Elikö Jeesus Nasaretilainen nuoruusvuotensa Intiassa?

27.1.2016

Nasaretin miehen salaisuus on elokuvaohjaaja ja kirjailija Taavi Kassilan tutkimusmatka Jeesuksen elämään ja kuolemaan. Kun Kassila saa kuulla, että Jeesus Nasaretilainen olisi elänyt nuoruusvuotensa Intiassa, hän ryhtyy etsimään todisteita; alkaa henkinen ja fyysinen matka totuuden lähteille. Matkakumppaniksi Kassila löytää 1800-luvulla eläneen venäläisen historioitsijan Nikolai Notovitshin. Kassilan dokumenttiromaani valaisee sekä niitä 18 vuotta Jeesuksen elämässä, joista Raamattu ei kerro mitään että ristiinnaulitsemisen jälkeistä aikaa.

Nikolai Notovitsh matkusti vuonna 1887 Himalajalle, Himiksen luostariin. Hän kirjoitti nähneensä siellä ikivanhan käsikirjoituksen, jossa kerrottiin Issasta – niin kuin Jeesusta palin kielellä kutsutaan. Jeesusta koskevien tutkimustensa vuoksi Notovitsh joutui niin Venäjän hallinnon kuin länsimaalaisten kristillisten tiedemiesten hampaisiin.

Tämän kirjan kirjoittaminen on ollut pitkä ja mielenkiintoinen prosessi. Se on vienyt minut Istanbuliin, eri puolille Intiaa ja Himalajan vuoristoa sekä New Yorkiin. Matkan aikana sain käsiini viiden eri uskonnon vanhoja käsikirjoituksia, joihin perustuu kaikki se, mitä kerron kirjassani Jeesuksen elämästä. Käsitykseni Jeesuksen elämästä muuttui matkan varrella”, Kassila kertoo.

Dokumenttiromaani kulkee usealla aikatasolla. Lukijaa viedään ympäri maailmaa niin elokuvakäsikirjoitusta tekevän Kassilan, hänen tsaarinaikaisen esikuvansa Notovitshin kuin silkkikauppiaiden matkaan lähtevän Issan seurassa.

Taavi Kassila luennoi kirjastaan:
Joogakoulu Shantissa lauantaina 30.1. klo 19
Teosofisen Seuran yleisöluennolla sunnuntaina 31.1. klo 14
Joogakoulu Shantissa maanantaina 1.2. klo 19.30
Forum Humanumin luentosarjassa yliopiston Porthaniassa keskiviikkona 3.2. klo 18
Minä Olen Messuilla, Finlandia-talolla, lauantaina 6.2. klo 13.30

Nasaretin miehen salaisuus – Matka Jeesuksen elämään ja kuolemaan
405 sivua

Taavi Kassila

Kirjailija

Taavi Kassila

Taavi Kassila (s. 1953) tunnetaan elokuva- ja tv-ohjaajana, joogaopettajanaja kirjailijana. Hän on aiemmin kirjoittanut ja suomentanut noin kaksikymme...