Ammattisotilaan toimintajännärissä on faktat kohdallaan

6.6.2019

Kirjailija Seppo Mustaluoto on tehnyt pitkän uran ammattisotilaana ja lainvalvontaviranomaisena eri puolilla Suomea ja kansainvälisissä tehtävissä. Tämä näkyy lopputuloksessa, sillä Mustaluodon jännäreissä pienimmätkin yksityiskohdat ovat uskottavia. Nyt ilmestyvä Kuoleman safari on toinen entisestä erikoisjoukko-operaattorista Janne Norrmanista kertova kirja. Seppo Mustaluoto esiintyy dekkariviikon lauantaitapahtumassa 15.6. Helsingin keskustakirjasto Oodissa klo 16.

Kuoleman safari vie Janne Norrmanin Nigeriaan selvittelemään oligarkki Aleksei Smirnovin öljysatamabisneksiä. Keikan pitäisi olla parin päivän pistäytyminen luksushotellissa Lagosissa, mutta kaikki ei mene suunnitellusti, vaan paikallinen islamilainen terroristijärjestö kaappaa Jannen. Seuraa yhden miehen selviytymistaistelu paahtavan auringon alla.

Seppo Mustaluoto kertoo hyödyntäneensä sotilasurallaan opittua jännäreissään. ”Olen säästynyt paljolta taustatyöltä, sillä minulla on valmiiksi romaaneissa tarvitsemani tiedot esimerkiksi välineistä, toimintamalleista ja teknisistä yksityiskohdista. Lisäksi uskon, että pystyn välittämään toimintakohtausten tunnelman autenttisena lukijalle", hän toteaa.

Seppo Mustaluoto
Seppo Mustaluoto on syntynyt Savossa. Nyttemmin asuessaan Uudenmaan syrjäisellä maaseudulla hän kirjoittaa, tekee metsätöitä ja toimii keksijänä ja yrittäjänä. Sotilaseläkkeellä olevan kirjailijan harrastuksiin kuuluvat koirat, metsästys, lukeminen, ruumiinkulttuuri ja single malt -viskit. Häneltä on ilmestynyt aiemmin jännitysromaani Slaavilainen peli (Gummerus 2018).

Slaavilaisesta pelistä sanottua:

Slaavilainen peli on puhdasta toimintajännitystä, josta tulee mieleen Jack Higgins parempina päivinään.”
– Helsingin Sanomat

”Janne Norrman tappaa kuin Antti Rokka mutta lähietäisyydeltä.”
– Aamulehti

Seppo Mustaluoto, Kuoleman safari
296 sivua

Seppo Mustaluoto

Kirjailija

Seppo Mustaluoto

Seppo Mustaluoto on syntynyt Savossa. Hän on tehnyt pitkän uran ammattisotilaana ja lainvalvontaviranomaisena eri puolilla Suomea ja kansainvälisissä ...