Paula Norosen Supermarsu lentää jälleen

5.8.2013

Paula Norosen sympaattinen, kaksi kertaa Finlandia Junior -ehdokkuuden napannut Supermarsu on jälleen vauhdissa sarjan kuudennessa osassa: nappisten nauhat on kiristetty ja Supermarsu valmiina ampaisemaan pelikentälle oikeuden ja heikoimpien puolesta.
 
Supermarsuksi tarpeen tulleen muuntautuva koululaistyttö Emilia kuulee maailman kamalimman uutisen: Simo vaihtaa superlahjakkaiden kouluun ja muuttaa pois.  Seuraava kauhu-uutinen: Rasviksen isä, margariinitehtailija, aikoo rakentaa futispuiston tilalle urheiluareenan, jonne Emilian peliporukalla, ”rupujengillä”, ei ole mitään asiaa. Lopulta kaupunginjohtaja päättää ratkaista puiston kohtalon jalkapallo-ottelulla: Rasviksen isän sponsoroima ykkösjoukkue vastaan ruput – joiden harjoitteluolosuhteetkaan eivät ole parhaat mahdolliset:

”Kentällä kasvaa pitkä nurmikko, koska koulun keittäjän, Keittäjä-Donnan, miehen Merikarhun viritetty ruohonleikkuri on rikki. Merikarhu kasvattaa sen päällä nyt kukkia. Ruohikosta on vain etua, koska korkeaan ruohoon voi piiloutua ja yllättää vastustajan. Ruohikon reunassa makaa vanha pelisukka. Se on niin pahan hajuinen, ettei kukaan uskalla koskea siihen. Kukaan ei tiedä kenen se on.”

Peliin on aikaa vain muutama viikko ja Emilialle tulee kiire. Heidän joukkueessaan lähes jokaisella tuntuu olevan jokin peliä haittaava hankaluus: Anterolla on palloallergia, Ismo saa kikatuskohtauksia, Nisu-Lissu tekstaa koko ajan kesken pelinkin ja Kirsikka ei osu käyräjalallaan palloon. Ovatko ongelmat käännettävissä voitoksi? Onnistuuko Supermarsu saamaan rupujengin iskukuntoon? Ja entä mitä Emilian ja Simon ystävyydelle tapahtuu?

”Supermarsu tekee maalin on tarina ennen kaikkea siitä, miten erilaisuuden voi kääntää voitokseen sekä elämässä että jalkapallokentällä. Lisäjännitystä Emilian ja ystävien arkeen tuovat Itä-Helsinkiin saapuvat jalkapallon kansainväliset supertähdet”, Paula Noronen valottaa. Hän on itsekin pelannut jalkapalloa vuosien ajan ja tunnustautuu lajin suureksi rakastajaksi.

Paula Noronen: Emilian päiväkirja – Supermarsu tekee maalin
kuvitus Pauliina Mäkelä
133 sivua

Kirjailija

Paula Noronen

Paula Noronen on helsinkiläinen kirjailija ja käsikirjoittaja, joka tunnetaan mm. Supermarsu-kirjoista.