Saamelaisen runoilija-aktivisti Niillas Holmbergin romaanin Halla Helle käännösoikeudet on myyty Ranskaan

22.10.2021

Ranskalaiskustantamo Éditions le Seuil on ostanut palkitun runoilijan, muusikon sekä kulttuuri- ja ympäristöaktivisti Niillas Holmbergin romaanin Halla Helle käännösoikeudet. Saamelaisten kansallispäivänä ilmestynyt romaani herätti poikkeuksellisen paljon huomiota ja sai kiittävät arviot.

Halla Helle (Gummerus 2021) on Holmbergin ensimmäinen romaani. Se tutustuttaa lukijan etelästä Saamenmaalle muuttavan päähenkilönsä matkassa Utsjoen ja rajaseudun saamelaisiin ja heidän elämäänsä, ajankohtaisiin maankäyttö- ja kielikysymyksiin sekä pohjoisen huikaisevaan luontoon. Samalla teos kuvaa yksilön ja yhteisön ristiriitoja, säröjä identiteetissä ja mielenterveyden järkkymistä.

Holmbergin romaanin ulkomaanoikeuksien myynnistä vastaa Helsinki Literary Agency. Holmbergin näkökulma on uusi, raikas ja omaperäinen myös kansainvälisen kirjallisuuden kontekstissa, ja pitkästä kirjallisesta kustannuslinjasta tunnettu Éditions du Seuil on epäilemättä upea koti Halla Hellelle, HLA:lta kerrotaan.

Lisätietoja: http://www.helsinkiagency.fi/2021/10/21/halla-helle-sold-to-france/

Niillas Holmberg

Kirjailija

Niillas Holmberg

Niillas Holmberg on saamelainen runoilija, muusikko ja kulttuuri- ja ympäristöaktivisti, joka asuu synnyinseudullaan Utsjoella. Hän yhdistää omintakei...