Villa Sibyllan kirous on pelon, kuvitelmien ja valheiden värittämä murhamysteeri

5.6.2014

Italiassa asuvan suomalaisen Vera Valan kolmas Arianna de Bellis -dekkari, Villa Sibyllan kirous, on vangitseva ja viettelevä romaani, joka sijoittuu historialliseen Roomaan. Arianna yrittää saada selville paitsi Villa Sibyllassa asuvan yläluokkaisen perheen vainoajat myös tietoja ikivanhasta salaseurasta sekä kansainvälisestä korporaatiosta, jonka vallanhimoiset lonkerot yltävät ympäri maailman. Myös yksityisetsivän oman menneisyyden salaperäinen hämärä alkaa väistyä.

Asianajajaperheen ylelliseen huvilaan tehdään väkivaltainen ryöstöyritys. Huvilassa asuva Katia Levrini on saanut jo aiemmin uhkauskirjeitä ja pelkää perheensä puolesta. Katia pyytää apua Arianna de Bellisiltä. Kun yksityisetsivä saapuu Villa Sibyllaan, hän huomaa pian, että huvilan yllä leijuu outo, sulkeutunut ja pelokas ilmapiiri. Perhe ja sen lähipiiri kantavat kätkettyjä salaisuuksia.

Ryhtyessään jäljittämään uhkailijaa Arianna törmää auringonkehrän muotoiseen symboliin, joka viittaa antiikin mithra-kulttiin. Miten Villa Sibyllan asukkaat liittyvät siihen tai Legio Sacrorumiksi kutsuttuun järjestöön, joka varjelee tarkasti salaisuuksiaan?

”Inspiraation tähän dekkariin sain todellisuudesta, kuten aiempienkin kirjojeni kohdalla. Vaikka romaanin Villa Sibylla asukkaineen on fiktiivinen, sillä on esikuvansa tosielämässä. Minulla oli vuosia sitten ainutlaatuinen tilaisuus tarkkailla luksusjahdeista ja Ferrareista rakennettua maailmaa. Varakkuuden mahdollistama näennäisen helppo elämä ja sitä todellisuudessa varjostavat ongelmat tuntuivat jo silloin herkulliselta lähtökohdalta dekkarille. Vuosien varrella ajatusleikeistä syntyi tämä pelon, kuvitelmien ja valheiden värittämä murhamysteeri. Halusin tässä kirjassa myös läpivalaista muutamia italialaisen yhteiskunnan kipukohtia, kuten lehdistönvapautta ja järjestäytyneen rikollisuuden valtaa useammallakin yhteiskunnan osaalueella”,
Vera Vala taustoittaa.

Historia alkaa toistaa aavemaisesti itseään niin Villa Sibyllassa kuin Ariannan omassa elämässä. Kirjan myötä saamme tietää lisää hänen menneisyyteensä liittyvistä salaisuuksista sekä kuolleeksi luullusta El Lobosta, jonka Arianna kohtaa täysin yllättävissäkin yhteyksissä. Kirjan tapahtumien taustalla kohoaa Valan aiemmistakin dekkareista tuttu häikäisevä ja mystiikkaa tihkuva Rooma kukkuloineen.

”Rooma toimi taas ihanteellisena näyttämönä, koska sen kautta saatoin yhdistää jännitykseen kaksi suurta intohimoani: historian ja italialaisen ruoan. Tarjolla on jälleen jännittävä nojatuolimatka Roomaan Ariannan seurassa. Kirjaa voi käyttää myös oikeaa Rooman-matkaa suunnitellessa, jos haluaa tutkia ikuista kaupunkia muutenkin kuin yleisimpien turistivinkkien pohjalta”, kirjailija yllyttää.

Vera Vala: Villa Sibyllan kirous
426 sivua

Vera Vala

Kirjailija

Vera Vala

Kirjailija Vera Vala on asunut Italiassa yli 20 vuotta. Hän rakastaa italialaista ruokaa ja ratkaisi keski-iän kriisinsä aloittamalla psykologian opin...