› Lue lisää

Vähintään vartti omaa aikaa joka päivä – Hyvä terveys vaatii päivittäistä rentoutumista, sanoo BBC:n asiantuntijalääkäri uutuuskirjassaan

26.12.2020

Mistä tunnistat sokeririippuvuuden? Miksi aamuvalo on tärkeää? Terveys tasapainoon – 4 avainta parempaan elämään (Gummerus) on BBC:n asiantuntijalääkärin Rangan Chatterjeen opaskirja, joka lähestyy terveyttä kokonaisvaltaisesti. Chatterjee nostaa rentoutumisen yhdeksi terveyden peruspilariksi ravinnon, liikunnan ja unen oheen. Kirja sisältää runsaasti parempaan oloon tähtääviä, konkreettisia vinkkejä, jotka on helppo sovittaa omaan elämäntilanteeseen.

Tammikuun ei tarvitse olla tipaton – Ruotsalainen uutuuskirja Kohtuudella opettaa juomaan maltillisesti

26.12.2020

Miten kieltäytyä lasillisesta synttäreillä tai afterworkeilla? Miten onnistua alkoholin kohtuukäytössä? Alkoholi liitetään usein yhdessäoloon ja juhlapäiviin, eikä sen käytön haitoista ole helppo puhua. Anders Hammarbergin ja Karin Rombergin Kohtuudella – Opas maltilliseen alkoholinkäyttöön (Gummerus) opettaa juomaan vähemmän ja pidättäytymään alkoholista useammin ilman että alkoholinkäytöstä on luovuttava kokonaan.

Inkerinsuomalaisista kertova tietokirja ehdolla Vuoden historiateokseksi

17.12.2020

Kahden toimittajan Santeri Pakkasen ja Lea Pakkasen kiitetty tietokirja Se tapahtui meille – Isän ja tyttären matka inkerinsuomalaisuuteen on valittu Vuoden historiateos -palkintoehdokkaaksi. Historian Ystäväin Liitto on palkinnut mielenkiintoisia historiateoksia jo vuodesta 1973 alkaen. Voittaja julkistetaan 6.2.2021 Suomalaisilla historiapäivillä Lahden Sibelius-talossa.

Mona-Liisa ja Poika ja pallo Vuoden urheilukirja -ehdokkaina

16.12.2020

Urheilutoimittaja Laura Arffmanin ystävästään, maastohiihtäjä Mona-Liisa Nousiaisesta kirjoittama elämäkerta Mona-Liisa – Urheilija, muusikko, ihminen ja taiteen moniottelija Teemu Mäen runokokoelma Poika ja pallo on valittu Vuoden urheilukirja -palkintoehdokkaiksi. Vuoden urheilukirja -kilpailun finaaliin valittiin kahdeksan vuonna 2020 julkaistua teosta. Valinnoista vastaa Urheilumuseon asettama raati.

Selja Ahavan romaani Nainen joka rakasti hyönteisiä on Runeberg-palkinnon ehdokkaana

10.12.2020

Selja Ahavan neljäs romaani Nainen joka rakasti hyönteisiä on valittu Runeberg-kirjallisuuspalkinnon ehdokkaaksi. Voittaja julkistetaan Runebergin päivänä 5.2.2021. Palkintosumma on 20 000 euroa.

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinto Anni Kytömäen Margaritalle

25.11.2020

Vuoden 2020 kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saa Anni Kytömäki romaanistaan Margarita, joka kuvaa metsien ja ihmisten kohtaloita jälleenrakennusajan Suomessa. Teos pohtii valtiollisten velvollisuuksien noudattamisen hintaa yksilön näkökulmasta. Palkinnon saajan valitsi kuuden ehdokaskirjan joukosta kapellimestari Hannu Lintu. Palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa.

Haemme tietokirjallisuuden toimituspäällikköä

16.11.2020

Olet taitava ja verkostoitunut editori, jolla on erinomainen tietokirjavainu ja hyviä ideoita. Haluat olla kirjailijan tukena ja osaat auttaa häntä saavuttamaan parhaan mahdollisen lopputuloksen. Pidät suomentajien sekä freelancetoimittajien ja -graafikoiden kanssa työskentelystä. Olet kirjojen sanavalmis esittelijä. Osallistut mielelläsi jokaiseen kirjan tekemisen vaiheeseen ja käyt säännöllistä keskustelua kollegoiden kanssa kirjan ulkoasusta, tuotannosta, myynnistä, markkinoinnista sekä viestinnästä. Näpeissäsi pysyy nippu lankoja myös silloin kun aikataulu on tiukka.

Anni Kytömäen Margarita on Finlandia-palkinnon ehdokkaana

5.11.2020

Anni Kytömäen kolmas romaani Margarita pohtii valtiollisten velvollisuuksien noudattamisen hintaa yksilön näkökulmasta. 1950-luvulle sijoittuva kertomus peilautuu monin tavoin ajankohtaisiin teemoihin: ihmisen oikeuteen päättää omasta kehostaan, elämään virusepidemian aikana ja metsäteollisuuden luontovaikutuksiin.

Antti Rönkä ja Petri Tamminen Tulenkantaja-palkintoehdokkaana

2.11.2020

Antti Röngän ja Petri Tammisen, isän ja pojan, kirjeenvaihtoromaani Silloin tällöin onnellinen on yksi viidestä Tulenkantaja-kirjallisuuspalkinnon ehdokkaasta. Nyt kahdeksatta kertaa jaettava palkinto myönnetään kirjailijalle, jonka voittajateoksella olisi tuomariston mukaan mahdollisuudet menestyä käännöksinä ulkomailla. Palkinto, 5 000 euroa, jaetaan Tampereen kirjaviikolla lauantaina 28.11.2020.

