Yllättävä luonto -kirjan hurmaavat eläintarinat vievät lukijansa suomalaisen luonnon helmaan

5.1.2017

Yllättävä luonto – suomalaisia eläintarinoita on Helena Röngän luontodokumenttityylinen eläintarinakirja. Kirjan jokaiseen lukuun sisältyy jokin jännittävä, hupaisa tai liikuttava selviytymistarina tai ihmisen ja eläimen välinen yllättävä kohtaaminen. Jokaista tosielämän tarinaa myötäilee tunnelmallinen akvarellipiirroskuvitus.

Vuodenaikojen mukaan etenevässä ja asiantuntemusta huokuvassa kirjassa kohdataan talvipesässään nukkuva karhu ja kiireettömät konnat kosiomatkallaan. Vaikka elämä luonnossa on usein julmankin tuntuista, villieläimissä kiehtoo niiden kyky heittäytyä hetkeen ja nauttia elämästä, kun siihen tarjoutuu tilaisuus.

Luonnossa samoilijan intohimo ja omakohtainen luontotietämys näkyy tunteen palolla kuvitetussa eläintarinakirjassa, joka houkuttelee tarkkailemaan Suomen kiehtovaa luontoa ja tarjoaa eläinten käyttäytymiseen liittyvää erikoistietoa.

Helena Rönkä:
Yllättävä luonto – suomalaisia eläintarinoita
250 sivua

Helena Rönkä

Kirjailija

Helena Rönkä

FM Helena Rönkä valmistui v. 1978 Kuopion yliopistosta ympäristöhygienian koulutusohjelmalla. Koko ikänsä hän on ollut aktiivinen piirtäjä, lintu- ja ...