Vera Valan esikoisromaanin nimikilpailu on ratkennut

13.6.2012

Gummeruksen 10.toukokuuta julkistama nimikilpailu Vera Valan syyskuussa ilmestyvälle esikoisdekkarille on ratkennut. Facebookissa ja Internetissä järjestetyssä kilpailussa eniten ääniä sai nimi Kuolema sypressin varjossa. Kaikkien osallistuneiden kesken arvottiin 20 kappaletta Vera Valan esikoisromaania omistuskirjoituksella. Kuolema sypressin varjossa -kirjat toimitetaan voittajille omistuskirjoituksella varustettuina syyskuun puolivälin jälkeen.

Kilpailuun osallistui kaikkiaan 718 henkilöä. Kilpailussa oli kolme valmista nimivaihtoehtoa sekä avoin kenttä omalle ehdotukselle. Kuolema sypressin varjossa sai 41 % äänistä. Lopullisen päätöksen nimestä teki raati, johon kuuluivat kirjailija Vera Vala, Gummeruksen kotimaisen kaunokirjallisuuden toimituspäällikkö Nina Gimishanov ja kustannuspäällikkö Sakari Heiskanen.

Kuolema sypressin varjossa aloittaa aistikkaan Arianna de Bellis tutkii -sarjan. Italiaan sijoittuvan dekkarisarjan ensimmäinen osa on auringonpaahteinen ja rehevästi tuoksuva tarina, joka kohottaa lukijansa arjen yläpuolelle. Päähenkilö on etsivätoimiston osakas, italialais-suomalainen Arianna de Bellis, joka elää ylellistä mutta yksinäistä elämää Roomassa. Nuori, leskeksi jäänyt punapää on miehensä Giovannin kuoleman jälkeen ryhtynyt ratkomaan rikoksia. Kun Tolfan pikkukylässä surmataan vaalea viettelijätär Lily Montgomery, Lilyn hurmaava lanko Luciano pyytää Ariannaa etsimään murhaajan. Jäljittäessään kylmäveristä tappajaa Arianna huomaa, että Tolfan kylä kuhisee kateutta, menetettyä rakkautta ja kostonjanoa. Tutkimusten edetessä ja salaisuuksien paljastuessa Arianna saa huomata joutuneensa seuraavaksi tappolistalle.

http://www.facebook.com/kirjailijaveravala

Vera Vala

Kirjailija

Vera Vala

Kirjailija Vera Vala on asunut Italiassa yli 20 vuotta. Hän rakastaa italialaista ruokaa ja ratkaisi keski-iän kriisinsä aloittamalla psykologian opin...