Ajankohtaista

Maailmanloppu peruttu – 7 väitettä kiertotaloudesta on rohkea visio maailmasta, jossa vallitsee hyvän kierre

Maailmanloppu peruttu – 7 väitettä kiertotaloudesta on rohkea visio maailmasta, jossa vallitsee hyvän kierre

22.5.2023

Kiertotalous on paras ja ehkä ainoa mahdollisuutemme elää nykyistä parempaa elämää rajallisten resurssien maapallolla, huomauttaa Pasi Nokelaisen uutuustietokirja Maailmanloppu peruttu – 7 väitettä kiertotaloudesta (Gummerus). Nokelaisella on hyviä uutisia: Kuluttamista ei tarvitse lopettaa, kun tavaroita käytetään palveluna omistamisen sijaan.

›› Lue lisää

Päivi Alasalmen Häkkilinnut on vahva Tampere-dekkari poliiseista, rikollisista ja kaksosista – Kesän käännöstrillereissä kohdataan perhesalaisuuksia ja yllättävä paluu

17.5.2023

Päivi Alasalmen Häkkilinnut jatkaa vetävää dekkarisarjaa, jossa tamperelainen rikoskonstaapeli Hallavainen ratkoo kollegoidensa kanssa synkkiä murhatapauksia. Häkkilinnuissa kierrokset kiristyvät eikä verenvuodatukselta välty viattominkaan.

Ennakkotiedote: Kuinka suomalaisjuristi selviää vauva-arjesta Japanissa vailla kielitaitoa ja verkostoja? Kimono kireällä ilmestyy 7.6.

12.5.2023

Anu Aspiala lähti vastasyntyneen esikoisensa kanssa vuodeksi Sapporoon puolisonsa työn vuoksi ja monien hulvattomien ja opettavaisten sattumusten kautta perehtyi äidin, lapsen ja perheen rooliin japanilaisessa kulttuurissa. Kimono kireällä – Kuinka selvisin vauvavuodesta Japanissa (Gummerus) vie keskelle teeseremoniaa huutavan vauvan kanssa, salakuvaamisen kohteeksi joutumista kauppareissulla ja ihmettelemään rokotuskäytäntöjä paikallisessa neuvolassa.

Aleksi Pöyry Gummeruksen kotimaisen kaunokirjallisuuden ja digitaalisten kirjojen kustantajaksi

11.5.2023

Kustannusalalla vuodesta 2008 työskennellyt Aleksi Pöyry aloittaa Gummeruksen kotimaisen kaunokirjallisuuden ja digitaalisten kirjojen kustantajana sekä johtoryhmän jäsenenä 7.8.2023. Pöyry siirtyy Gummerukselle Storytelistä, missä hän on toiminut Pohjoismaiden Storytel Original -äänikirjatuotannoista vastaavana kustannuspäällikkönä. Ennen Storyteliä Pöyry työskenteli kustannuspäällikkönä Otavalla.

Gummerus julkaisee syyskuussa Hernan Diazin Pulitzer-palkitun romaanin Luotto

9.5.2023

Hernan Diaz on saanut arvostetun yhdysvaltalaisen Pulitzer-palkinnon rahaa ja totuutta mestarillisesti käsittelevästä romaanistaan Trust. Teos ilmestyy syyskuussa suomeksi nimellä Luotto. Käännöstyöstä vastaa palkittu suomentaja Jaakko Kankaanpää.

Minkälainen salaisuus kätkeytyy munkkiniemeläisasunnon tavarapaljouden alle? – Eppu Nuotion Raakel Oksa ratkaisee -bestsellersarja jatkuu

3.5.2023

Rakastetun tarinankertojan Eppu Nuotion Hopeamedaljonki jatkaa puuseppä Raakel Oksasta kertovaa hyvän mielen dekkarisarjaa. Uutuusromaanissa tyhjennetään ja remontoidaan munkkiniemeläisasuntoa ja selvitetään, mitä tapahtui kolmelle ystävykselle hellekesänä 1975. Raakel Oksa ratkaisee -dekkareiden tv-sarjaoikeuksista on tehty optiosopimus.

