Rakkauskirjeitä 1960-luvun Lontoosta

23.1.2014

Jojo Moyes on yksi menestyneimpiä naisten viihdekirjallisuuden nykytähtiä, jonka romaanit ovat erityisen mukaansatempaavia, koskettavia ja kirjallisesti laadukkaita. Ensimmäisenä suomennettu ja vuoden parhaan rakkausromaanin palkinnon voittanut, Moyesin suosituimpiin teoksiin kuuluva Ole niin kiltti, älä rakasta häntä, on taiten kerrottu tarina rakkaudesta ja elävä ajankuva kahden eri vuosikymmenen Lontoosta. Kirjeenvaihtoon perustuvaa romaania varten Moyes keräsi aitoja rakastavaisten jäähyväiskirjeitä, jotka ovat mukana kirjassa.

”Ole kiltti ja rauhoita minua, hän anoi äänettömästi. Ota minut syliin. Sano, että olen typerä, että pian muistan taas kaiken. Sano, että Hargreaves oli oikeassa ja tämä kauhea tunne häviää. Rakasta minua hiukan. Pidä minua lähelläsi, kunnes minusta tuntuu, että juuri niin sinun kuuluukin tehdä. Kunhan vain ymmärrät minua.”

Lontoo, 1960. Jennifer Stirling herää sairaalassa auto-onnettomuuden jälkeen. Hän ei muista aiempaa elämäänsä, ei aviomiestään, ei mitään ajasta ennen onnettomuutta. Elämä tuntuu vieraalta ja väärältä. Kotiuduttuaan sairaalasta hän löytää riipaisevan rakkauskirjeen, jonka täytyy olla osoitettu hänelle. Allekirjoituksena on vain ”B” – mies, jonka eteen Jennifer oli nähtävästi ollut valmis uhraamaan kaiken. Lontoo, 2003. Työmotivaation ja parisuhdekiemuroiden kanssa kamppaileva toimittaja Ellie Haworth löytää sanomalehden arkistosta Jenniferin ja B:n vanhaa kirjeenvaihtoa, joka saa hänet kyyneliin. Hän kiinnostuu tuntemattomien rakastavaisten tarinasta ja haluaa selvittää, miten heille kävi – toivoen samalla, että myös hänen omalla tarinallaan olisi onnellinen loppu.

”Upea, tunteellinen ja voimakas kirja – täysosuma kaikille, jotka rakastavat Mad Meniä.” – Sophie Kinsella

Jojo Moyes: Ole niin kiltti, älä rakasta häntä
The Last Letter from Your Lover
suomentanut Heli Naski
532 sivua

Jojo Moyes

Kirjailija

Jojo Moyes

Lontoossa vuonna 1969 syntynyt Jojo Moyes on valtavan suosittu viihdekirjailija niin Suomessa kuin maailmalla. Hänen teoksiaan luetaan 46 kielellä, ni...