Kuka on Kameleontti? Psykiatri jäljittää tuhatkasvoista sarjamurhaajaa Ruotsissa suositussa dekkarisarjassa

7.10.2021

Kameleontti (Gummerus) vie lukijan tuhatkasvoisen sarjamurhaajan kintereille kesäiseen Tukholmaan. Ruotsalaisen lääkärikirjailijan Jonas Moströmin dekkarit ovat suosittuja etenkin äänikirjojen kuuntelijoiden keskuudessa. Gummerus ryhtyy julkaisemaan niitä suomeksi.

Nainen kuristetaan hierojan vastaanotolla luksushoitolassa Tukholmassa. Kaikki viittaa siihen, että tuhatkasvoinen sarjamurhaaja on palannut seitsemän vuoden tauon jälkeen. Kameleontti on milloin pappi tai siivooja, milloin vastaanottovirkailija tai lääkäri. Yhdestä asiasta hänet kuitenkin voi tunnistaa: hän jättää aina rikospaikalle nopan merkiksi itsestään. Psykiatri Nathalie Svensson ja rikostutkija Johan Axberg kutsutaan tutkimaan tapausta. Nathalien ja Johanin välit ovat jäiset, ja siihen on syynsä.

Jonas Moströmin Kameleontti on klassinen sarjamurhaajadekkari, joka sisältää paitsi jännitystä, myös taitavaa ihmissuhdekuvausta. Ruotsaslaiskuuntelijoiden rakastamalta Moströmiltä on suomennettu Kameleontin lisäksi dekkarit Korkea taivas, Dominokuolematja Keskiyön uhrit, jotka ilmestyvät syksyn mittaan äänikirjoina.

Kirjailija Jonas Moström on perhelääkäri, joka 16 vuotta sitten toteutti isyysvapaalla suurimman unelmansa ja kirjoitti esikoiskirjansa. Nykyään hän on palkittu dekkaristi, jolla on uskollinen lukijakunta. Nathalie Svensson -sarjaa luetaan yhdeksässä maassa.

Jonas Moström: Kameleontti
453 sivua
alkuteos Kameleonten
suomentanut Laura Kulmala
myös äänikirjana, lukija Sanna Majuri

Jonas Moström

Kirjailija

Jonas Moström

Ruotsalainen Jonas Moström on perhelääkäri ja palkittu dekkaristi. 16 vuotta sitten hän toteutti isyysvapaalla suurimman unelmansa ja kirjoitti esikoi...