Palkitun turkkilaissyntyisen kirjailijan romaani sodasta, rakkaudesta – ja puista

2.5.2023

Romaanissaan Kadotettujen puiden saari Elif Shafak vie lukijan kahtia jakautuvalle Kyprokselle vuoteen 1974 sekä 2010-luvun Lontooseen selvittämään perheen salaisuuksia. Järisyttävän tarinan kertoo osittain viikunapuu, joka on matkustanut lämpimältä saarelta pohjoisemmille leveysasteille pienenä pistokkaana. Sodasta ja rakkaudesta kertova romaani on myös ylistys luonnon pienille ja suurille ihmeille. Naisten oikeuksien, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien sekä sananvapauden puolestapuhujana tunnetun Shafakin teoksia on käännetty 56 kielelle.

Ennakkotiedote: Nobelistin mestarillinen muistelma laittomasta abortista – Annie Ernaux’n Tapaus ilmestyy suomeksi 8.5.

27.4.2023

Annie Ernaux joutui nuorena opiskelijana 1960-luvulla hankkimaan laittoman abortin. Ei-toivottu raskaus olisi tuohon aikaan tuhonnut naisen mahdollisuudet edetä elämässä. Tapaus (Gummerus) kuvaa traumaattista kokemusta eleettömästi ja viiltävän tarkkanäköisesti. Kirjallisuuden Nobel-palkinnolla vuonna 2022 palkittu Annie Ernaux vierailee Helsingissä toukokuussa.

Historiallinen romaani nuijasodasta on teemoiltaan pelottavan ajankohtainen – Paula Havaste pohtii Lieka-teoksessaan sodan julmuutta, sotilaan moraalia ja siviilien kärsimyksiä

24.4.2023

Historiallisista romaaneistaan tunnetun Paula Havasteen Lieka on nuoren huoviksi kouluttautuvan miehen kasvukertomus ja sotatarina. Se kuvaa nuijasodan kiihkeitä kuukausia 1500-luvun lopussa, kun kuninkaan sotajoukot kukistavat kapinaan nousseet talonpojat. Kirja muodostaa viime vuonna ilmestyneen Laahuksen kanssa kahden itsenäisen romaanin teosparin, joka tarkastelee nuijasotaa vastakkaisista näkökulmista.

Uutta luettavaa suomeksi hyvänmielen kirjojen kuningattarelta – Koti pikkusaarella -sarja on Jenny Colganin rakastetuin

17.4.2023

Suolaisten tuulten saari (Gummerus) avaa Koti pikkusaarella -sarjan, jota brittilukijat pitävät skotlantilaisen Jenny Colganin rakastetuimpana. Seuraavat osat Vuorovetten ranta ja Maailman ääriin ilmestyvät yhteisniteenä kesäkuussa. Feelgoodin kuningatar tunnetaan Suomessa skotlantilaisesta kirjakaupasta ja majakkasaaren leipomosta kertovista kirjoistaan. Colganin romaaneja on myyty Suomessa jo yli 100 000 kappaletta.

Tervetuloa kirjallisuusfestivaaleille Kallioon 20.-22.4.

14.4.2023

Ohjelmassa kirjallisuuskeskusteluja, kirjailijahaastatteluja, kirjojen ystävämyyntiä, kustantamovierailuja ja mukavaa yhdessäoloa. Festivaalijärjestelyistä vastaavat kalliolaiset kirjankustantamot Gummerus, Kosmos, Siltala ja Storytel.

Gummeruksen kesän ja syksyn kirjaluettelo on julkaistu – Tutustu uutuuksiin ja katso kirjailijoiden haastatteluvideot

6.4.2023

Gummeruksen kesä ja syksy on täynnä kiinnostavia romaaneja, elämäkertoja ja ajankohtaisia puheenaihekirjoja. Populaarimusiikin voimahahmot Maija Vilkkumaa ja Jake Nyman jakavat elämäntarinansa. Toukokuussa Helsingissä vierailevalta Nobel-voittaja Annie Ernaux’lta suomennetaan kaksi teosta: Tapaus ja Nuori mies.

Booktok-historiaa tehnyt hittiromaani nyt suomeksi – Evelyn Hugon seitsemän aviomiestä ilmestyy 2.5.

