Ann-Christin Antellin Puuvillatehdas-kirjat myyneet jo yli 100 000 kappaletta

17.3.2023

Historiallista romantiikkaa kirjoittavan Ann-Christin Antellin huippusuosittujen Puuvillatehdas-kirjojen myynti on ylittäyt jo 100 000 kappaleen rajan. Trilogian päätösosa Puuvillatehtaan kilpailija (Gummerus) ilmestyi 20.2. ja nousi helmikuun myydyimmäksi kotimaisen kaunokirjallisuuden painetuksi kirjaksi.

Kirjastonhoitajana työskennellyt kirjailija Ann-Christin Antell on iloinen, että lukijat ovat löytäneet Puuvillatehdas-sarjan, jossa vahvat naispäähenkilöt tekevät töitä tasa-arvoisemman Suomen eteen 1880-luvun lopulta 1920-luvulle. Sunnuntaina 19.3. vietetään Minna Canthin ja tasa-arvon päivää.

- Tasa-arvon kehittyminen yksi tärkeä teema kirjasarjassa. Olen myös kuullut, että sarjan myötä monet sellaiset, jotka eivät ole vuosiin lukeneet, ovat uudestaan innostuneet lukemaan. Sain juuri palautetta eräältä maahanmuuttajalta, että Puuvillatehdas-sarjaa on helppo lukea, koska se niin selkeää kieltä. Hän oppii samalla suomea ja Suomen historiaa. Tämä kaikki lämmittää erityisesti kirjastonhoitajan sydäntäni, Antell sanoo.

Turussa asuvasta Ann-Christin Antellista on nopeasti tullut historiallisen romantiikan kärkinimi. Puuvillatehdas-trilogia kiinnostaa myös kansainvälisesti, sillä sen käännösoikeudet on myyty Ruotsiin, Islantiin, Tanskaan ja Ranskaan. Marraskuussa Antellilta ilmestyi ääni- ja e-tarina Joulu Örndahlin ruukissa, joka nousi loppuvuodesta kuuntelulistojen kärkeen. Seuraava Puuvillatehdas-joulutarina Loviisan joulu julkaistaan ensi marraskuussa ääni- ja e-kirjoina. Tammikuussa 2023 Antell palkittiin Kaarlen palkinnolla.

 

Ann-Christin Antell

Kirjailija

Ann-Christin Antell

Ann-Christin Antellista on nopeasti tullut historiallisen romantiikan kärkinimi. Puuvillatehdas-sarjassa näkyvät Antellin arkeologian ja historian opi...