Uutta luettavaa suomeksi hyvänmielen kirjojen kuningattarelta – Koti pikkusaarella -sarja on Jenny Colganin rakastetuin

17.4.2023

Suolaisten tuulten saari (Gummerus) avaa Koti pikkusaarella -sarjan, jota brittilukijat pitävät skotlantilaisen Jenny Colganin rakastetuimpana. Seuraavat osat Vuorovetten ranta ja Maailman ääriin ilmestyvät yhteisniteenä kesäkuussa. Feelgoodin kuningatar tunnetaan Suomessa skotlantilaisesta kirjakaupasta ja majakkasaaren leipomosta kertovista kirjoistaan. Colganin romaaneja on myyty Suomessa jo yli 100 000 kappaletta.

Lontoossa työskentelevä lakifirman avustaja Flora ei voi kuvitellakaan, että palaisi kauas pohjoiseen tuuliselle Muren saarelle, missä hänen veljensä ja ikääntyvä isänsä hoitavat vanhaa maatilaa. Lontoossa on paitsi Floran ihastus, lakifirman pomo Joel, myös mahdollista unohtaa menneet. Yllättäen työreissu kuitenkin pakottaa Floran palaamaan kotisaarelle. Siellä Flora löytää äitinsä reseptikirjan ja hänen on kohdattava menneisyytensä. Mutta mitä tapahtuu, kun myös Joel saapuu vierailulle?

Jenny Colgan kirjoittaa esipuheessa, että tarina on hänelle hyvin henkilökohtainen, koska päähenkilö Floran tavoin hänkin palasi vuosien jälkeen synnyinseudulleen.

”Huomasin, että se oli odottanut minua kaikki nämä vuodet.” 

Skotlantilaisen Jenny Colganin teoksia on kännetty 26 kielelle. Hyvän mielen romaanien kestosuosikin romaaneja on myyty maailmanlaajuisesti jo yli yhdeksän miljoonaa kappaletta. Monet niistä sisältävät myös reseptejä. Suolaisten tuulten saari opastaa esimerkiksi omena-frangipani-piirakan tekoon.

Jenny Colgan: Suolaisten tuulten saari
alkuteos The Summer Seaside Kitchen

suomentanut Paula Takio

408 sivua

Ilmestynyt myös e- ja äänikirjana, lukija Anniina Piiparinen

Jenny Colgan

Kirjailija

Jenny Colgan

Jenny Colgan on skotlantilainen kirjailija, jonka teoksia on kännetty 26 kielelle. Hyvän mielen romaanien kestosuosikin kirjoja on myyty maailmanlaaju...