5.4.2023

Hollywoodin kultakauden tähti Evelyn Hugo päättää vuosien jälkeen paljastaa totuuden glamourin värittämästä elämästään, skandaaleista, salaisuuksista ja menetetystä rakkaudesta. Hän suostuu antamaan haastattelun yhdelle toimittajalle, Monique Grantille. Miksi juuri hänelle? Haastattelusta alkaa matka kohti totuutta ja sen hintaa. Taylor Jenkins Reidin menestysromaanin Evelyn Hugon seitsemän aviomiestä (Gummerus) kiihkeästi odotettu suomennos ilmestyy 2.5.2023.

Haemme kotimaisen kaunokirjallisuuden kustannustoimittajaa/ toimituspäällikköä

4.4.2023

Työssäsi autat kirjailijoita pääsemään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen, etsit uusia lahjakkaita tekijöitä ja rakennat kotimaisen kaunokirjallisuuden julkaisulistaa yhdessä kollegojen kanssa. Haluat olla kirjailijan tukena ja näet, mihin hän tekstillään pyrkii. Pidät langat tiukasti käsissäsi, teet yhteistyötä kansigraafikoiden ja muiden kirja-alan freelancereiden kanssa ja huolehdit siitä, että vastuukirjasi valmistuvat ajallaan. Olet kirjojen sanavalmis esittelijä ja osallistut innokkaasti markkinointiviestinnän suunnitteluun.

Riehakas ja kirkas runokokoelma äitinä olosta villakoiralle ja teini-ikäiselle tyttärelle

4.4.2023

Kirjailija ja kuvataiteilija Silja Kejosen kolmas runokokoelma Äiti ja sylikoira sanoittaa erkaantumisen ja luoksetulemisen vaikeutta. Se kuvaa elämäntilannetta, jossa murrosikään ehtivän tyttären jälkeen syliin hyppää pieni villakoira. Kejosen runot ovat kielellisesti riemastuttavia ja täynnä oivallusta.

Lähitulevaisuuteen sijoittuva romaani suomalaisesta ilmastopakolaisesta

3.4.2023

Mia Myllymäen Huomistarhuri kuvaa ympäristökatastrofin jälkeistä maailmaa, jonka raunioilla versoo toivo. Yhteiskunnallinen romaani punoo kiinnostavalla tavalla yhteen ajankohtaisia teemoja: huolen ympäristöstä, tulevaisuuden ruokatuotannon, tasa-arvon ja mielenterveyden järkkymisen.

Marja Luomalle ja Sampsa Peltoselle Mikael Agricola -kääntäjäpalkinto Mohamed Mbougar Sarrin romaanin Miesten syvimmät salaisuudet -suomennoksesta

30.3.2023

Marja Luoma ja Sampsa Peltonen ovat saaneet Suomen merkittävimmän kaunokirjallisuuden kääntäjäpalkinnon senegalilaissyntyisen Mohamed Mbougar Sarrin romaanin Miesten syvimmät salaisuudet suomennostyöstä. Ranskankielisen alkuteoksen nimi on La plus secrète mémoire des hommes. Mikael Agricola -palkinnon arvo on 10 000 euroa.

Näin Maija Vilkkumaasta tuli sukupolvensa suurin suomalainen naisartisti – Gummerus julkaisee Vilkkumaa-kirjan Helsingin kirjamessuilla lokakuussa

30.3.2023

Syksyllä 50 vuotta täyttävä Maija Vilkkumaa on kirjoittanut omaelämäkertansa yhdessä kirjailija Miina Supisen kanssa. Vilkkumaa (Gummerus) ilmestyy Helsingin kirjamessuilla lauantaina 28.10.2023.

Onko ok haluta kohtuuttomasti, saada liikaa ja pyytää vielä enemmän?

27.3.2023

Maija Puskan Mustekala (Gummerus) kertoo perheenäidistä Ullasta, joka haluaa rakkautta, ystävyyttä ja seksiä täydellisinä annoksina. Vahva esikoisteos kuvaa naisen halua, äitiyden paineita, ystävyys- ja perhesuhteiden dynamiikkaa sekä nykyaikaisia parisuhdetodellisuuksia riemukkaan intensiivisesti.

