Sally Greenin uusi Savuvarkaat-fantasiasarja alkaa

16.1.2019

Englantilainen Sally Green valloitti maailman Half Bad -menestystrilogialla, joka käännettiin ennätyksellisesti yli viidellekymmenelle kielelle. Greenin Savuvarkaat aloittaa uuden eeppisiin mittoihin laajenevan YA-fantasiasarjan, jota on verrattu Game of Thronesiin. Valtakuntien välinen rauha järkkyy ja viisi nuorta saavat huomata, etteivät Pitorian Pohjoisylängöllä elävät paholaiset olekaan vaaroista pahimpia.

Catherine ponkaisi pystyyn sen enempää miettimättä. Ihmiset juttelivat keskenään, ja vain osa kääntyi katsomaan häntä. Hän oli päättänyt puhua vakaalla äänellä, mutta kun hänen katseensa kiersi vieraasta toiseen – kaikki heistä olivat häntä vanhempia ja viisaampia, useimmat pitorialaismiehiä – hän tunsi toden totta itsensä kuusitoistavuotiaaksi ulkomaalaiseksi tytöksi. Mikä pahinta, hän aisti jälleen Noyesin tuijotuksen. Hän alkoi heti katua sitä, että oli noussut seisomaan, mutta nyt oli myöhäistä.

Viisi nuorta, joiden käsissä on maailman kohtalo. Viisi valtakuntaa konfliktin partaalla. Brigantissa prinsessa Catherine valmistautuu julman, vallanhimoisen isänsä järjestämään avioliittoon. Samaan aikaan hänen tosirakkauttaan Ambrosea odottaa pyövelin pölkky. Calidorissa halveksittu palvelija March hautoo kostoa ruhtinaalle, joka petti kansansa. Pitoriassa vastuuntunnoton hurmuri Edyon varastaa halpoja helyjä jännitystä saadakseen, kunnes saa kuulla todellisesta syntyperästään. Karuilla pohjoisilla seuduilla Tash juoksee henkensä edestä toimiessaan tylyn paholaismetsästäjän houkutuslintuna. Kun valtakuntien liittoutumat murtuvat, näiden nuorten kohtalot muuttaa ja kietoo erottamattomasti yhteen sodan arvaamaton kulku – ja paholaissavua sisältävä mystinen pullo.

Sally Green, Savuvarkaat
alkuteos The Smoke Thieves
suomentanut Sari Kumpulainen
524 sivua

Sally Green

Kirjailija

Sally Green

Sally Green asuu Cheshiressä Englannissa. Hän on ollut monessa eri työssä, mutta vuonna 2010 hän alkoi kirjoittaa romaania, mistä urkeni uusi ura. Hän...