Mistä tunnistaa narsistisen käyttäytymisen somessa? Käytöksen voi jakaa kahteen luokkaan

16.10.2020

Tiesitkö, että ghostaaminen ja digitaalinen kontrollointi täyttävät henkisen väkivallan kriteerit? Tuija Välipakan Sata tapaa tappaa sielu – Narsismin uhrit kertovat (Gummerus) on uudistettu laitos vuonna 2007 julkaistusta tietokirjasta, joka huomioi narsismin käsittelyssä myös Facebookin ja Tinderin.

Syksyn sotakirjoissa kuljetaan sissien matkassa myrskyävällä Pääjärvellä ja päästetään ääneen Rukajärven veteraanit

15.10.2020

Sukupolvensa luetuimman sotakirjailijan, Esa Sirénin uutuusromaani Sissiosasto Hirvelä herättää eloon vaiherikkaan syksyn 1941. Kirja kertoo Uhtuan ja Kiestingin suunnalla taistelleiden Amiraali Isolan laivaston ja osasto Hirvelän sissien kohtaloista. Tietokirja Sodan tarinat – Rukajärvi 1941–1944 pohjaa yli 600 veteraanin haastattelumuistioihin, jotka on arkistoitu ja digitoitu Rukajärven suunnan historiayhdistyksen toimesta. Jukka Kuhasen ja Esa Sirénin teos kokoaa korpisotureiden kertomukset ja SA-kuvat Rukajärveltä ajallisesti eteneviin teemakokonaisuuksiin.

Miksi inkerinsuomalaisten kohtaloista on vaiettu?

12.10.2020

Mitä tapahtui 30 vuotta sitten alkaneessa paluumuutossa? Miten vähemmistöön kuuluminen vaikuttaa identiteettiin? Kaksi toimittajaa, Lea ja Santeri Pakkanen sukeltavat uutuuskirjassaan Se tapahtui meille – Isän ja tyttären matka inkerinsuomalaisuuteen syvälle oman sukunsa vaiheisiin. Samalla teos venyttää totuttuja käsityksiä suomalaisuudesta ja valottaa sellaista kaistaletta Suomen historiassa, joka on jäänyt vähälle huomiolle. Yhden suvun kautta, tutkimustietoon ja arkistomateriaaleihin nojautuen, hahmottuu kuva tuntemattomaksi jääneestä vähemmistöstä.

Jokainen omistamamme vaate ja kenkäpari ansaitsee huolenpitomme – Huolla on kaunis opaskirja vaatetushuollon perusteista

12.10.2020

Tiesitkö, että monet villavaatteet saattavat nyppyyntyä laadusta huolimatta? Tai että nahkakenkä tarvitsee lepopäiviä? Tai että uusi nahkalaukku kannattaa suojata hoitoaineella, jotta se säilyy käytössä hyvänä? Suositun vaatteiden huoltosivuston Arkivé Atelierin perustajien Huolla – Vaatteet, kengät, asusteet (Gummerus) on esteettinen tietokirja, joka opastaa huoltamaan vaatteita, kenkiä ja asusteita niin, että ne säilyvät kauniina ja kestävät käytössä mahdollisimman pitkään.

Nukahtamisvaikeuksia? Suosittuun unipodcastiin perustuva Unisatuja rauhattomille aikuisille rauhoittaa stressaantuneen mielen uneen

8.10.2020

Unisatuja rauhattomille aikuisille (Gummerus) on kokoelma rauhoittavia tarinoita, jotka auttavat laskemaan kierroksia ja nukkumaan paremmin. Kauniisti kuvitettu kirja perustuu jooga- ja meditaatio-ohjaaja Kathryn Nicolain suosittuun unipodcastiin, jolla on miljoonia kuulijoita ympäri maailmaa. Suomenkieliset unisadut äänikirjoina lukee Vuokko Hovatta.

Suursiivous on menneen maailman menetelmä – Marttojen kodinhoito-ohjeissa korostuvat ekologisuus ja säännöllisyys

7.10.2020

Miten kodin saa pysymään siistinä ja viihtyisänä? Voisiko siivoamisesta innostua? Miten valurautapannu pestään? Entä silkkipusero? Kuinka pitää huonekasvit hengissä talven yli? Martat – Kodinhoitokirja kokoaa yksiin kansiin Marttojen parhaat arjen neuvot: vinkit siivoukseen, pyykinpesuun, lajitteluun ja huonekasvien hoitoon.

Tunnelmavetoinen romaani pohtii etäisyyden vaikutusta ihmisten välisiin yhteyksiin

2.10.2020

Venla Saalon ensimmäinen aikuisille lukijoille suunnattu romaani Kukkia maan alla sijoittuu Berliiniin sekä Saksan ja Puolan rajaseudulle. Yhden viikonlopun tapahtumia kuvaava kertomus käsittelee juuria, etäisyyksiä ihmisten välillä ja rajan ylittämisen vaikeutta. Helsinkiläislähtöinen Saalo on asunut vuosia Saksassa, ensin Berliinissä ja vuodesta 2019 lähtien rajaseudulla Görlitzissä.

