Sokkoleikki on vahva jatko-osa menestyksekkäälle Numeropeli-murhamysteerille

6.6.2012

Amerikkalaisen John Verdonin esikoisteos Numeropeli oli huikea myynti- ja arvostelumenestys muun muassa Isossa-Britanniassa, Tanskassa, Suomessa ja Espanjassa. Taitavasti rakennettu murhamysteeri Sokkoleikki jatkaa eläkkeelle jääneen ”superetsivä” Dave Gurneyn murhatutkimuksia.

Arvostetun psykiatrin nuori, vastavihitty vaimo löytyy kesken hääjuhlan lukitusta piharakennuksesta pää irti leikattuna. Poliisi arvelee meksikolaisen puutarhurin murhanneen kauniin, älykkään ja häiriintyneen Jillian Perryn. Jäljet päättyvät lähimetsään haudattuun viidakkoveitseen, ja poliisi on umpikujassa.

Murhatun naisen äiti, syyllisyydentunnossa piehtaroiva seurapiirikaunotar houkuttelee Dave Gurneyn mukaan murhatutkimukseen. Arvoitusta ratkoessaan Gurney huomaa leikkivänsä kammottavaa sokkoleikkiä murhaajan kanssa ja saattaneensa niin itsensä kuin vaimonsakin hengenvaaraan.

Numeropelistä sanottua:

John Verdonin esikoisteos yhdistää Agatha Christien ja Dan Brownin parhaat puolet. Jännittävä tarina pakottaa lukijan aivot hyrräämään niin, ettei lukemista malttaisi lopettaa.
– Kodin kuvalehti

Mutkikas ja samalla yksinkertainen juoni ja kiinnostavat henkilöt vetoavat mielikuvitukseen niin, että paksun kirjan suorastaan ahmii.
– Me Naiset

John Verdon, Sokkoleikki
alkuteos Shut Your Eyes Tight
suomentanut Marja Luoma
671 sivua

John Verdon

Kirjailija

John Verdon

John Verdon teki pitkän uran New Yorkin mainosmaailmassa. Jäätyään eläkkeelle hän päätti ajankulukseen kirjoittaa mahdollisimman jännittävän murhamyst...