Esiteini-ikäinen Mimu valloittaa maailmaa

14.3.2012

Sarjakuvakirjoista ja televisiosarjasta tuttu Mimu on hurmannut niin lapset kuin heidän vanhempansakin ympäri maailmaa.  Ranskassa huippusuosittua kirjasarjaa on myyty yli miljoona kappaletta, ja se on käännetty 17 kielelle. Angoulêmen sarjakuvafestivaaleilla se on palkittu kahdesti parhaana lastensarjakuvana. Sarjan kolmannessa albumissa Mimu – Kasvukipuja 13-vuotias Mimu painii murrosiän ongelmien kanssa.

Temperamenttinen Mimu-tyttö asuu kahdestaan hupsun tieteiskirjailijan urasta haaveilevan äitinsä kanssa. Hänen elämäänsä kuuluu tavallisen teinitytön tapaan ihastumisia, hauskanpitoa parhaan kaverin kanssa ja löytökissan hoitamista. Nyt kesäloma on ohi ja huolta aiheuttaa uusi ihastus Paul, sillä Mimu ei tiedä mitä kirjoittaisi hänelle. Lisäksi ystävystyminen epäsuositun tytön kanssa saa jotkut kaverit kääntämään Mimulle selkänsä. Lähestyvän murrosiän aiheuttamat ailahtelut eivät nekään helpota tilannetta. Onneksi elämään mahtuu paljon hyviäkin hetkiä - ja tietenkin Ginon pizzeria!

Ranskalainen Julien Neel kuvaa albumisarjassa esiteini-ikäisten elämää harvinaisen terävänäköisesti. Paikoin hillittömässä, toisinaan hellyttävässä, mutta aina hyväntuulisessa sarjassa on aiemmin suomennettu kirjat Päiväkirjaelämää ja Kesäblues. Yle on esittänyt sarjakuvakirjoihin perustuvaa Mimun maailma -animaatiosarjaa TV2:ssa.

Sarja on tehty niin osuvalla otteella, että siihen jää myös aikuinenkin jumiin.”
–Kauppalehti

Mimu 3 – Kasvukipuja
alkuteos Lou! Le cimetière des autobus
suomentanut Heli Suhonen
48 sivua