Pysäyttävä tietokirja päästää ääneen suomalaiset alkoholistit

1.10.2020

Toimittaja Johanna Pohjolan Isä pullossa - Matka alkoholistin mieleen ja maailmaan (Gummerus) on tyttären kertomus siitä, kuinka isän, lahjakkaan lääkärin, elämä tuhoutui alkoholismin vuoksi. Se on samalla tietokirja suomalaisesta alkoholismista ja sen hoitamisesta. Kirjassa kuvataan, miten alkoholistit valehtelevat läheisilleen, työkavereille ja Alkon myyjille piilotellessaan sairauttaan. Pohjola asui kirjaa kirjoittaessaan kuukauden eri päihdelaitoksissa ja haastatteli kymmeniä alkoholisteja ja päihdetyöntekijöitä.

Koskettava elämäkerta Mona-Liisa kertoo hiihtäjän, muusikon ja äidin tarinan ja valottaa ammattiurheilijan elämää sairauksien varjossa

30.9.2020

Mona-Liisa – Urheilija, muusikko, ihminen (Gummerus) on Yle Urheilun toimittajan Laura Arffmanin kirjoittama elämäkerta ystävästään maastohiihtäjä Mona-Liisa Nousiaisesta, jonka elämä loppui viime vuonna vain 36-vuotiaana. Hiihdon nuorten moninkertainen maailmanmestari eteni huipulle aikuisten maailmancupin osakilpailuvoittajaksi. Lahjoja riitti myös musiikkiin, ja Nousiainen voitti 15-vuotiaana Kultainen Harmonikka -kilpailun. Menestyksen ohella elämään tuli kamppailua oman kehon kanssa, tyttären vaikea sairaus ja lopulta kohtalokas syöpädiagnoosi.

Eturivin ruotsalaisfeministin vaikuttava kirja naisista ja selviytymisestä

29.9.2020

Ruotsalainen Karolina Ramqvist on yksi sukupolvensa merkittävimmistä kirjailijoista ja feministeistä. Hänen monikerroksinen, omaelämäkertaa, esseetä ja proosaa yhdistelevä teoksensa Karhunainen on vangitseva kuvaus naisista ja äitiydestä, hylkäämisestä ja selviytymisestä, historiasta ja kirjoittamisesta.

Kiehtova esikoisromaani ystävyydestä, intohimosta ja kipeistä, kaiken muuttavista valinnoista

25.9.2020

Susanne Mauden Ennen kuin unohdat kuvaa aikuiseksi kasvamisen kiihkeitä vuosia, nuorten naisten intensiivistä ystävyyttä sekä adoptioon ja äitiyteen liitettyjä asenteita. 1960–70-lukujen Turkuun sijoittuva romaani näyttää, millainen vaikutus salaisuuksilla on ihmissuhteissa. Riippumatta siitä, kertooko niitä vai ei.

Vaikuttava romaani muistisairaan omaisen ahdingosta ja iäkkään naisen väkivaltaisuudesta

24.9.2020

Nämä kallisarvoiset asiat (Gummerus) on Otto Lehtisen tiivistunnelmainen kuvaus muistisairaudesta ja muistoista, jotka sairastuttavat. Se on rohkea romaani usein vaietuista teemoista, kuten iäkkään naisen väkivaltaisuudesta.

GummerusLive: Kirjailijat kertovat - Kuinka selvitä etätyösyksystä 2020? Virtuaalinen työhyvinvointiaamiainen 28.9. klo 8.30

23.9.2020

Väsyttääkö? Aloita työviikkosi kuuntelemalla aamupalan ohessa, kun Gummeruksen kirjailijat Antti Ervasti, Eeva Kolu, Rosa Nenonen ja Anniina Tarasova keskustelevat uutuuskirjoistaan ja pohtivat, kuinka selvitä etätyösyksystä 2020.

Jenni Linturin Mullojoki, 1950 on tarkkanäköinen avioliittoromaani, jota sävyttää vaivihkainen huumori

14.9.2020

Tämän hetken arvostetuimpiin kotimaisiin nykykirjailijoihin kuuluvan Jenni Linturin Mullojoki, 1950 (Gummerus) kuvaa viiltävän tarkasti aikuistumista ja oman paikkansa etsintää sotavuodet taakseen jättäneessä Suomessa.

Hiihtodopingskandaali ja liian täydellinen avioliitto – Syksyn dekkarit tarjoavat sykettä nostattavaa jännitystä pimeneviin iltoihin

11.9.2020

Tämän syksyn käännösdekkareissa uppoudutaan norjalaisen hiihtodopingin maailmaan ja kurkistetaan täydelliseltä näyttävän avioparin kodin suljettujen ovien taakse. Suomalaislukijoille rakkaat suosikkietsivät kohtaavat niin tunnelmallisessa Gotlannissa kuin Los Angelesin yössä. Uutuusromaanit julkaistaan 20-vuotista dekkaristin uraansa juhlivalta Anna Janssonilta, vuodesta toiseen myyntilistojen kärjessä jatkavalta Michael Connellyltä, Norjan dekkarikuningattarelta Anne Holtilta sekä brittiläiseltä B.A. Parisilta, jonka hyytävä psykologinen trilleri Suljettujen ovien takana on ollut huikea menestys.

Elettyä ja kirjoitettua – uusi Göran Schildt -elämäkerta peilaa kirjailijan kahta elämää

8.9.2020

Arvostettu kirjailija ja taidehistorioitsija Göran Schildt (1917–2009) tunnetaan etenkin kansainvälisesti menestyneistä matkakirjoistaan. Hän kirjoitti myös paljon sanomalehtiin ja toimi 40 vuotta Svenska Dagbladetin avustajana. Kulttuurihistorioitsija Henrik Knifin kirjoittama elämäkerrallinen teos Göran Schildt – Kaksi elämää avaa uusia näkökulmia Schildtin elämään päiväkirjojen, kirjeenvaihdon ja muistiinpanojen kautta. Kirja ilmestyy sekä ruotsiksi että Kari Kosken suomeksi kääntämänä. Teosta elävöittävät Schildtin kuva-arkiston tunnelmalliset valokuvat.