Ystävät hämärän jälkeen -kauhuklassikon kirjoittajan häikäisevä suurteos

21.3.2023

John Ajvide Lindqvistiä on kutsuttu Ruotsin vastineeksi Stephen Kingille. Pohjoismaisen kauhun mestarin uutuus kertoo ystävyydestä ja siitä, kuinka riippuvaisia olemme toisistamme. Ystävällisyys oli Ruotsissa myyntimenestys. John Ajvide Lindqvistin romaaneja on käännetty 25 kielelle.

Yli puoli miljoonaa yliannostuskuolemaa – Kivun valtakunta on pysäyttävä tietokirja opioidikriisin salailluista syistä

20.3.2023

Vahvojen kipulääkkeiden yliannostukseen on Yhdysvalloissa kuollut 2000-luvulla yli puoli miljoonaa ihmistä. Kriisi alkoi, kun lääkemarkkinoille rynnisti OxyContin-niminen kipulääke. Kertovan tietokirjallisuuden mestari ja huipputoimittaja Patrick Radden Keefe kertoo uutuuskirjassaan Kivun valtakunta – Suku joka rikastui lääkeriippuvuudella (Gummerus), kuinka OxyContinin kehittänyt yritys Purdue Pharma ja sen omistava Sacklerien perhe on vältellyt vastuutaan kriisissä, terveysviranomaisten avustuksella.

Ann-Christin Antellin Puuvillatehdas-kirjat myyneet jo yli 100 000 kappaletta

17.3.2023

Historiallista romantiikkaa kirjoittavan Ann-Christin Antellin huippusuosittujen Puuvillatehdas-kirjojen myynti on ylittäyt jo 100 000 kappaleen rajan. Trilogian päätösosa Puuvillatehtaan kilpailija (Gummerus) ilmestyi 20.2. ja nousi helmikuun myydyimmäksi kotimaisen kaunokirjallisuuden painetuksi kirjaksi.

Miesten syvimmät salaisuudet -suomennos ehdolla Mikael Agricola -palkinnon saajaksi

15.3.2023

Suomentajat Marja Luoma ja Sampsa Peltonen ovat ehdolla Mikael Agricola -palkinnon saajiksi Mohamed Mbougar Sarrin romaanin Miesten syvimmät salaisuudet (Gummerus) suomennoksesta. Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto (SKTL) ja Suomen Kirjasäätiö myöntävät palkinnon tunnustuksena edellisenä vuonna julkaistusta merkittävän kaunokirjallisen teoksen erinomaisesta suomennoksesta.

Sensei viitoitti Minna Eväsojan tien tiedon vuorelle – Tarinallinen tietokirja piirtää kuvan arvoituksellisesta mutta inhimillisestä japanilaisesta opettajasta

14.3.2023

Minna Eväsoja asui vuosia Japanissa opiskellen taiteentutkimusta yliopistossa ja teetaidetta Urasenken vanhassa teekoulussa. Kirjassaan Sensei – Oppilaana Kiotossa hän kertoo opettajastaan ja kuvaa, miten poikkeuksellisen vahva side kunnianarvoisan taiteentutkijan ja hänen ensimmäisen ja ainoan länsimaisen oppilaansa välille vuosikymmenten aikana muodostui. Samalla lukija saa kiehtovan perehdytyksen vanhaan japanilaiseen maalaustaiteeseen, nō-teatteriin, teetaiteeseen ja puutarhojen salattuihin merkityksiin.

Haemme kahta korkeakouluharjoittelijaa

10.3.2023

Etsimme kesäksi kahta korkeakouluharjoittelijaa kotimaisen kaunokirjallisuuden ja tietokirjallisuuden osastoille.

