Pätkäpaastoamisella terveyttä!

10.1.2014

Terveyskirjailija Varpu Tavin ja lääkäri Anna Sillanpään teos Pätkäpaasto – 5:2, rasvapaasto ja 15 muuta tehokasta tapaa laihtua tarjoaa neuvoja eri paastoamistyyleihin. Niistä jokainen voi löytää itselleen sopivimman tavan paastota tai yhdistelmän erilaisista tavoista, kuten hedelmäpaasto, Anti Kata, pH-paasto, soturidieetti. Oikein toteutettuna paasto edistää terveyttä monin tavoin ja vapauttaa tunnesyömisen kahleista. Teos sisältää myös eri paastoja kokeilleiden mielipiteitä sekä lääkärin kommentteja.

”Pätkäpaastoaminen vaikuttaa niin mieleen kuin kehoonkin. Kun toteutat oman versiosi omaa mieltäsi ja kehoasi kuunnellen, voit sen avulla löytää tien omaan ihannepainoosi sekä hankkia terveyttä ja luonnollista kauneutta – ja ennen kaikkea tasapainoista suhtautumista syömiseen”, Varpu Tavi kertoo.

Pätkäpaasto on juuri tällä hetkellä trendi maailmalla, vaikka ei olekaan mikään uusi ilmiö. Tavallisesta paastosta pätkäpaasto poikkeaa siten, että siinä nimensä mukaisesti paastotaan lyhyitä ajanjaksoja kerrallaan. Pätkäpaasto voidaan toteuttaa niin, että pidättäydytään kokonaan syömisestä 1–2 kertaa viikossa 24 tunnin ajan. Toinen tapa on olla joka vuorokausi 16 tuntia syömättä. Kolmas ja rankin pätkäpaastoamisen pääsuuntaus on paastoaminen joka toinen päivä. Teoksessa on mukana myös hittidieetti 5:2, jolla tarkoitetaan niukkaenergistä syömistä kahtena päivänä viikossa.

”Pätkäpaasto antaa meille mahdollisuuden päästä eroon tapa- ja tunnesyömisestä. Sen avulla on mahdollista kehittää luonteva suhde syömiseen: ruokaa syödään kun on nälkä, jotta jaksettaisiin. Paastojaksojen avulla voi myös kehittää makuaistia aistimaan hienovaraisemmat herkut, esimerkiksi kasvikset ja marjat. Oikein toteutettuna pätkäpaasto vauhdittaa aineenvaihduntaa ja vilkastuttaa hormonien tasapainoista toimintaa sekä auttaa esimerkiksi painon jumiutumiseen”, Tavi toteaa vielä pätkäpaaston hyödyistä.

Pätkäpaasto – 5:2, rasvapaasto ja 15 muuta tehokasta tapaa laihtua
128 sivua

Kirjailijat

Varpu Tavi

Varpu Tavi on filosofian maisteri, täydentävään lääketieteeseen ja elämäntapahoitoihin erikoistunut terveyskirjailija.

Anna Sillanpää

Anna Sillanpää on lääketieteen lisensiaatti, ravitsemuksesta ja kokonaisvaltaisesta hoidosta kiinnostunut terveyskeskuslääkäri.