Kierrätä kodin ylijäämäpaperit moderneiksi ja persoonallisiksi koristeiksi ja sisustustavaroiksi

14.10.2015

Kopiopaperia, käärepaperia, sanoma- ja aikakauslehtiä, vanhoja pokkareita, kartonkilautasia ja tyhjiä munakennoja. Koti on täynnä käyttökelpoista materiaalia persoonallisiin koristeisiin ja kauniisiin sisustusesineisiin. Tiina Rinteen upea askartelukirja Valo leikkii paperilla – Koristele ja sisusta paperitöillä opettaa hyödyntämään kotiin kertyneet erilaiset paperit.

Kirjan selkeiden ohjeiden ja inspiroivien kuvien avulla syntyvät nostalgiset koristeet ja modernit sisustusesineet lahjaksi, joulukoristeiksi ja tunnelmanluojiksi ympäri vuoden. Väännä, taittele, kierrä, rullaa ja vekitä. Aikakaus- ja sanomalehdistä saat esimerkiksi kauniita ja värikkäitä pannun- ja lasinalusia tai upeita ovikransseja. Akvarellipaperista voi taivutella upean tähtivalon ja vanha pokkari saa uuden elämän kirjakuuseksi taiteltuna.

Taittelemalla paperista syntyy herkkiä kolmiulotteisia koristeita. Valo leikkii kauniisti niiden pinnalla muodostaen mielenkiintoisia valon ja varjon sulautumia. Aikakaus- ja sanomalehdet ovat täynnä ihastuttavia väriyhdistelmiä, joita graafiset suunnittelijat ja valokuvaajat ovat miettineet valmiiksi. Vanhojen paperien tuntu ja tuoksu inspiroivat hyödyntämään ne uudestaan. Ajan patinan kuluttamat kirjat kellertävine sivuineen saavat uuden elämän. Massiiviset veistosmaiset esineet muotoutuvat kananmunien pakkauskennoista ja paperimassasta”, Tiina Rinne tunnelmoi.

Valo leikkii paperilla – Koristele ja sisusta paperitöillä
111 sivua

Tiina Rinne

Kirjailija

Tiina Rinne

Tiina Rinne (s. 1962) on koulutukseltaan artenomi ja työskentelee graafisena suunnittelijana. Käsillä tekeminen, luonnossa liikkuminen ja valokuvaamin...