Tutustu koko Suomen tv-kansan hurmanneisiin Eränkävijät-koiriin

18.9.2018

Äärimmäisen suosittu NTRNZ Median tuottama tv-sarja Eränkävijät on tunnettu Pohjoisen mykistävistä maisemista, metsästys- ja kalastusretkistä sekä eränkävijöiden katsojien sydämet sulattaneista koirista. Mika Kuljun kirjoittama teos Eränkävijät: Eräkoiria ja koiraihmisiä tarjoaa mahdollisuuden tutustua paremmin tv:stä tuttuihin koiriin ja heidän ihmisiinsä. Eränkävijät-tv-sarja palaa ruutuun 3. tuotantokauden jaksoin 14.10. Yle TV1-kanavalla ja Yle Areenassa.

Sarjan tunnetuin karvakuono on suomenlapinkoira Äijä, joka kävi vuonna 2017 noutamassa Vuoden paras televisio-ohjelma -palkinnon Kultainen Venla -gaalassa raikuvien aplodien saattelemana. Kuljun Eräkoiria ja koiraihmisiä esittelee myös Äijän elämänvaiheita ja seikkailuja. Emilia Laitisen ja Aki Huhtasen Äijä-koiran lisäksi kirjassa esiintyvät tv-sarjan tähdet: Sanna ja Antti Kokon perheen saksanseisojat Hopi, Navajo, Okariina ja Sukka sekä Riitta ja Tomi Ahmasalon berninpaimenkoirat Háldi, Cerro ja Koonjâl. 

Kirjassa on hauskoja tarinoita koirien ja omistajien elämästä sekä väläytyksiä tv-sarjan kuvausten takaa. Läsnä on myös koirien historia Suomessa, eri koirarotujen ominaisuudet ja merkitys esimerkiksi metsästyksessä ja kalastuksessa sekä elämää Pohjoisen olosuhteissa. Ääneen pääsevät koirien omistajat ja eräkoirat itse elävästi kuvailtujen tarinoiden muodossa. Eräkoiria ja koiraihmisiä avaa upeiden luonto- ja koirakuvien kautta mahdollisuuden päästä Lapin tunnelmaan.

Mika Kulju, Eränkävijät: Eräkoiria ja koiraihmisiä
223 sivua

Mika Kulju

Kirjailija

Mika Kulju

Historioitsija, FM Mika Kulju (s. 1969) on kirjoittanut tietokirjoja vuodesta 1997 lähtien. Hänen tuotantoonsa kuuluvat mm. Oulun ihmeen tekijät (2002...