Suuri lukuromaani sukupolvelta toiselle siirtyvästä rasismista ja kielletystä rakkaudesta

27.2.2020

Eeva Klingbergin esikoisteos Syvän maan juuret on Alabamaan sijoittuva kertomus kirjailijasta, joka etsii suurta tarinaa, ja perheestä, jota valheet pitävät kasassa. Romaanin elokuvallinen kerronta herättää henkiin menneet vuosikymmenet ja maalaa lukijan eteen syvän etelän auringonpolttamat maisemat.

Kirjoittamisen kanssa kamppaileva newyorkilaiskirjailija Ernest Gray palaa isänsä kuoleman jälkeen synnyinseudulleen Alabamaan. Pienen kaupungin pinnan alle lakaistut salaisuudet palaavat vainoamaan hänen mieltään. Mitä kaupungissa tapahtui neljä vuosikymmentä sitten? Mihin päättyivät nuoruuden viattomuuden päivät?

Suomalais-irakilaisessa perheessä kasvanut Eeva Klingberg (s.1981) on kirjastoalalla viihtyvä entinen ohjelmoija. Kiinnostus kirjallisuuteen heräsi jo lapsuudessa. ”Vaikka löysin itse kirjoittamisen verrattain myöhään, niin esimerkki kirjoittamisen arkipäiväisyydestä tuli lapsuudesta. Kotona luettiin paljon. Äiti oli intohimoinen lukija, isä ei niinkään, mutta kumpikin heistä kirjoitti”, hän kertoo.

TILAISUUS PERUTTU. Kirja julkistetaan lauantaina 21.3. klo 13 Cafe Zoceriassa, Konstaapelinkatu 4, Espoo. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Eeva Klingberg: Syvän maan juuret
472 sivua

Eeva Klingberg

Kirjailija

Eeva Klingberg

Suomalais-irakilaisessa perheessä kasvanut Eeva Klingberg (s. 1981) on kirjastoalalla viihtyvä entinen ohjelmoija. Syvän maan juuret on hänen esikoisr...