Sisko Savonlahdelle Kalle Päätalo -palkinto

25.10.2019

Esikoisromaanillaan Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu (2018) kertaheitolla sukupolvensa ääneksi noussut Sisko Savonlahti on saanut Kalle Päätalo -kirjallisuuspalkinnon. Palkinnolla halutaan Päätalon toiveen mukaisesti tukea poikkeuksellisen lahjakasta nuorta kirjailijaa. Palkinto jaettiin Helsingin kirjamessujen Töölö-lavalla perjantaina 25.10. Kalle Päätalo 100 vuotta -paneelikeskustelun päätteeksi.

Sisko Savonlahden esikoisteos Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu kuvaa tunnistettavan tarkasti ja oivaltavalla ironialla nuoren naisen kohtaamia paineita rakkaus- ja työelämässä. Omaääninen autofiktiivinen romaani kiinnittää katseen arkeen, sen ohikiitäviin onnen ja epäonnen hetkiin, ja antaa niille arvon. ”Sisko Savonlahti yhdistää luontevan taidokkaasti huumoria ja melankoliaa ja tarjoaa näkymiä menestystarinoita palvovaan 2010-luvun kaupunkilaisarkeen,” sanoo Gummeruksen kaunokirjallisuuden kustantaja Anna Baijars.

Kalle Päätalo -palkinto on jaettu ensimmäisen kerran vuonna 1990, ja se myönnettiin nyt kahdeksannen kerran. Palkinnon arvo on 3 000 euroa.

Sisko Savonlahti

Kirjailija

Sisko Savonlahti

Sisko Savonlahti on Helsingissä asuva kirjailija ja toimittaja. Kriitikoiden ylistämä ja lukijoiden rakastama esikoisromaani Ehkä tänä kesänä kaikki m...