Levt och skrivet – ny biografi om Göran Schildt skildrar författarens två liv

8.9.2020

Den ansedda författaren och konsthistorikern Göran Schildt (1917–2009) är känd framför allt för sina reseskildringar som också rönte internationella framgångar. Han skrev i flera dagstidningar och medverkade under 40 års tid som skribent i Svenska Dagbladet. Kulturhistorikern Henrik Knifs biografi Göran Schildt – Två liv ger med hjälp av dagböcker, korrespondens och anteckningar nya inblickar i Schildts liv. Boken utkommer på svenska och på finska i översättning av Kari Koski. Fotografier ur Schildts bildarkiv ger liv åt boken.

Silja Kejosen runokokoelma on Botnia-kirjallisuuspalkinnon ehdokas

7.9.2020

Silja Kejosen runokokoelma Lähetä minulle ympyrä on Botnia-kirjallisuuspalkinnon ehdokkaana. Tänä syksynä neljättä kertaa jaettava palkinto myönnetään Pohjois-Pohjanmaalla asuvalle tai sieltä kotoisin olevalle kirjailijalle. Ehdokaskirjat voivat edustaa mitä kirjallisuuden lajia tahansa. Palkinto on arvoltaan 10 000 euroa, ja voittaja nimetään lokakuun lopulla.

Jenny Offillin odotettu Ilmastoja on oivaltavan tarkkanäköinen kuvaus newyorkilaisesta perhe-elämästä lopun aikojen alussa

2.9.2020

Yhdysvaltalainen kirjailija Jenny Offill tiivistää aikamme hengen odotetussa uutuusromaanissaan Ilmastoja (Gummerus). Lyhyissä, päiväkirjamaisissa kappaleissaan Offill kuvailee presidentti Donald Trumpin valinnan jälkeistä poliittista kaaosta ja lopun aikojen merkkejä koulutetun newyorkilaisäidin näkökulmasta älykkäästi ja huumorilla.

Anni Kytömäen romaani kuvaa ihmisten ja metsien kohtaloita jälleenrakennusajan Suomessa

1.9.2020

Kirjasyksyn 2020 odotetuimpiin uutuuksiin kuuluva Margarita on Anni Kytömäen kolmas romaani. Se pohtii valtiollisten velvollisuuksien noudattamisen hintaa yksilön näkökulmasta. 1950-luvulle sijoittuva kertomus peilautuu monin tavoin ajankohtaisiin teemoihin: ihmisen oikeuteen päättää omasta kehostaan, elämään virusepidemian aikana ja metsäteollisuuden luontovaikutuksiin.

Eeva Kolun uupumusta käsittelevästä kirjasta kolmas painos

28.8.2020

Toimittaja-bloggaaja Eeva Kolun kirja Korkeintaan vähän väsynyt – Eli kuinka olla tarpeeksi maailmassa, jossa mikään ei riitä kuvaa terävästi ja tarkasti 2000-luvun burnout-kulttuuria. Se on herättänyt valtavaa kiinnostusta, ja 10.8. ilmestyneestä teoksesta otetaan jo kolmas painos.

Kiihkeä ja poliittinen romaani Yhdysvaltoihin Meksikon rajan yli pyrkivistä lapsista

27.8.2020

New Yorkissa asuvan meksikolaiskirjailijan Valeria Luisellin palkittu romaani Kadonneiden lasten arkisto on yhden perheen roadtrip New Yorkista Arizonaan. Samalla se on kertomus tuhansista paperittomista lapsista, jotka pyrkivät Yhdysvaltain etelärajan yli mutta jäävät yksin jumiin pidätyskeskuksiin tai eksyvät matkalla aavikolle. Luiselli sai innoituksen romaaniinsa vapaaehtoistyössään maahanpyrkijälasten tulkkina.

24.8.2020

Bisnesnaisten James Bond Pietarissa - Reija Wren ratkoo mysteerejä Anniina Tarasovan jännitysuutuudessa Kuoleman Kulissit

24.8.2020

Anniina Tarasovan uutuus Kuoleman kulissit (Gummerus) on vauhdikas bisnesdekkari kolmekymppisen Reija Wrenin hengenvaarallisista seikkailuista Pietarin työ- ja yöelämässä.

Voisiko uusi normaali olla merkityksellinen työ? Rosa Nenosen uutuuskirja päivittää käsityksen tavoittelun arvoisesta työstä

17.8.2020

Entinen huippumalli ja voimistelija, nykyinen positiivisen psykologian harjoittaja Rosa Nenonen pysähtyi kahden menestyksekkään uran jälkeen pohtimaan, mikä olisi tavoittelemisen arvoista. Alkoi vuosien tutkimusmatka, jonka seurauksena syntyi Merkityksellisen työn kaava – Toteuta itseäsi, muuta maailmaa (Gummerus).

Espanjan ykkösdekkaristin uutuudessa Amaia Salazar ratkoo perhemurhia hurrikaani Katrinan aikaan

14.8.2020

Rahapajan ja Narcosin kaltaisten tv-sarjojen suosio on nostanut espanjankielisen rikosgenren uudeksi viihdetrendiksi nordic noir –buumin jälkeen. Kansainväliseen menestykseen kohonneen Espanjan ykkösdekkaristin Dolores Redondon uutuus Sydämen pohjoispuoli (Gummerus) on yhdistelmä hyytävää rikostutkintaa, kiehtovaa mytologiaa ja vahvaa psykologista kuvausta.

