Rento keittokirja Kasvisruokaa koko perheelle saa nirsoimmankin innostumaan kasviksista

21.6.2016

Jokainen koko perheen ruokahuollosta vastaava tietää, että kasvisten lisääminen ruokavalioon tarjoaa haasteita. Sara Askin ja Lisa Bjärbon rennolla otteella kirjoittama keittokirja Kasvisruokaa koko perheelle näyttää, miten kasviksista on helppo saada vaihtelua ja valmistaa uusia lempiruokia, jotka maistuvat myös kaikkein nirsoimmalle perheenjäsenelle. 

Raikkaasti kuvitetussa kirjassa on mukana 60 helposti ja tutuin aineksin toteutettavaa ohjetta: 20 minuutin ruokia arjen hektisiin tilanteisiin ja hitaampia reseptejä vaikkapa viikonloppuun. Reseptivalikoima kattaa pääruoat, naposteltavat, välipalat ja jälkiruoat. Ohjeiden avulla voi myös haastaa itsensä kokeilemaan yhtä kasvispäivää viikossa tai tehdä ruoista vegaanisia. Värikkään kirjan avulla kasviskokkailu on hauskaa!

Kirja sai alkunsa, kun Sara löysi Lisan blogin ja uskaltautui lähettämään viestin: ”Asumme melkein naapureina, meillä on samanikäisiä lapsia ja kumpikin meistä pitää kasvisruoasta ja kirjoista. Saanko tulla käymään luonasi, tarjota pullat ja esitellä erään idean?”

Kasvisruokaa koko perheelle sai Ruotsissa ilmestyessään valtavan suosion, ja sen käännösoikeudet on myyty myös Saksaan ja Iso-Britanniaan.

Sara Ask ja Lisa Bjärbo
Kasvisruokaa koko perheelle
Alkuteos Mera vego ­– mat för hela familjen
Suomennos Rita Oksanen
Ilmestyy viikolla 25
151 sivua

Kirjailijat

Sara Ask

Sara Ask on lasten ravitsemusterapeutti ja ruokatoimittaja, jolla on pitkä kokemus reseptien luonnista mm. Vi Föräldrar -lehteen.

Lisa Bjärbo

Lisa Bjärbo on toimittaja, kirjailija, arjesta bloggaaja ja kahden nirson kasvissyöjän äiti.