Eat Pray Love -menestyskirjailijan iloa hehkuva uutuusromaani syntyi suuren surun keskellä

3.8.2020

Tähtikirjailija Elizabeth Gilbertin uutuusteos Tyttöjen kaupunki on viihdyttävä ja voimaannuttava tarina aikansa sovinnaisuuksia uhmaavasta nuoresta naisesta 1940-luvun New Yorkin teatterimaailmassa. Gilbert kirjoitti elämäniloa pursuavan tarinan toipuessaan puolisonsa kuolemasta.

Menestyskirjailija Elizabeth Gilbertin uutuusromaani Tyttöjen kaupunki on ylistys naiseuden ahtaiden normien rikkomiselle sekä viihteen ja nautinnon merkitykselle synkkien aikojen varjossa. Tarina sijoittuu 1940-luvun New Yorkiin. 19-vuotias Vivian saa potkut sisäoppilaitoksesta, ja hänet lähetetään asumaan Manhattanilla teatterin omistavan Peg-tätinsä luokse. Vivian tutustuu dekadenttien showtyttöjen maailmaan ja oppii, ettei tarvitse olla kiltti tyttö ollakseen hyvä ihminen.

Yhdysvaltalainen Elizabeth Gilbert nousi maailmankuuluksi Eat Pray Love-muistelmateoksensa ja sen elokuvasovituksen myötä. Elämäniloa pursuava Tyttöjen kaupunki syntyi keskellä Gilbertin omaa surua. Gilbertin vaimo kuoli syöpään kesken kirjoitusprosessin. Gilbert oli vain puolitoista vuotta aiemmin eronnut miehestään, jonka kohtaamisesta kerrotaan myös Eat Pray Lovessa. Tieto parhaan ystävän elämän rajallisuudestasai Gilbertin tajuamaan, että ystävyydessä oli kyse tosiasiassa rakkaudesta ja Gilbert päätti elää ystävänsä rinnalla kumppanina ja puolisona tämän elämän viimeiset kuukaudet. 

Iloisen tarinan kirjoittaminen oli tärkeä osa surusta toipumista.

”Uskon, että luovuus on masennuksen ja epätoivon vastakohta. Haluan antaa tämän kirjan muodossa lahjan kaikille näinä synkkinä aikoja. Toivon, että kirja piristää lukijoita, niin kuin se piristi minua”, Gilbert sanoi BookPagelle antamassaan haastattelussa kesällä 2019.

Tyttöjen kaupunki oli ilmestyessään välitön listamenestys ja New York Times -bestseller. Se on valittu mm. Sunday Timesin, Daily Telegraphin ja Washington Postin vuoden parhaat kirjat -listoille. Kirjaa ollaan sovittamassa myös elokuvaksi.  

”Sekoitus älyä, nokkeluutta ja miltei vastustamatonta elämäniloa”– The New York Times BookReview

”Yhtä energinen, seksikäs ja viisas romaani kuin kirjailijan megahitti Eat Pray Love” – People Magazine

Instagram: @elizabeth_gilbert_writer

Elizabeth Gilbert

Kirjailija

Elizabeth Gilbert

Eat Pray Lovella koko maailman tietoisuuteen noussut menestyskirjailija Elizabeth Gilbert on myös innostava puhuja. Hänen luovuudesta pitämänsä huippu...