Menestyskirja Puoliksi paha on henkeäsalpaava selviytymiskamppailu

28.7.2014

Nuorille aikuisille suunnattu maaginen trilleri Puoliksi paha aloittaa vetävän Half Bad -trilogian noitapojasta, joka on kaikkien hylkäämä mutta jokaisen jahtaama. Englantilaisen perheenäidin Sally Greenin omaksi ilokseen kirjoittama esikoisromaani aiheutti sensaatiomaisen kuhinan kansainvälisessä kirjamaailmassa, ja sen käännösoikeudet myytiin ennätyksellisesti 45 kielialueelle jo ennen teoksen ilmestymistä. Kirjasta on suunnitteilla myös elokuva.

Ihmisten keskuudessa elävässä salaisessa noitayhteisössä mustia ja valkoisia noitia yhdistää vain yksi asia: pelko poikaa kohtaan, joka kuuluu molemmille puolille ja ei kummallekaan. Kuusitoistavuotias Nathan, mustan ja valkoisen noidan poika, on joutunut virumaan häkissä kahlittuna neljätoistavuotiaasta saakka. Pysyäkseen hengissä hänen pitäisi paeta ja löytää Mercury, pelätyin musta noita. Aikaa Nathanilla on siihen asti kun hän täyttää seitsemäntoista vuotta. Alkaa jännittävä ajojahti pojan nappaamiseksi. Miten Nathan onnistuu tehtävässään, jos keneenkään ei voi luottaa – ei edes tyttöön, jota hän palavasti rakastaa?

Puoliksi paha kuvaa ulkopuolisuutta ja ennakkoluuloja erilaisuutta kohtaan vangitsevalla sekä laadukkaalla kirjallisella otteella. Green on vahva tarinankertoja, ja hänen omintakeinen kirjoitustyylinsä vakuuttaa jo ensimmäisistä sivuista lähtien. Kun kirjan käännösoikeudet myytiin 45 kielialueelle jo ennen teoksen ilmestymistä, se pääsi Guinnessin ennätystenkirjaan. Puoliksi paha sopii myös ilmiöistä kiinnostuneille aikuislukijoille.

”Uusi Nälkäpeli, uskoisin... Aivan vastustamaton.” – Kate Atkinson

”Synkkä ja jännittävä tarina… unohtumaton päähenkilö.” – Publishers Weekly

”Vaarallisen koukuttava.” – Time

Sally Green: Puoliksi paha
alkuteos Half Bad
suomentanut Sari Kumpulainen
382 sivua

Sally Green

Kirjailija

Sally Green

Sally Green asuu Cheshiressä Englannissa. Hän on ollut monessa eri työssä, mutta vuonna 2010 hän alkoi kirjoittaa romaania, mistä urkeni uusi ura. Hän...