Hyvää ja monipuolista ruokaa makkarapaketin hinnalla

15.10.2015

Verna Kaunisto-Feodorowin Katusoittajan keittokirjassa herkutellaan monipuolisella ruualla oikeasti pienellä budjetilla. Suuri osa kirjassa olevista resepteistä on mahdollista toteuttaa lenkkimakkarapaketin hinnalla. Kirja sopiikin erinomaisesti opiskelijoille, mutta myös vähävaraisille, työttömille, eläkeläisille ja elämäntaiteilijoille. Monet resepteistä ja niiden lomassa kerrotut katusoittajan omakohtaiset kokemukset ovat peräisin Kaunisto-Feodorowin opiskeluajoilta Ranskasta, jolloin köyhyys kävi ihon alla mutta ruokakulttuuri kukoisti.

Verna Kaunisto-Feodorow sai kimmokkeen kirjaansa Helsingin Sanomissa olleesta artikkelista, jossa pitkäaikaistyötön sanoi siirtyvänsä lenkkimakkara-ruokavaliostaan terveellisempään siinä vaiheessa, kun hänen taloudellinen tilanteensa kohenee. ”Ruoanlaitto voi olla nautinto, jonka voi kokea myös pienellä budjetilla. Itse olen kokenut vähäiset varat haasteena, joka tuo oman lisämausteensa kokkaamiseen”, Kaunisto-Feodorow toteaa.

Katusoittajan keittokirja auttaa luomaan niukkuudesta runsautta ja kertoo, mitä ilman köyhällä ei ole varaa olla. Keittiön perustarvikkeet kannattaakin päivittää tili- tai tukipäivänä. Aidoista aineksista valmistuvat käden käänteessä muun muassa turkkilainen linssikeitto, Lannistumattoman kala-mozzarellamunakas ja köyhän kosto eli leivonnaiset ja jälkiruuat kuten paholaisenkakku tai marjapizza. Mukana on myös paremman päivän ohjeita sekä esimerkkejä viikkomenuiksi.

Katusoittajan keittokirja
157 sivua

Verna Kaunisto-Feodorow

Kirjailija

Verna Kaunisto-Feodorow

Verna Kaunisto-Feodorow (s. 1973) on viulisti, musiikkipedagogi ja kahden lapsen äiti, joka kiinnostui ruoanlaitosta jo lapsena. Musiikki veti kuitenk...