Nainen, ota vastuu terveydestäsi ja hyvinvoinnistasi!

19.12.2014

Koko naisen terveys -kirjassa on läsnä naisen elinkaari murrosiästä ikääntymiseen. Kirjassa käydään läpi yleisimmät naistentaudit ja -vaivat oireryhmien perusteella sekä kerrotaan niihin sopivat hoidot niin koululääketieteen kuin täydentävien hoitojenkin osalta. Kirja nojaa terveysfilosofiaan, jonka mukaan terveys on kokonaisvaltaista. Kehon lisäksi on hyvä pitää huolta myös tunteiden ja mielen terveydestä.

Kirjan kirjoittajille, terveyskeskuslääkäri Anna Sillanpäälle sekä täydentävään lääketieteeseen ja elämäntapahoitoihin erikoistuneelle terveyskirjailijalle Varpu Taville terveys ei tarkoita pelkkää sairauden poissaoloa, vaan laajemmin fyysistä ja psyykkistä toimintakykyä. Naisen elimistö joutuu elämänsä aikana sopeutumaan muutoksiin useammin kuin miehen. Naisille tyypillisiä oireita ovat päänsärky, vatsakivut, turvotus ja epämääräiset kivut, jotka on helppo leimata psykosomaattisiksi.

Me ajattelemme, että oireiluihin on usein hormonaalinen ja elämäntapoihin liittyvä syy. Hyvin usein niihin saa helpotusta myös lääkkeettömästi. Meidän näkemyksemme mukaan koululääketiede ja täydentävä lääketiede eivät sulje toisiaan pois vaan sananmukaisesti täydentävät toisiaan. Elämäntavoilla on suuri merkitys, mutta aina ne eivät riitä, vaan rinnalle tarvitaan myös lääkehoitoa ja kirurgiaa.”

Kirjan täydentävän lääketieteen osioissa parannetaan ihan arkisesti ruokavalioilla, yrteillä, rohdoksilla ja liikunnalla – tietoista läsnäoloa ja meditointia unohtamatta. ”Olemme käsitelleet kirjassa myös kiihkeää some-keskustelua synnyttäneitä epätyypillisiä kilpirauhasoireita sekä niin kutsuttua lisämunuaisen uupumistilaa eli adrenaliinin burn-outia. Toistaiseksi valtavirran lääketiede ei niitä tunnusta, mutta tutkimustieto lisääntyy koko ajan, ja niihinkin oireisiin saattaa löytyä selitys. Selityksiä odotellessa voimme hoitaa oireitamme elämäntavoilla”, tekijät kertovat.

Koko naisen terveys
326 sivua

Kirjailijat

Varpu Tavi

Varpu Tavi on filosofian maisteri, täydentävään lääketieteeseen ja elämäntapahoitoihin erikoistunut terveyskirjailija.

Anna Sillanpää

Anna Sillanpää on lääketieteen lisensiaatti, ravitsemuksesta ja kokonaisvaltaisesta hoidosta kiinnostunut terveyskeskuslääkäri.