Elina Airion Metsässä juoksee nainen Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkinnon finalistiksi

30.10.2022

Elina Airion Metsässä juoksee nainen (Gummerus) on valittu ehdolle Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkinnon saajaksi. Keväällä ilmestynyt esikoisromaani on viiltävä teos, jossa uupunut perhevalmentaja käy kotikäynneillä pahoinvoivan äidin luona. Sosiaalialalla työskentelevä Airio halusi kuvata dystooppisessa romaanissaan, mihin jatkuva puhe tuottavuudesta ja tehokkuudesta voi pahimmillaan johtaa 

- Metsässä juoksee nainen on kielellistä taituruutta osoittava esikoisromaani tärkeästä aiheesta, joka yhteiskunnan tasolla koskettaa meistä jokaista. Kirjailija Airiosta tulemme kuulemaan vielä lisää, sanoo Gummeruksen kotimaisen kaunokirjallisuuden toimituspäällikkö Johanna Paaso.

Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinto jaetaan 17. marraskuuta. Se on Helsingin Sanomien vuodesta 1995 vuosittain jakama palkinto vuoden parhaalle suomenkieliselle esikoisteokselle. Palkinnon suuruus on 15 000 euroa.

Esikoiskirjailija Elina Airio (s. 1991 Nokialla) on opiskellut kirjoittamista Kriittisessä korkeakoulussa. Hän asuu perheensä kanssa Itä-Helsingissä. Airio esiintyy Helsingin kirjamessuilla sunnuntaina 30.10. klo 11 Töölönlahti-lavalla ja klo 11.30 Senaatintori-lavalla Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkinnon finalistien kanssa.

Elina Airio: Metsässä juoksee nainen
204 sivua
Myös äänikirjana, lukija Sanna Majuri

Elina Airio

Kirjailija

Elina Airio

Elina Airio (s. 1991 Nokialla) on opiskellut kirjoittamista Kriittisessä korkeakoulussa. Sosiaalialalla työskentelevä Airio asuu perheensä kanssa Itä-...