Intian ja Ison-Britannian ensimmäinen naisasianajaja inspiroi kirjailija Sujata Masseyta

27.2.2019

Maineikkaan dekkarikirjailijan Sujata Masseyn kiehtova Murha Bombayssa avaa historiallisen rikoskirjasarjan, jonka päähenkilö Perveen Mistry on saanut inspiraationsa Intian ja Ison-Britannian ensimmäisestä naisasianajajasta Cornelia Sorabjista. Sorabji oli ensimmäinen Bombayn yliopistosta valmistunut nainen ja ensimmäinen Oxfordin yliopistosta lakitutkinnon suorittanut nainen. Masseyn Murha Bombayssa on vanhanajan mysteeri, joka ei mässäile raakuuksilla vaan herkuttelee henkilöhahmoilla ja miljööllä ja herättää 1920-luvun monikulttuurisen Bombayn eloon.

Perveen Mistry, arvostetun zarathustralaisperheen tytär, on juuri aloittanut työt isänsä lakitoimistossa Bombayssa. Hän on erityisen kiinnostunut naisten oikeuksista. Tutkiessaan varakkaan tekstiilitehtailijan Omar Faridin testamenttia Perveen huomaa jotain merkillistä: Faridin kolmesta leskestä jokainen on luovuttanut perintönsä hyväntekeväisyyteen. Yksi vaimoista on allekirjoittanut asiakirjan pelkällä X-kirjaimella – eli tuskin osaa edes lukea. Yrittääkö joku käyttää leskien tilannetta hyväksi? Kun tapahtuu murha, varmistuu, että Perveen on osunut ounasteluissaan oikeaan. On hänen vastuullaan selvittää, mitä todella tapahtui, ja taata, että uhri jää ainoaksi.

”Perveen elää, tekee töitä ja yrittää löytää rakkautta monikulttuurisessa, moniuskonnollisessa ympäristössä, joka sekä kuvastaa mennyttä aikaa että tarjoaa kiinnostavan ja perustellun näkökulman nykykeskusteluun naisten oikeuksista ja tasa-arvosta.”
– LA Times

Sujata Massey, Murha Bombayssa
alkuteos The Widows of Malabar Hill
suomentanut Maija Heikinheimo
460 sivua

Sujata Massey

Kirjailija

Sujata Massey

Sujata Massey on palkittu dekkarikirjailija, jonka Japaniin ja Intiaan sijoittuvat sarjat ovat hurmanneet lukijat ympäri maailmaa. Sujata Massey työsk...