Hengähdyshetkillä helpotusta arkeen

7.1.2013

Kiire, työ, elämänmuutokset, oma tai läheisen sairaus ja jatkuva suorittaminen aiheuttavat ylikuormitusta. Hengähdyshetkiä – Opas stressittömään elämään auttaa tunnistamaan uupumuksen oireet ja mittaamaan oman stressitason. Kirjan helpot kehoon ja mieleen vaikuttavat harjoitukset tarjoavat ratkaisuja sekä stressin ennaltaehkäisyyn että uupumuksen itsehoitoon. Kirjan on kirjoittanut hyvinvointivalmentaja ja joogaopettaja Mia Jokiniva (VTM), jolla on pitkä työhistoria hyvinvoinnin parissa.

Hengähdyshetkiä-kirja kertoo, mitä stressi on, mitkä asiat meitä kuormittavat ja miten kuormitus vaikuttaa kehoomme ja mieleemme, hermostoon, hormonitoimintaan, muistiin ja oppimiseen. ”Stressiä ei pidä hoitaa vain mielen, puheen ja ajattelumallien avulla. Koska keho, kiihtynyt hermosto ja hormonitoiminta ovat ratkaisevassa roolissa ylikierrostilaan ajauduttaessa, kehon merkitys on keskeinen myös stressireaktion purkamisessa”, Mia Jokiniva summaa.

Todella stressaantunutta auttaa usein jo muutamien harjoitusten tekeminen säännöllisesti. Paremmassa kunnossa oleva voi luoda itselleen kirjan avulla neljän viikon stressittömyysohjelman. Kirjan harjoituksilla voi vaikuttaa kehon, mielen ja ympäristön stressitekijöihin. Ne ovat yksinkertaisia ja kestävät muutamasta minuutista puoleen tuntiin. Mukana on niin hengitysharjoituksia, liikesarjoja ja asentoja kuin ajatusleikkejä, mielikuvaharjoitteita ja kirjoitustehtäviä. Miltä kuulostaa suklaameditaatio, kelpaamisen dialogi tai kodin puhdistaminen stressittömäksi?

Täyskäännös, maallemuutto ja työelämästä irtautuminen eivät ole kovin monelle realistinen vaihtoehto. ”Elämän totaalista uusiksi laittamista enemmän minua kiinnostaa se, miten löytää tasapaino elämään järjestelemällä nykyistä arkea uudelleen”, Jokiniva toteaa.

Hengähdyshetkiä – Opas stressittömään elämään
128 sivua

Mia Jokiniva

Kirjailija

Mia Jokiniva

Mia Jokiniva on yhteiskuntatieteilijä, business coach ja jooga- ja meditaatio-opettaja. Mia on kiinnostunut ihmisen hyvinvoinnista niin fyysisestä, ps...