On ihan ok olla allapäin - Psykoterapeutti Antti Ervastin ja kuvittaja Matti Pikkujämsän uutuuskirja näyttää, että tunteet ovat osa työpäivää

13.8.2020

Etätöiden jatkuminen haastaa monen työntekijän jaksamisen. Psykoterapeutti Antti Ervasti ja kuvittaja Matti Pikkujämsä avaavat uutuuskirjassaan CupOfTherapy: Tunti tunnilta tuntien – 100 havaintoa työelämästä (Gummerus), kuinka palautua ja pitää työ ja vapaa-aika tasapainossa rutiinien ja tunneälykkyyden avulla. Kansainväliseksi someilmiöksi kasvanut CupOfTherapy käsittelee vakaviakin työssäjaksamisen ja mielenterveyden asioita samaistuttavien eläinpiirrosten avulla.

Camilla Grebelle parhaan pohjoismaisen rikosromaanin Lasiavain-palkinto toisen kerran

11.8.2020

Ruotsalaisdekkaristi Camilla Grebe on saanut parhaalle pohjoismaiselle rikosromaanille myönnettävän Lasiavain-palkinnon romaanistaan Varjokuvat. Gummerus julkaisi nyt palkitun romaanin suomeksi heinäkuussa. Edellisen kerran Grebe sai palkinnon dekkarillaan Lemmikki, joka julkaistiin suomeksi vuonna 2018.

Eppu Nuotion uutuusromaani on ylistyslaulu aikuisten naisten väliselle ystävyydelle

7.8.2020

Maggie ja minä on Eppu Nuotion, rakastetun tarinankertojan, hurmaava uutuusromaani täynnä elämänjanoa ja suuria tunteita. Se kuvaa naisten välisen ystävyyden voimaa, joka kannattelee ja toimii peilauspintana silloin, kun elämä tuntuu sohjossa kahlaamiselta. Romaani muistuttaa ihanalla tavalla kirjallisuuden ja taiteen ihmisiä yhdistävästä voimasta.

Aika tiukentaa kukkaron nyörejä loman jälkeen? Uutuuskeittokirja opettaa säästämään rahaa ja ympäristöä

6.8.2020

Ruokaa pienellä budjetilla -kirjassa suosittu norjalainen instagrammaaja Karen Elene Thorsen näyttää, kuinka suunnitella viikon ruoka-ateriat alle 25 eurolla. Kirja on suunnattu erityisesti sinkkutalouksille, mutta valmiiksi suunnitellut viikon ruoka- ja ostoslistat toimivat inspiraationa myös kiireiseen perhearkeen.

Kuinka keskittyä hetkeen? Harjoittele läsnäoloa japanilaisittain

5.8.2020

Menestyskirja Ikigain tekijöiden uutuus Ichigo ichie – Hetkessä elämisen taito japanilaisittain (Gummerus) johdattaa lukijan harjoittelemaan, kuinka keskittyä juuri tähän hetkeen. Kirja neuvoo esimerkiksi, miten järjestää onnistuneet juhlat ja oppia paremmaksi kuuntelijaksi.

Miksi burnoutista tuli milleniaaleille sukupolvikokemus?

4.8.2020

Bloggaaja-toimittaja Eeva Kolun kirja Korkeintaan vähän väsynyt on tarkka ja terävä katsaus 2000-luvun burnout-kulttuuriin. Kirjassaan Kolu perkaa sukupolvensa suorituspaineita työelämässä, vapaalla ja somessa. Hän käy myös läpi oman uupumushistoriaansa ja kertoo, mitä se on opettanut.

Eat Pray Love -menestyskirjailijan iloa hehkuva uutuusromaani syntyi suuren surun keskellä

3.8.2020

Tähtikirjailija Elizabeth Gilbertin uutuusteos Tyttöjen kaupunki on viihdyttävä ja voimaannuttava tarina aikansa sovinnaisuuksia uhmaavasta nuoresta naisesta 1940-luvun New Yorkin teatterimaailmassa. Gilbert kirjoitti elämäniloa pursuavan tarinan toipuessaan puolisonsa kuolemasta.

Millainen on suomalaisen miehen suhde kosketukseen?

23.6.2020

Elokuussa ilmestyvä tietokirja Miehen kosketus pohjaa 50 eri-ikäisen ja erilaisen suomalaismiehen kosketushistoriaan. Miehet kertovat, miten heitä on kosketettu tai jätetty koskettamatta, millä tavalla he ovat itse koskettaneet muita ja mitä he ajattelevat isyydestä, rakkaudesta, hoivasta, seksuaalisuudesta ja väkivallasta. Teoksen on kirjoittanut palkittu teatteriohjaaja ja käsikirjoittaja Eino Saari, joka kertoo kirjassa myös omista kosketuskokemuksistaan ja taustoittaa aihetta 25 asiantuntijahaastattelun avulla.

Kansainvälisesti menestyneen Selja Ahavan neljäs romaani tarkastelee naisen roolin avartumista

22.6.2020

Elokuussa ilmestyvä Nainen joka rakasti hyönteisiä tutkii luonnon ja ihmisen välistä suhdetta ja kuvaa hyönteisten muuttumista Jumalan luomista olennoista osaksi tämänhetkistä lajikatoa. 1600-luvun noitavainoista nykypäivän Berliiniin kulkeva kertomus näyttää, miten nainen kuoriutuu ahtaasta roolistaan ja saa äänen ja tekijyyden. Monesti palkitun Ahavan teosten käännösoikeuksia on myyty 25 maahan. Uutuusromaani on herättänyt kansainväistä kiinnostusta jo ennen ilmestymistään, ja tanskalaiskustantamo osti sen käännösoikeudet toukokuussa.

