Japanin rannikolle iskenyt tsunami sai Sujata Masseyn kirjoittamaan uuden Rei Shimura -dekkarin

25.5.2016

Sujata Masseyn suosittu Rei Shimura -mysteerisarja jatkuu muutaman vuoden tauon jälkeen dekkarilla Rei Shimura menetysten rannikolla. Keväällä 2011 Japanissa tapahtuneen maanjäristyksen traagiset seuraukset tsunameineen saivat Masseyn palaamaan uudelleen Rei Shimuraan, joka rikostutkimustensa lisäksi on nyt mukana luonnonkatastrofin jälkeisessä avustustyössä. Taitavana kertojana Massey tutustuttaa lukijan myös Japanin kiehtoviin tapoihin ja kulttuuriin tuhansia vuosia vanhoine taidemuotoineen ja eksoottisine ruokineen.

Maanjäristys ja sitä seuraava tsunami iskevät hirmuisella voimalla Japaniin maaliskuussa 2011. Havaijille asettunut japanilais-amerikkalainen Rei Shimura saa pian järistyksen jälkeen sekavan puhelun ystävältään herra Ishidalta, joka kertoo olevansa loukussa tsunamin runtelemalla Tohokun rannikolla. Rei matkustaa Tokion kautta Tohokuun ja ryhtyy etsimään ystäväänsä. Kun myös herra Ishidan apulainen katoaa ja joku vaikuttaa seuraavan Reitä joka paikkaan, hän ymmärtää, että kyse on muustakin kuin vain maanjäristyksen aiheuttamista tuhoista.

Sujata Massey kertoo jo ajatelleensa Rei Shimuran tarinan päättyneen edellisessä osassa ja Shimuran jäävän Havaijille siemailemaan Mai Thai -drinkkejä käsi kädessä miehensä kanssa, auringonlaskua ihastellen. Perjantai 11.3.2011 kuitenkin muutti suunnitelmat. ”Kuvittelin miten turhautuneeksi Rei Shimura tuntisi olonsa jäätyänsä loukkuun havaijilaissaarelleen. Ja tiesin, että hän keksisi kyllä keinon kiertää esteet ja matkustaisi jollakin ilveellä Japaniin ja tsunamin runtelemalle Tohokun rannikolle”, Massey kertoo.

Rei Shimura menetysten rannikolla on sarjan itsenäinen, yhdestoista osa. Saatavilla on nyt myös kaksi ensimmäistä sarjassa ilmestynyttä kirjaa tuplapokkarina Rei Shimuran ensimmäinen tapaus & Rei Shimura ja zen-temppelin arvoitus.

Sujata Massey: Rei Shimura menetysten rannikolla
Alkuteos The Kizuna Coast
Suomennos Terhi Leskinen
Kansi Eevaliina Rusanen
448 sivua

Sujata Massey

Kirjailija

Sujata Massey

Sujata Massey on palkittu dekkarikirjailija, jonka Japaniin ja Intiaan sijoittuvat sarjat ovat hurmanneet lukijat ympäri maailmaa. Sujata Massey työsk...