Luonnon suuri ruoka-aitta -keittokirja kokoaa eränkävijän parhaat reseptit

16.6.2016

Lähes 50 herkullista reseptiä sisältävä Luonnon suuri ruoka-aitta tarjoaa luontoa ja erämaita rakastavalle inspiraatiota ruoanlaittoon. Jääkiekkolegenda Börje Salmingin kokoama keittokirja esittelee pohjoisen makuja, joita löytyy niin metsän kuin tunturinkin antimista. Upeasti kuvitettu kirja saa veden kielelle ja houkuttelee lähtemään luontoon.

Kuka voisi vastustaa erämaan kutsua? Kun sitoo vaelluskengät jalkaan ja lähtee maastoon patikoimaan, metsälle tai kalastamaan, eväsreppu täydentyy matkan varrella. Vastapyydetty kala paistuu nuotiolla, marjoista saa lisäenergiaa ja sieniä on ahmittavaksi asti, kun nälkä ilmoittaa itsestään raittiissa ulkoilmassa.

Luonnon suuri ruoka-aitta -kirjassa Börje Salming esittelee parhaita luonnonantimista valmistettavia ruokalajeja, joissa hyödynnetään riistaa, kalaa ja paljon sieniä, juureksia ja marjoja. Puhtaista raaka-aineista valmistetut alkupalat, pääruoat, leivonnaiset, mehut ja hillot tehdään ja tarjoillaan reippaalla pohjoisen otteella. Tunnelman takaavat Bruno Ehrsin ainutlaatuiset valokuvat Lapin maisemista.

Börje Salming
Luonnon suuri ruoka-aitta
Eränkävijän parhaat reseptit
Alkuteos Vilt med Salming
Suomentanut Elina Lustig
127 sivua

Kirjailija

Börje Salming

Ruotsalainen jääkiekkolegenda Börje Salming on aito luonnonystävä. Luonnosta hän hakee voimaa, siellä hän nollaa ajatuksensa ja lataa akkujaan. Kaikki...