Lempi ja Kaksi ihmistä minuutissa HS:n kirjallisuuspalkinnon ehdokkaina

31.10.2016

Ote arviosta romaanista Lempi

”Ottaa hienosti paikkansa haavoittavan rakkauden ikiteemaa käsittelevän maailmantaiteen jatkumossa.”

”Teoksen polttopiste osuu lappilaiseen syrjäkylään vuonna 1944. Sota ja saksalaisten aseveljien muuttuminen vihollisiksi luovat ankaran taustan kauppiaan hehkeiden kaksostyttärien sinänsä viattomalle ja kauniille nuoruusleikille. Leikin sisällä kulkee kuitenkin traaginen vire: läheisyyttä toiseen hapuillaan kuin hukkuva hapuilee pelastuslauttaa, vaikka nuori etsijä ei tunne vielä edes itseään, ja silti hänen pitää uskaltaa ihan kaikki.”

Antti Majander, HS 1.8.

Linkki kirjaan

Ote arviosta romaanista Kaksi ihmistä minuutissa

”Risteilee henkilökohtaisen ja maailmanlaajuisen tragedian välillä, kun Markkula valottaa inhimillisen menetyksen epäreiluutta monesta näkökulmasta. Vahvan temaattinen romaani on parhaimmillaan luontokuvauksissa.”

”Länsimaiset ihmiset ovat teoksessa malarian tutkijoita ja paikalliset siitä kärsiviä. Markkula tunnistaa tämän rakenteellisen valta-asetelman ja pyrkii liuottamaan sitä. Hän tuo esille, miten sekä Thaimaassa että Suomessa toisilla on enemmän oikeuksia ja mahdollisuuksia kuin toisilla. Ja toisaalta kuolema hajottaa perheitä yhtä lailla maasta riippumatta.”

Taika Dahlbohm, HS 18.10.

Linkki kirjaan

 

 

Kirjailijat

Inkeri Markkula

Inkeri Markkula (s. 1977) on Turussa asuva biologi. Hän pitää lepakoiden kuuntelemisesta, mikroskooppisista eliöistä, lumisateesta ja pienoismalleista...

Minna Rytisalo

Sodankylässä syntynyt ja Kuusamossa asuva Minna Rytisalo (s. 1974) on lukion äidinkielenopettaja. Hän uskoo työssään vahvasti siihen, että innostus ta...