Uutuuskirja Talvilinnake – Hitlerin atomipommin sabotaasi valaisee Norjan suurimman sotasankaritarinan historiaa

18.10.2016

Neil Bascombin tietokirjauutuus Talvilinnake seuraa brittiläisnorjalaisen iskujoukon tuho-operaatiota natsien tukikohtaan Vemorkissa. Hätkähdyttävä tarina pohjautuu kirjailijan yksityiskohtaisiin tutkimuksiin, ja käsittelee aihetta brittien, norjalaisten ja saksalaisten näkökulmasta. Teos kuvaa yhtä toisen maailmansodan tärkeimmistä operaatioista vetävästi ja vivahteikkaasti.

Vuonna 1942 Saksan miehittämän Norjan vastarintaliike päätteli natsien valmistavan Vemorkissa atomipommihankkeessaan tarvittavaa raskastavettä. Norjalaiset välittivät tiedon briteille, jotka alkoivat koota iskujoukkoa yhdessä maanpaossa olevien norjalaisten kanssa. Seurasi sarja toisen maailmansodan tärkeimpiä sabotaaseja maailman ainoaan raskastavettä tuottavaan vesivoimalaan. Hyytävissä olosuhteissa tehdyt iskut hidastivat Hitlerin atomipommihanketta ratkaisevasti niin, että sota ehti loppua ennen pommin valmistumista.

Neal Bascomb on saanut käyttöönsä ennennäkemätöntä päiväkirjamateriaalia sekä iskujoukon jäsenien dokumentteja ja kirjoittanut tapahtumista tosielämän seikkailukertomuksen. Teos avaa operaatioita niin brittien kuin norjalaisten näkökulmasta ja kertoo myös atomipommihankkeesta saksalaisten silmin.

Talvilinnake on kertomus Norjan suurimmista sotasankareista ja kuvaa myös koskettavasti yksilöiden ja perheiden riskejä ja uhrauksia. Paramount Pictures on ostanut kirjan elokuvaoikeudet ja valmistelee tarinasta Hollywood-elokuvaa.

Neal Bascomb
Neal Bascomb (s. 1971) on yhdysvaltalainen kirjailija ja toimittaja. Hän on kirjoittanut useita bestseller-tietokirjoja, mm. kirjan Tähtäimessä Eichmann (suom. 2012).

Neal Bascomb
Talvilinnake – Hitlerin atomipommin sabotaasi
Alkuteos The Winter Fortress
Suomennos Terhi Kuusisto
448 sivua

Neal Bascomb

Kirjailija

Neal Bascomb

Neal Bascomb (s. 1971) on yhdysvaltalainen kirjailija ja toimittaja. Hän on kirjoittanut useita bestseller-tietokirjoja. Hänen teoksiaan ovat Tähtäime...