Antti Röngälle Kiitos kirjasta -palkinto

9.6.2020

Kiitos kirjasta -palkinnon 2020 on saanut Antti Rönkä esikoisromaanistaan Jalat ilmassa. Palkinnon jakavat vuosittain Kirjakauppaliitto ry, Libro ry ja Suomen kirjastoseura ry. Se myönnetään kotimaiselle kirjailijalle, jonka edellisenä vuonna ilmestynyt suomen- tai ruotsinkielinen kaunokirjallinen teos on ollut erityisen virikkeitä antava.

Silja Kejonen on Tanssiva karhu -runopalkinnon ehdokkaana

28.5.2020

Silja Kejosen runokokoelma Lähetä minulle ympyrä on nimetty Ylen Tanssiva karhu -runopalkinnon ehdokkaaksi. Tanssiva karhu -palkintoa on jaettu joka toinen vuosi vuodesta 1994. Palkintosumma on 4 000 euroa. 2020 palkinnon saaja kerrotaan Ylen Kulttuuriykkönen radio-ohjelmassa julkistetaan 2.7.2020 klo 15:n jälkeen.

Nimitysuutinen: Gummerus vahvistaa markkinointia ja viestintää

27.5.2020

Gummeruksen markkinointiviestinnän tiimi kasvaa, kun VTM Pauliina Pietilä aloittaa 1.6.2020 markkinointiviestinnän tuottajana. Toimittajataustainen Pietilä siirtyy Gummerukselle mainostoimisto TBWA\Helsingistä. Sitä ennen hän työskenteli konsulttina viestintätoimisto Hill+Knowltonilla ja lähes kymmenen vuotta STT:llä toimittajana, tuottajana ja päällikkönä.

Kesän jännityskirjoissa pureudutaan muun muassa ihmissalakuljetukseen ja naispoliisien asemaan

20.5.2020

Tämän kevään ja tulevan kesän jännityskirjat vievät lukijan tiukkoihin tilanteisiin levottomilla rajoilla, terroristijahtiin, intialaiseen viidakkoon ja aikamatkalle länsinaapurimme Ruotsin naispoliisien arkeen eri vuosikymmenillä. Uutuusromaanit julkaistaan muun muassa kahdesti Ruotsin parhaan rikosromaanin palkinnon voittaneelta Camilla Grebeltä ja 20-vuotista dekkaristin uraansa juhlivalta Anna Janssonilta. Kotimaista toimintajännitystä kansainvälisillä kuvioilla tarjoilevat Seppo Mustaluoto ja Tuomas Vimma.

Niillas Holmbergille Kirsi Kunnas -runopalkinto 2020

14.5.2020

Joka toinen vuosi jaettavan Kirsi Kunnas -runopalkinnon tavoitteena on nostaa esiin rohkeaa, elävää ja vaikuttavaa nykyrunoutta sekä runoilmiöitä. Tänä vuonna palkinnon saivat runoilijat Heli Laaksonen ja Niillas Holmberg. Palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa.

Jouko Heikuran romaanissa tarjotaan äitienpäivälahjaksi yllätyksiä

9.4.2020

Kirjailija-toimittaja Jouko Heikuran neljäs romaani Lahja äidilleni on yhdistelmä perhedraamaa ja jännitystä. Tasa-arvoloukkauksiin ja vähemmistöjen oikeuksiin erikoistunut asianajaja Timothy Stone tarjoilee äitienpäivänä vakavasti sairaalle Marja-äidilleen samppanjan ja kakun lisäksi yllätyksen, joka muuttaa heidän molempien elämän. Romaanin tapahtumat sijoittuvat kirjailijan kotikaupunkiin Lontooseen.

16.4. klo 17-18 LIVELUENTO Filosofi Frank Martela: Kuinka elää merkityksellistä elämää?

9.4.2020

Gummerus ja Filosofian Akatemia järjestävät yhteistyössä kaikille avoimen ja maksuttoman yleisöluennon.

Runoja halusta muodostaa yhteys toiseen ihmiseen

8.4.2020

toisessa runokokoelmassa Lähetä minulle ympyrä yhdistyvät pimeydestä kohti valoa kurkottavat säkeet sekä taidokkaasti assosioivan kielen kauneus. Eron, kommunikaation hankaluuden, yksinjäämisen pelon ja vanhemmuuden teemojen lomaan laukkaavat Dallas-tv-sarjan Pamela ja Bobby.

Persoonallinen uutuuskeittokirja opastaa vietnamilaisen keittiön ja kulttuurin saloihin

31.3.2020

Vietnamilainen ruoka on paitsi herkullista, myös terveellistä ja usein raaka-aineiltaan edullista. Vietnamilaisen keittiön salat -kirjassa omaelämäkerrallisista romaaneistaan tunnettu kanadanvietnamilainen kirjailija Kim Thúy paljastaa parhaat reseptinsä. Samalla hän esittelee sukunsa naiset, joilta on keittotaitonsa oppinut. Teos kiteyttää kauniisti ruoanlaiton yhteisöllisen olemuksen ja inspiroi toteuttamaan kaunista ja hyvää jokapäiväisessä elämässä.

