Anne Holtin uutuustrilleri on hyytävä kertomus voiton kovasta hinnasta

27.10.2015

Äkkikuolema jatkaa kardiologi Sara Zuckermanista kertovaa trillerisarjaa, jossa vaakakupin vastakkaisilla puolilla ovat raha ja ihmishenki. Kuoleman tahdissa -romaaninsa tavoin dekkarikonkari Anne Holt on kirjoittanut Äkkikuoleman yhdessä lääkäriveljensä, Even Holtin kanssa. Anne Holtin taidokas juonenkuljetus ja Even Holtin lääketieteellinen tietämys tekevät romaanista pelottavan todentuntuisen kuvauksen rahanhimosta ja lääketieteen karmeista mahdollisuuksista.

Särmikäs sydänlääkäri Sara Zuckerman on Lontoossa katsomassa elämänsä ensimmäistä jalkapallo-ottelua. Kun yksi pelaajista kaatuu elottomana maahan, Sara kiirehtii apuun ja elvyttää nuorukaisen stadionin ja 600 miljoonan tv-katselijan silmien edessä. Kiitokseksi urotyöstään Sara saa kutsun illalliselle upporikkaan Notting Hill FC:n omistajan, Najib Ayshan kotiin.

Käänteentekevän tapaamisen jälkeen Sara pääsee tutustumaan jalkapalloklubien armottomiin kiemuroihin ja saa selville, että äkillisen sydänpysähdyksen saaneita pelaajia onkin useampia. Pian hän huomaa sotkeentuneensa syvälle toisistaan riippumattomilta tuntuvien rikosten maailmaan. Yhdessä ystävänsä Ola Farmenin kanssa hän alkaa selvittää näitä merkillisiä tapauksia, jotka kaikki vaikuttavat lopulta liittyvän 10 vuotta sitten tapahtuneeseen taideryöstöön.

”Kiinnostavaa on, kuinka voimakkaasti Holtit ottavat kantaa tämän päivän rahamaailmaan. Kuvitteellinen raha pyörii pörsseissä, nostaa ja laskee yrityksiä ja ajaa yksittäisiä ihmisiä epätoivoisiin tekoihin. Ajankohtainen dekkari.” – Viva (2/2012) Kuoleman tahdissa -kirjasta

Anne Holt
Anne Holt (s. 1958) on koulutukseltaan asianajaja. Hän on toiminut lyhyen ajan Norjan oikeusministerinä, työskennellyt Norjan poliisin palveluksessa sekä luonut merkittävän uran toimittajana. Nykyisin hän on omistautunut menestyksekkäälle kirjailijanuralleen. Holt on värikäs ja vaikutusvaltainen keskustelija, joka ottaa romaaneissaan kantaa päivänpolttaviin yhteiskunnallisiin kysymyksiin.

Even Holt
Even Holt (s. 1963) on ammatiltaan sekä insinööri että lääkäri. Hän työskentelee kardiologina Bærumin sairaalassa Oslon lähistöllä. Siskonsa Anne Holtin kanssa hän on aiemmin kirjoittanut kirjan Kuoleman tahdissa.

Anne & Even Holt, Äkkikuolema
norjankielinen alkuteos Sudden Death
suomentanut Outi Menna
443 sivua

Kirjailijat

Anne Holt

Anne Holt (s. 1958) on koulutukseltaan asianajaja. Hän on toiminut lyhyen ajan Norjan oikeusministerinä, työskennellyt Norjan poliisin palveluksessa s...

Even Holt

Even Holt (s. 1963) on ammatiltaan sekä insinööri että lääkäri. Hän työskentelee kardiologina Bærumin sairaalassa Oslon ulkopuolella.