Terveyttä, energisyyttä ja painonpudotusta paleodieetillä

18.12.2014

Huippukokki Daniel Greenin kirja Paleodieetti – Luonnollinen tapa laihtua sisältää 100 herkullista reseptiä aamiaisista ja brunsseista pää- ja jälkiruokiin. Herkulliset ja ravitsevat ateriat syntyvät helposti tuoreista kasviksista ja hedelmistä, kalasta, lihasta, pähkinöistä ja siemenistä. Paleodieetti perustuu prosessoimattomaan ruokaan: vähemmän lisäaineita ja epäterveellisiä transrasvoja eikä lainkaan piilosokeria tai -suolaa. Miltä kuulostaa merilevä-sashimisalaatti tai munakoisotornit yrttiöljyn kera vai maistaisitko mieluummin kreikkalaista sitruunabroileria?

Paleoruokavaliota kutsutaan myös luolamies- tai kivikautiseksi ruokavalioksi. Sana ”paleo” viittaa paleoliittiseen kauteen, jolloin esi-isämme hankkivat ravintonsa metsästämällä ja keräilemällä. Ruokavalion etuina ovat muun muassa verenpaineen ja kolesterolin pysyminen kurissa, aineenvaihdunnan normalisoituminen ja usein ylimääräisten kilojen kariseminen. Green lupaa, että hänen resepteillään voi valmistaa aterioita, jotka pitävät kylläisenä pitkään ja jättävät ruuansulatusongelmat unholaan.

Daniel Green oli ylipainoinen nuori aikuinen, joka laihtui 29 kiloa poistamalla ruokavaliostaan gluteenin, maitotuotteet, huonot rasvat ja hiilihydraatit. Siitä on nyt kulunut 20 vuotta, eivätkä kilot ole tulleet takaisin. ”Tämä ruokavalio ei ole rajoittava, koska sallittuja ruoka-aineita on niin paljon. Keskityn herkulliseen, tuoreeseen ja terveelliseen ruokaan, joka ravitsee kehoa – eikä mausta ole koskaan tarvinnut tinkiä.

Paleodieetti – Luonnollinen tapa laihtua
alkuteos The Paleo Diet
Suomennos Mirja Muurinen
176 sivua

Daniel Green

Kirjailija

Daniel Green

Daniel Green on terveellisen ruoan asiantuntija ja tv-kokki. Hän työskentelee NBC:n televisiokokkina Yhdysvalloissa ja esiintyy säännöllisesti BBC2:n ...