Selviämistarina 1950-luvun Neuvosto-Eestistä

25.3.2020

Kirjailija Paula Havaste on jo yli 10 vuoden ajan viettänyt kesänsä Saarenmaalla. Samoihin maisemiin sijoittuu hänen uusin romaaninsa Morsiusmalja. Se kuvaa tavallisten saarelaisten elämää aikana, jolloin ystävät oli syytä valita tarkasti, salaisuudet olivat vaarallisia ja matka Siperiaan lyhyt.

Opas kaikille synnytykseen osallistuville

10.3.2020

Doula ja fysioterapeutti Susanna Helin opaskirja Peloton synnytys esittelee neljä tehokasta työkalua, jotka auttavat synnyttäjää välttämään stressiä ja pelkoa. Kirja sopii sekä ensisynnyttäjälle että uudelleensynnyttäjälle, niin kivunlievitystä haluavalle kuin täysin lääkkeetöntä synnytystä toivovallekin. Kirjan vinkeistä hyötyy sekä vaikeasta synnytyspelosta kärsivä että pelottomampi, huolellisesti synnytykseensä valmistautuva lukija. Synnytykseen osallistuvalle tukihenkilölle teos tarjoaa käytännöllisiä ohjeita, jotka auttavat tarjoamaan apua synnyttäjälle ja toimimaan niin, että tukihenkilöstä tulee synnyttäjän tärkein tuki ja turva.

Antti Röngän esikoisromaanin Jalat ilmassa käännösoikeudet on myyty Ranskaan

28.2.2020

Ranskalaiskustantamo Editions Payot & Rivages on ostanut Antti Röngän koulukiusaamisen pitkiä jälkiä kuvaavan autofiktiivisen romaanin Jalat ilmassa käännösoikeudet. Viime syksyn puhutuimmaksi esikoisteokseksi noussut kirja sai loistavat arviot ja sitä kiitettiin tärkeän aiheen käsittelystä silmiä avaavalla tavalla.

Suuri lukuromaani sukupolvelta toiselle siirtyvästä rasismista ja kielletystä rakkaudesta

27.2.2020

Eeva Klingbergin esikoisteos Syvän maan juuret on Alabamaan sijoittuva kertomus kirjailijasta, joka etsii suurta tarinaa, ja perheestä, jota valheet pitävät kasassa. Romaanin elokuvallinen kerronta herättää henkiin menneet vuosikymmenet ja maalaa lukijan eteen syvän etelän auringonpolttamat maisemat.

Filosofi Frank Martelan vastaus elämän tarkoitukseen

24.2.2020

Suomen, tutkimusten mukaan maailman onnellisimman maan, tunnetuimman nykyfilosofin Frank Martelan ajatukset hyvästä elämästä kiinnostavat kansainvälisesti. Uutuuskirja Elämän tarkoitus – Suuntana merkityksellinen elämä julkaistaan 24.3. samanaikaisesti sekä Yhdysvalloissa että Suomessa. Filosofiasta, psykologiasta ja historiasta ammentavassa kirjassaan Martela tarjoaa uuden tavan ymmärtää kysymys elämän merkityksestä sekä neljä keskeistä polkua, joita kulkemalla jokainen voi kokea elämänsä merkityksellisemmäksi.

Sinko olalla Brysselin oikeustalossa – Tuomas Vimman romaanissa räiskitään Euroopan ytimessä

20.2.2020

Riittääkö suomalaisen naisen sisu, kun perässä on Ranskan presidentin lähettämä palkkatappaja? Etelähelsinkiläisen Tuomas Vimman romaanissa Koodinimi Taïga Korsikan vuoristosta alkanut takaa-ajo huipentuu kirjailijan nykyiseen kotikaupunkiin Brysseliin. Vahvat naiset, kiehtovat miljööt ja nopeat käänteet tekevät kirjasta viihdyttävän jännärin.

Teemu Mäen futisrunoja

19.2.2020

Miksi ihminen nauttii pelistä? Siksikö, koska pelillä, toisin kuin elämällä, on selvät säännöt ja yksi päämäärä? Taiteen moniottelija Teemu Mäen neljännessä runokokoelmassa Poika ja pallo pohditaan lapsen suhdetta jalkapalloon, vanhempiin, maailmaan ja elämän kiertokulkuun.

Muotiteollisuuden rumasta puolesta

13.2.2020

Englantilaisen Juno Dawsonin nuorille aikuisille kirjoittama romaani Mallikappale kertoo 16-vuotiaan lontoolaistytön matkasta tavallisesta koululaisesta kansainväliseksi huippumalliksi. Koskettava ja mukaansatempaava tarina nostaa esille muotibisneksen ja mallimaailman rumia puolia, kuten syömishäiriöitä ja mielenterveysongelmia, hyväksikäyttöä, tyttöjen yliseksualisointia ja vaatetusteollisuuden eettisiä ongelmia. Kirjasta on tekeillä tv-sarja. Juno Dawson vierailee Helsingissä toukokuussa ja esiintyy Helsinki Lit -kirjallisuustapahtumassa.

Tarkka kuvaus naisiin kohdistuvista paineista ja urakeskeisestä työkulttuurista nyky-Japanissa

11.2.2020

Mitä tarkoittaa ”normaali elämä”, pohtii Sayaka Murata romaanissaan Lähikaupan nainen. Kirja kertoo 36-vuotiaasta Keikosta, joka on tyytyväinen elämäänsä sinkkuna ja osa-aikaisena lähikaupan myyjänä. Perhe ja ystävät eivät kuitenkaan ymmärrä hänen valintojaan. Monesti palkittu Murata on yksi Japanin merkittävimpiä nykykirjailijoita.