Brittiläisen nykykirjallisuuden tärkeimpiin nimiin lukeutuva Tessa Hadley vierailee Helsinki Lit -festivaalilla toukokuussa – Vangitseva uutuusromaani kuvaa nelikymppisen naisen seksuaalista ja älyllistä heräämistä

6.3.2023

Palkitun brittikirjailijan Tessa Hadleyn ensimmäinen suomeksi ilmestyvä teos on 1960-luvun Lontooseen sijoittuva perhedraama Vapaa rakkaus. Herkkävireinen romaani tutkii pystyttämiämme kulisseja, rakkautta, seksuaalisuutta ja sitä, millaista on elää itselleen uskollisena. Elena Ferranten romaaneihin pohjaavan Loistava ystäväni -tv-sovituksen tehnyt tuotantoyhtiö työstää kirjasta tv-sarjaa.

Jojo Moyesin odotettu uutuus Lainakengissä ampaisi myyntilistojen kärkeen ympäri maailman

27.2.2023

Rakastetun bestselleristin Jojo Moyesin Lainakengissä (Gummerus) ilmestyi alkukielellä helmikuun alussa ja nousi välittömästi myyntilistoille ympäri maailman. Suomeksi romaani ilmestyy tänään. Romanttisen viihteen tähtikirjailijan teoksia on myyty suomeksi jo puoli miljoonaa kappaletta. Lainakengissä on suomennetuista Moyesin teoksista kolmastoista.

Nobelisti Annie Ernaux toukokuussa Suomeen

21.2.2023

Kirjallisuuden tuore nobelisti Annie Ernaux saapuu Suomeen toukokuussa. Hän esiintyy Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaalilla, joka järjestetään Helsingissä Bio Rexissä 12.-13.5.2023.

Juha Itkosen omakohtainen kertomus Teoriani perheestä ilmestyy 1.3.

17.2.2023

Juha Itkosen Teoriani perheestä vie lukijan kirjailijan lapsuudenperheen yhteisistä hetkistä 1970- ja 80-lukujen Hämeenlinnassa 2000-luvulle, keskelle nelilapsisen helsinkiläisperheen täyttä elämää. Omakohtainen teos ilmestyy painetun kirjan lisäksi Itkosen itsensä lukemana rikastettuna äänikirjana, jossa kuuluu eletyn elämän äänet. Teoksen äänisuunnittelusta ja äänikirjan tuotannosta vastaa Storytel.

Ennakkotiedote: Ann-Christin Antellin rakastettu trilogia huipentuu 1920-luvun Turkuun – Puuvillatehtaan kilpailija ilmestyy 20.2.2023

14.2.2023

Puuvillatehtaan kilpailija (Gummerus) herättää eloon Turun liike-elämän jännitteet sekä jazzin, kimalluksen ja kieltolain vuosikymmenen. Historiallisen romantiikan mestarin Ann-Christin Antellin menestystrilogian päätösosa punoo yhteen Barkerin naisten kohtalot kolmessa sukupolvessa. Suomen myydyimpien kirjojen listoille kohonneen sarjan käännösoikeudet on myyty jo neljään maahan.

Bestsellerhumoristin terävä romaani mielenterveyden järkkymisestä itkettää ja naurattaa

9.2.2023

Kuinka rakastua mieheen joka tulee puskista -romaanilla suursuosioon nousseen Emmy Abrahamsonin Kuinka menestyä hullujenhuoneella (Gummerus) on samaan aikaan koskettava ja hulvaton tarina koomikko Majasta, joka joutuu suljetulle osastolle. Romaani perustuu ruotsalaiskirjailijan omiin kokemuksiin mielenterveyden pettämisestä.

Syrjäytymistä, hyväosaisten pahoinvointia ja rikokseen päättyvä nuoruus – Petja Lähteen Yksi neljästä aloittaa uuden Itä-Helsinkiin sijoittuvan dekkarisarjan

8.2.2023

Kirjailija, käsikirjoittaja, näyttelijä ja ohjaaja Petja Lähteen uuden dekkarisarjan avausosa tutustuttaa lukijat murharyhmän rikostutkijaan Terhi Nuoraan, joka on myös tietokoneelle hautautuneen nuorenmiehen yksinhuoltaja. Kirjassa kuljetaan Vuosaaren merenrannan luksustaloista Kontulan lähiöpubin kantisten pöytään. Yksi neljästä ilmestyy 6.3.

