Satu Lepistön psykologinen romaani kertoo poliisimiehen ja nuoren tytön epäsovinnaisesta suhteesta

15.8.2017

Satu Lepistön tummasävyinen esikoisromaani Lintutarha tutkii vallankäyttöä ja moraalisten rajojen ylittämistä. Poliisin ja nuoren tytön suhde alkaa traagisesta tapahtumasta, ja kumpikin poimii oman totuutensa muistojen kakofoniasta. Kuka on väärässä? Kuka muistaa oikein?

Laura on vasta 14-vuotias, kun hänen äitinsä ottaa itseltään hengen. Sosiaaliviranomaiset vievät Lauran isälleen, mutta tyttö ei tunne entistä kotiaan. Laura haluaa päästä pois vankilastaan – isänsä lintutarhasta. Anssi Ilmari Heino on poliisi, joka haluaa auttaa Lauraa ja päätyy samalla rikkomaan hänen varassaan elävien ihmisten luottamuksen.

Lintutarha on psykologinen romaani hapertuneesta identiteetistä, muistamisen vaikeudesta ja valheista, joita kerromme itsellemme. Satu Lepistön vimmaisessa tarinassa on kyse myös vallankäytöstä ja rajojen ylittämisestä. Romaani tallentaa keskenään riitelevien muistojen tarinan kuin lyyrinen kamera.

Satu Lepistölle kirjoittaminen oli alkujaan tapa muistaa: kieli tallensi tapahtumat sekä niihin liittyvän tunteen.

– Pohdin kirjoittamisessani paljon sitä, kuinka paljon meissä ihmisissä tapahtuu tunteen ja vietin tasolla ja kuinka paljon siitä oikeasti kantautuu tietoisuuteen. Mitä tapahtumista jälkikäteen muistaa ja itselleen kertoo, hän sanoo.

Satu Lepistö (s. 1976) on Tampereella asuva kirjailija ja sanataideohjaaja. Hän on julkaissut kaksi runoteosta: Pohjoinen (2013) ja Kielilläpuhuja (2014). Lintutarha on hänen esikoisromaaninsa.

Satu Lepistö: Lintutarha
316 sivua
Saatavilla myös sähkökirjana

Satu Lepistö

Kirjailija

Satu Lepistö

Satu Lepistö (s. 1976) on Tampereella asuva kirjailija ja sanataideohjaaja. Hän on julkaissut kaksi runoteosta: Pohjoinen (2013) ja Kielilläpuhuja (20...