Lisää luovuutta arkeen!

22.9.2014

Kuvataiteilija ja luovuuskouluttaja Krista Launonen opettaa hallitsemaan arjen ruuhkaa tekemällä. Kirjassaan Luovuus lähtee käsistä Launonen neuvoo keinot ohittaa vasemman aivopuoliskon asettamat rajat ja päästä nopeammin luovaan tilaan. Kokeile vaikka kynsilakkakokousta, bussimeditaatiota, villasukkatoimistoa tai Top 10 -mokalistaa.

Tämän kirjan tekeminen lähti paitsi omista luovuuspohdinnoistani myös siitä, kun kuulin niin monen sanovan: ’Mitä voisin tehdä, jotta olisin luovempi?’ ja: ’Miten keksisin uusia ratkaisuja ja saisin uusia ideoita?’ Olen kuullut myös useaan otteeseen, että ’olen liian stressaantunut ollakseni luova’. Halusin antaa heille konkreettisia luovuuden edistämisvinkkejä. Kun tutkin luovuutta, huomasin, että sitä voi edistää hyvin helpoilla ja usein täysin ilmaisilla keinoilla”, Krista Launonen kertoo.

Luovuus lähtee käsistä -kirja sisältää tietoa ajattelusta ja luovuudesta, Launosen omia kokemuksia ja havaintoja, eri aloilla toimivien ja työskentelevien ihmisten kertomuksia sekä käytännön vinkkejä ja harjoituksia luovuuden lisäämiseksi. Kirjan kaunis kuvitus inspiroi tekemään ja etsimään omaa luovuutta käsistä niin töissä kuin vapaa-ajalla.

Krista Launonen puhuu ”arkiluovuudesta”, jota kaikki voivat kehittää ja josta kaikki voivat nauttia. ”En oikeastaan edes usko, että on olemassa erikseen ’huippuluovia’ ihmisiä. Kaikki ovat nähdäkseni yhtä luovia, joten minua kiinnostaa kaikkien luovuus, työelämässä näkyvä ja sieltä kadonnut luovuus sekä luovuuden lisääminen työpaikoilla ja vapaa-aikana”, Launonen toteaa.

Luovuus lähtee käsistä
182 sivua

Krista Launonen

Kirjailija

Krista Launonen

Taideterapeutti Krista Launonen on toiminut aiemmin Trendi-ja Voi hyvin -lehtien päätoimittajana, toimituspäällikkönä sekä Gloria-lehtiperheen toimitt...