Karunkaunis esikoisromaani kuvaa millaista on olla ei-toivottu lapsi tai vanhempi vastoin tahtoaan

10.2.2020

Wilhelmiina Palosen 206 pientä osaa on kertomus kiintymisestä ja hylkäämisestä. Yksi teoksen päähenkilöistä on teini-ikäistä Alvaria kotiin seuraava opetusluuranko, joka kertoo julmia iltasatuja, mutta osaa olla myös lempeä. Kielellisesti taitava romaani kuvaa ravisuttavasti yksinäisyyttä ja ulkopuolisuutta sekä ihmisten toisiinsa jättämiä jälkiä.

Ainutlaatuinen dokumentti naisen seksuaalisuudesta

31.1.2020

Toimittaja-kirjailija Lisa Taddeo seurasi kahdeksan vuoden ajan tiiviisti kolmen naisen elämää eri puolilla Yhdysvaltoja. Lopputuloksena syntyi järisyttävän syvällinen ja hätkähdyttävän suora reportaasi naisen kaipauksesta ja nautinnosta, tarpeista ja peloista. Kolme naista on empaattisesti kirjoitettu tositarina näistä ainutlaatuisista ja unohtumattomista naisista – ja samalla joka ikisestä meistä.

Itseymmärrystä unista

28.1.2020

Unet ovat aina kiehtoneet ihmistä. Pieni kirja unista ohjaa lukijaa unien tulkitsemiseen, uniryhmän perustamiseen sekä uninäkyjen käyttämiseen luovuuden lähteenä. Kirja sisältää yli 500 uniaihetta selityksineen.

Kaarlen palkinnot Niina Merolle, Antti Heikkiselle ja Marianna Kurtolle

24.1.2020

Gummeruksen Kaarlen palkinto kaunokirjailijalle myönnetään Niina Merolle romaanista Englantilainen romanssi. Kaarlen palkinnon tietokirjailijalle saa Antti Heikkinen teoksestaan Kallio-poika – Peilikuvassa Kalle Päätalo. Suomentaja Marianna Kurtto saa Kaarlen palkinnon kääntäjälle. Kaarlen palkinnot on nimetty Gummeruksen vuonna 1872 perustaneen Kaarle Jaakko Gummeruksen mukaan.

REKRYTOIMME: Markkinointiviestinnän tuottaja

24.1.2020

Haemme tuottajaa suunnittelemaan ja toteuttamaan kirjojen markkinointia ja viestintää. Tehtäviisi kuuluvat muun muassa mediatyö, markkinointitoimenpiteet eri kanavissa sekä tapahtumien tuottaminen, esimerkiksi kirjailijavierailut ja erilaiset sidosryhmätilaisuudet.

Palkittu romaani kahden kulttuurin välillä elämisestä ja vanhempien asettamista odotuksista

21.1.2020

Yhdysvaltalaiskirjailija Celeste Ngn yli 1,5 miljoonaa kappaletta myynyt romaani Olisi jotain kerrottavaa on ollut kansainvälinen menestys. Kirja kertoo kiinalaisamerikkalaista perhettä kohtaavasta tragediasta 1970-luvun Ohiossa. Kirjailija Celeste Ng on toisen sukupolven maahanmuuttaja. Romaaneissaan hän kirjoittaa viisaasti ja tarkkanäköisesti erilaisuudesta, ennakkoasenteista ja siitä, miten pienistä asioista kasvaa hiljaisuudessa isoja.

Ayurvedaa pohjoisiin oloihin

20.1.2020

Pohjoista ayurvedaa – Keholle, mielelle, iholle soveltaa perinteistä intialaista terveydenhoitofilosofiaa Suomen oloihin sopivaksi. Kirjassa on huomioitu pohjoisen luonnon ja vuodenaikojen erityispiirteet. Se kertoo, miten tunnistaa oman keho- ja ihotyypin, ja kuinka tehdä hyvinvoinnin kannalta järkeviä ruokavalioon, ihonhoitoon ja elintapoihin liittyviä valintoja.

Koskettava kuvaus sotalapsuudesta ja sotalapsen lapsena kasvamisesta

14.1.2020

Ruotsalaisen teatterintekijän Anna Takasen isä lähetettiin 4-vuotiaana sotalapseksi länsinaapuriin. Kun sota päättyi, Timo jäi Ruotsiin. Kirjassaan Sinä olet suruni Anna Takanen kerii auki isänsä tarinaa sekä sitä, mitä on olla sotalapsen lapsi. Teos kuvaa riipaisevasti sodan siirtymistä sukupolvelta toiselle. ”Ihmisen kuuluu olla aikuisen lapsi, minä olen sotalapsen lapsi”, Takanen kirjoittaa.

Lue oikein ympäristöä ja menesty elämässä!

8.1.2020

Uutuuskirja Nunchi – Intuitiota ja tilannetajua korealaisittain opettaa hyödyntämään tuhansia vuosia vanhaa korealaista viisautta. Nunchi tarkoittaa kykyä hoksata nopeasti muiden ihmisten ajatukset ja tunteet. "Hyvällä nunchilla" varustettu ihminen menestyy elämässä eikä päästele sammakoita suustaan.

Viestinnän yhteystiedot

Pauliina Pietilä Tuottaja
010 683 6222
pauliina.pietila@gummerus.fi
Eeva Herrainsilta Viestintäpäällikkö
010 683 6210
eeva.herrainsilta@gummerus.fi

Mediapankkiin »