Täydellinen rantaromaani – Menestyskirjailija Taylor Jenkins Reidin Juhlat Malibussa on kuuma ja nostalginen kertomus kasaribileistä

22.6.2022

Yhdysvaltalaiskirjailija Taylor Jenkins Reidin Juhlat Malibussa on yhden yön bileromaani Malibun paratiisirannan eeppisistä kesäkauden päättäjäisistä ja kuuluisien sisarusten vaietuista menneisyydestä. Kirjan TV-sarjaoikeudet on myyty, ja se on kirjailijan kahden muun viimeisimmän romaanin tavoin noussut myyntihitiksi ja valittu lukuisille vuoden parhaiden kirjojen listoille.

Sinä iltana kesällä 1983 kaikki haluavat olla Rivan kuuluisan sisarusparven lähipiiriä. Surffilahjakkuus ja supermalli Nina, erottamaton veljeskaksikko Jay ja Hud – toinen mestaruustason surffaaja, toinen kuuluisa valokuvaaja – ja ikuinen pikkusisko Kit ovat laulajalegenda Mick Rivan lapsia. Pintakiillon alla piilee kuitenkin traaginen lapsuus, ja jokainen heistä kantaa myös omia salaisuuksiaan. Päihteiden ja rock ’n’ rollin täyttämässä illassa piilotetut tunteet ja perhesalaisuudet pulpahtavat pintaan. Keskiyöhön mennessä bileet ovat karanneet käsistä, ja aamun sarastaessa liekit nuolevat Nina Rivan hulppeaa huvilaa.

Los Angelesissa asuva Taylor Jenkins Reid on kirjoittanut seitsemän romaania. Fiktiivisen päähenkilönsä lailla ilmiömäiseksi menestystarinaksi nousseesta Daisy Jones and the Six -romaanista on tekeillä Reese Witherspoonin tuottama TV-sarja.

Taylor Jenkins Reid: Juhlat Malibussa
alkuteos Malibu Rising
suomentaneet Riina Vuokko ja Jaakko Kankaanpää
462 sivua
ilmestyy myös äänikirjana, lukija Outi Vuoriranta

Taylor Jenkins Reid

Kirjailija

Taylor Jenkins Reid

Los Angelesissa asuvan Taylor Jenkins Reidin viimeisimmät romaanit ovat kaikki olleet myyntihittejä, ja ne on valittu lukuisille vuoden parhaiden kirj...