Kansa valitsi ilmeen uudelleen julkaistavalle Iijoki-sarjalle

16.6.2014

Gummerus järjesti ajalla 15.5.–8.6.2014 suuren Päätalo-kansanäänestyksen, jossa lukijat saivat päättää Kalle Päätalon Iijoki-sarjan ulkoasusta. Voittajaksi kolmen kansivaihtoehdon joukosta selviytyi ylivoimaisesti Laura Noposen suunnittelema valokuvakansi, joka sai 60 % äänistä.

Gummerus julkaisee sarjan kaksi ensimmäistä osaa Huonemiehen poika ja Tammettu virta painettuina pitkän tauon jälkeen uudella, lukijoiden valitsemalla kansiasulla syyskuussa 2014. Elisa Kirja -palvelusta nämä osat ovat nyt saatavilla yksinoikeudella sähkökirjoina.

Kalle Päätalo on noussut tänä keväänä kirjallisten keskustelujen suosikkiaiheeksi, ja monet lukupiirit, bloggarit, toimittajat sekä lukijat ovat jääneet Iijoki-koukkuun. Peräti 1034 kilpailusta kiinnostunutta antoi äänensä Päätalo-kansanäänestyksessä.

Miehiä äänestäneistä oli 40 % ja naisia 60 %. Naisten ja miesten mielipiteissä ei ollut merkittäviä eroja. Myöskään eri ikäryhmien mielipiteet eivät eronneet toisistaan.

Kalle Päätalo

Kirjailija

Kalle Päätalo

ElämänvaiheetKalle Päätalo syntyi 11.11.1919 Taivalkosken Jokijärvellä Hermanni ja Riitu Päätalon seitsenlapsiseen perheeseen. Hän teki kansakoulun kä...