Miten Pohjola reagoi Venäjän uhkaan? Itämeren turvatarkastus selvittää, miten alueen asukkaiden elämä muuttui, kun sota Euroopassa alkoi

6.2.2023

Itämeren turvatarkastus – Kun sodan uhka palasi (Gummerus) on reportaasikirja siitä, miten Itämeren alueen turvallisuustilanne mullistui sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuuussa 2022. Kirjassa kierretään Itämeren rantavaltiot ja selvitetään, miten alueen asukkaiden elämä peruuttamattomasti muuttui, kun sota Euroopassa alkoi.

Ympäristömyrkkyjä, loisia ja lobbaamista – Vieras laji on tyrmäävä paljastuskirja norjalaisesta lohibisneksestä

30.1.2023

Norjalaistoimittajien Vieras laji – Kuinka lohesta tuli miljardibisnes kertoo lohenkasvatuksen hätkähdyttävän tarinan. Kirja paljastaa muun muassa, kuinka kasvatusloheen päätyi ympäristömyrkkyjä, ja miten lohensyönnin terveellisyyttä kyseenalaistavia tutkijoita on vaiennettu. Äänikirjana teos ilmestyy 27.2. Jasper Pääkkösen lukemana.

Kaarlen palkinnot Ann-Christin Antellille, Marttaliitolle, Marja Luomalle ja Sampsa Peltoselle

27.1.2023

Kaarlen palkinnon kaunokirjailijalle saa historialliseen Turkuun sijoittuvan Puuvillatehdas-menestyssarjan kirjoittanut Ann-Christin Antell. Tietokirjapalkinto myönnetään Marttaliitolle tunnustuksena aihettaan suuremmiksi kasvavista klassisista käytännön tietokirjoista. Suomentajat Marja Luoma ja Sampsa Peltonen palkitaan Mohamed Mbougar Sarrin romaanin Miesten syvimmät salaisuudet loisteliaasta suomennoksesta. Kaarlen palkinnot on nimetty Gummeruksen vuonna 1872 perustaneen Kaarle Jaakko Gummeruksen mukaan.

REKRYTOIMME: suomennetun kaunokirjallisuuden kustannustoimittaja / toimituspäällikkö

26.1.2023

Haluatko vaikuttaa siihen, miten ja millaista käännöskirjallisuutta Suomessa julkaistaan? Tule meille töihin!

Menestysromaani vie tulevaisuuden Amerikkaan, joka on häiritsevän helppo kuvitella

23.1.2023

Celeste Ngin Kadonneet sydämemme on polttavan ajankohtainen romaani äidin ja pojan väisestä murtamattomasta rakkaudesta. Se kuvaa pelon hallitsemaa yhteiskuntaa, jossa poliisiväkivalta, lasten pakkosiirrot, kirjojen kieltäminen ja aasialaistaustaisten ihmisten syrjintä ovat arkipäivää ja taloudellisen epävarmuuden ja levottomuuksien ratkaisuksi on tarjottu ”amerikkalaisen kulttuurin säilyttäviä” lakeja. Romaani on ollut myynti- ja arvostelumenestys, ja se nousi heti ilmestyttyään useille bestseller-listoille USA:ssa ja Isossa-Britanniassa.

Kirja neljän suomalaisen erikoisjoukkosotilaan kokemuksista Afganistanissa ilmestyy 6.2.2023

11.1.2023

Kontakti! – Erikoisjoukkojen sotilaana Afganistanissa on neljän entisen Puolustusvoimien sotilaan kuvaus taisteluista ja arjestaan Afganistanissa vuosina 2008 ja 2009. Kirjassa he kertovat, miten päätyivät erikoisjoukkoihin, millaista työ erikoisjoukko-operaattorina Afganistanissa oli ja millaisia seurauksia sodalla heille itselleen oli. Kirja ilmestyy ja on arvostelu- ja käsittelyvapaa 6.2.2023.

Viestinnän yhteystiedot

Pauliina Pietilä Tuottaja
010 683 6222
pauliina.pietila@gummerus.fi
Eeva Herrainsilta Viestintäpäällikkö
010 683 6210
eeva.herrainsilta@gummerus.fi

Mediapankkiin »