Hurmaava Klompelompe-neulekirja saa entistä kattavamman jatko-osan

25.8.2017

Käsityöharrastajien sydämet valloittanut Klompelompe – Ihania neuleita lapsille saa jatkoa koko perheen neulekirjan muodossa. Klompelompe – Neuleita koko perheelle on luonnonläheinen, sadunomaisesti kuvitettu kirja, jonka avulla neuleiden tuottaminen omin puikoin sujuu vaivatta. Teos on edeltäjäänsä laajempi kokonaisuus, johon on koottu erityisesti pojille ja miehille sopivia neulemalleja.

Klompelompe – Neuleita koko perheelle sisältää yli 60 ainutlaatuista neuleohjetta – jotain jokaiseen vuodenaikaan. Kirjan avulla neulot myssyt, paidat, housut ja huivit. Miehille sekä naisille on koottu laaja valikoima upeita villapaitoja ja hauskoja asusteita, ja lasten koot ulottuvat 12-vuotiaisiin saakka. Ohjeet on luokiteltu kolmeen vaikeusasteeseen ja lankasuositukset on mietitty valmiiksi. Aiemman teoksen tapaan kaikki kirjan neulemallit ovat tyylikkäitä ja kauniita.

Kirjan neuleet ovat klassisen ajattomia, mutta kuitenkin yksinkertaisen moderneja.
– Satakunnan kansa ensimmäisestä Klompelompe-kirjasta

’Klompelompe’ tekee positiivisen vaikutuksen jo ensiselailulla. Satumainen, rauhaisa, ja tietyllä tavalla ajaton tunnelma jatkuu kansikuvasta aina viimeisille sivuille asti. Huurteiset värit ja pohjoismainen miljöö ovat läsnä koko teoksessa. Koko sivun kokoisia suloisen syksyisiä ja talvisia kuvia on runsaasti, kirjan ulkoasu on mielestäni kaunis ja taitto selkeä.
– Villaviidakko-blogi ensimmäisestä Klompelompe-kirjasta

Torunn Steinsland on tekninen piirtäjä, jonka tarkat ohjeet ja yksityiskohtaiset tekstit kutsuvat kokeilemaan ja luomaan neuleita. Kirjan kuvat ottanut Hanne Andreassen Hjelmås on valokuvaaja ja yrittäjä, jolla on aina kutimet mukana. Parivaljakon ensimmäinen teos Klompelompe – Ihania neuleita lapsille oli Norjan myydyin tietokirja vuonna 2015, ja sen oikeudet on myyty useisiin maihin. Tekijöiden kotisivut löytyvät osoitteesta www.klompelompe.no.

Hanne Andreassen Hjelmås ja Torunn Steinsland
Klompelompe – Neuleita koko perheelle
Alkuteos Klompelompe – Strikk til hele familien
Suomennos Virpi Vainikainen
170 sivua

Kirjailijat

Hanne Andreassen Hjelmås

Torunn Steinsland on tekninen piirtäjä, joka työskentelee insinööritoimistossa mutta nauttii eniten uniikkien lastenvaatteiden suunnittelusta. Hän ope...

Torunn Steinsland

Graafinen suunnittelija Torunn Steinsland ja valokuvaaja Hanne Andreassen Hjelmås halusivat neuloa lapsilleen hyviä ja kauniin värisiä vaatteita. Yhde...