Englantilainen menestysromaani Sisar on noussut kansainväliseksi ilmiöksi

29.2.2012

Rosamund Luptonin ylistetty debyyttiromaani Sisar on ollut uskomaton myynti- ja arvostelumenestys Englannissa ja Yhdysvalloissa, ja se on käännetty yli 30 kielelle.  Sisar on enemmän kuin trilleri – se on myös kaunokirjallinen lukuromaani, jossa pohditaan kuinka hyvin me oikeastaan tunnemme sisaremme, ystävämme, läheisemme tai edes itsemme.

New Yorkiin muuttanut Beatrice pitää tiiviisti yhteyttä viimeisillään raskaana olevaan sisareensa Tessiin ja matkustaa välittömästi Lontooseen kuultuaan tämän kadonneen. Beatrice päättää selvittää, mitä hänen sisarelleen on tapahtunut, maksoi mitä maksoi. Hän tutustuu Tessin ystäviin ja työtovereihin ja saa selville yllättäviäkin asioita sisarestaan. Läheinen sisaruussuhde ei tunnukaan enää niin itsestään selvältä.

Yhteinen perhetausta sitoo hyvin erilaiset sisarukset tiiviisti yhteen. Beatricen ja Tessin lapsena vakavaan sairauteen kuollut veli elää vielä vahvasti sisarusten mielessä, ja on jättänyt jälkensä kummankin naisen elämään. Kirjassa sisarusten välinen rakkaus ja lojaalisuus auttavat läpi vaikeiden ja mahdottomalta tuntuvien esteiden.

Sisar on koskettava rakkaustarina kahden sisaruksen välillä, kirje isosiskolta pikkusiskolle, tarina itsensä ja läheistensä löytämisestä.

Tekisin mitä hyvänsä ollakseni sinun kanssasi juuri nyt, juuri tällä hetkellä, jotta voisin pidellä sinua kädestä, nähdä kasvosi, kuulla äänesi. Kuinka kirje voi korvata tuntemisen ja näkemisen ja kuulemisen – kaikki nuo aistireseptorit, optiset hermot ja värähtelevät tärykalvot? Mutta olemmehan me onnistuneet aiemminkin käyttämään sanoja siltana välillämme, muistatko?

Sen lisäksi että kirja on upea jännitystarina, se kertoo aidosti sisarten välisestä rakkaudesta ja lojaalisuudesta.
– Boston Globe

Rosamund Lupton, Sisar
alkuteos Sister
suomentanut Anuirmeli Sallamo-Lavi
404 sivua

Rosamund Lupton

Kirjailija

Rosamund Lupton

Englantilainen Rosamund Lupton (s. 1964) on työskennellyt pitkään tv- ja elokuvakäsikirjoittajana. Hänen esikoisromaaninsa Sisar (2012) oli huikea men...