Historiallisen romantiikan suosikkisarja jatkuu – Ann-Christin Antellin odotettu Puuvillatehtaan perijä vie sortovuosien Turkuun

1.3.2022

Suurlakon kuohuntaa, luokkayhteiskunnan kipuilua ja kolmiodraamaa. Ann-Christin Antellin suosittu Puuvillatehdas-sarja jatkuu Puuvillatehtaan perijällä (Gummerus), joka sijoittuu 1900-luvun alkuun, sortovuosien Suomeen. Vuosi sitten ilmestynyt Puuvillatehtaan varjossa on myynyt yhteensä jo yli 30 000 kappaletta.

Puuvillatehtaan perijä on historiallinen romaani itsensä löytämisestä ja rakkaudesta. Martta muuttaa Ruotsista takaisin lapsuudenkaupunkiinsa Turkuun ja pääsee töihin kansankirjastoon. Turussa puuvillatehtailija, sulava keikari Robert tutustuttaa Marttaa seurapiireihin, mutta lapsuudenystävä, telakkatyöläinen Juho vetää puoleensa karkealla charmillaan. Antavatko seurapiirit Martan alhaisen syntyperän unohtua?

Kirjailija Ann-Christin Antell kertoo, että yksi romaanin tärkeimmistä teemoista on Martan juurettomuus ja ulkopuolisuuden tunne kahden eri yhteiskuntaluokan välissä.

- Juurettomuus on nykypäivänäkin monelle tuttu asia, koska yhä useampi on muuttanut maalta kaupunkiin, eikä oikein tunne kuuluvansa minnekään, Antell kuvailee. 

Antell kuvaa Puuvillatehtaan perijässä 1900-luvun alun yhteiskunnallista tilannetta.

- Kirjassa eletään aikaa, jolloin Suomessa noustiin autonomiaan kohdistuvaa Venäjän sortoa vastaan. Kirjasta tuli nyt pelottavan ajankohtainen.

Turun kaupunginkirjastossa työskentelevä Ann-Christin Antell nousi viime vuonna bestseller-kirjailijaksi esikoisromaanillaan Puuvillatehtaan varjossa. Antellin romaaneissa näkyvät hänen arkeologian ja historian opintonsa sekä rakkaus romantiikkaan ja kotikaupunkiin. Antell harrastaa jalkapalloa ja laulaa Kerkko Rastas -yhtyeessä.

Ann-Christin Antell: Puuvillatehtaan perijä
368 sivua

Myös äänikirjana, lukija Sanna Majuri

Ann-Christin Antell

Kirjailija

Ann-Christin Antell

Ann-Christin Antellista on nopeasti tullut historiallisen romantiikan kärkinimi. Puuvillatehdas-sarjassa näkyvät Antellin arkeologian ja historian opi...