Uutuuskirja avaa Latinalaisen Amerikan järkyttäviä huumesotia

19.4.2017

Rikostoimittaja Ioan Grillon teos Huumesota on hyytävä raportti Latinalaisen Amerikan taistelukentiltä, joita hallitsevat ääriväkivaltaiset rikollisliigat. Grillo on päässyt tapaamaan huume-, ase- ja ihmiskauppaa pyörittäviä kartelleja sekä niiden uhreja Väli- ja Etelä-Amerikassa.

Viattomia sivustakatsojia kuolee, lapsia palkataan tappajiksi ja joukkomurhia tehdään kirkkaassa päivänvalossa. Latinalaisen Amerikan järjestäytyneen rikollisuuden silmittömästä väkivallasta uutisoidaan tämän tästä. Pitkän linjan rikostoimittajan Ioan Grillon teos on kattava selonteko Brasilian, Meksikon ja Karibian rikollisjengeistä ja niiden masinoimista sodista, joilla on vaikutuksensa muun muassa Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaan.

Grillo on päässyt tapaamaan niin rikollisliigojen pienempiä tekijöitä kuin niiden johtajiakin sekä virkamiehiä, poliitikkoja ja sotatilasta kärsiviä tavallisia ihmisiä. Kartellipomoista on tullut metamfetamiinipäissään riehuvien puolisotilaallisten joukkojen nokkamiehiä ja rocktähtien kaltaisia terroristijohtajia, joita ikuistetaan Yhdysvalloissa tv-sarjoihin ja elokuviin. Grillo perkaa liigojen verenkyllästämää historiaa ja tutkii, miksi taistelu niitä vastaan on epäonnistunut niin täydellisesti. Hän ei tyydy vain avaamaan epätoivoisen sodan syitä vaan tarjoaa siihen myös radikaaleja ratkaisuja. 

Ioan Grillo
Huumesota
Latinalaisen Amerikan rikollisjärjestöjen parissa
Alkuteos Gangster Warlords
Suomentaneet Heidi Tihveräinen ja Lauri Sallamo
412 sivua

Ioan Grillo

Kirjailija

Ioan Grillo

Ioan Grillo on viidentoista vuoden ajan toiminut Latinalaisessa Amerikassa freelancetoimittajana ja kirjeenvaihtajana. Hän on kirjoittanut ja raportoi...