Dekkaristi Anna Jansson yllättää pirskahtelevalla naistenviihteellä

9.10.2014

Dekkareillaan laajan lukijakunnan kerännyt ruotsalaiskirjailija Anna Jansson on tehnyt uuden aluevaltauksen: Amorin kiehkurat aloittaa lempeän naistenviihdesarjan, jonka pääosassa on keski-ikäinen kampaamon omistaja Angelika. Pittoreski Visby antaa viehättävän taustan hyväsydämisen Angelikan ja koko pikkukaupungin elämälle, joka on täynnä humoristisia sattumia. Ja tietenkin romantiikkaa.

Kampaamoni Salong d’Amour sijaitsee Visbyn keskustassa Gotlannissa. 'Miten voin auttaa?' kysyn tuoliin istahtavalta asiakkaaltani ja oikeasti tarkoitan: miten voin auttaa sinua elämässäsi? Haluan saada ihmiset näkemään rakkautta ympärillään, ja moni löytääkin avullani uuden hiustyylin lisäksi elämälleen uuden suunnan. Kampaamossani on kaksi tuolia, eikä koskaan ole sattumaa, kuka viereen istuu – siitä minä
ja nuori apulaiseni Ricky pidämme huolen!

Työssäni tapaan kaikenlaisia ihmisiä, eikä mikään elämäntilanne ole minulle vieras. Minulle voit kertoa
luottamuksellisesti suurimmatkin salaisuutesi. Tule sisään ja uskalla katsoa peiliin – mitä vain voi tapahtua!

Nähdään pian Salong d’Amourissa!

Södertorgilla sijaitsevassa kampaamossa on sydämen muotoinen kyltti, joka hehkuu pimeällä lämpimän punaisena. Salongin hurmaava omistaja Angelika laittaa asiakkaidensa elämän kuntoon, mutta omat rakkausasiat jäävät vähemmälle huomiolle. Onneksi Angelikalla on kaikenikäisiä ystäviä, rakastettavan vihastuttavia siskoja ja uusia sähköpostituttavuuksia, jotka auttavat puolestaan häntä sydämen asioissa.

Anna Janssonin uutuusromaani on ylistys elämän ainutlaatuisuudelle ja siitä kaikin aistein nauttimiselle. Roisi huumori ja tarttuminen hetkeen tempaavat lukijan mukaan Angelikan seikkailuihin. Koska päähenkilö rakastaa ruokaa, on kirjan lopussa kokeiluun innostava reseptiosio.

Amorin kiehkurat aloittaa uuden naistenviihdesarjan, jonka toista osaa Jansson kirjoittaa parhaillaan.

Anna Jansson: Amorin kiehkurat
alkuteos Ödesgudinnan på Salong d'Amour
suomentanut Vappu Vähälummukka
317 sivua

Anna Jansson

Kirjailija

Anna Jansson

Anna Jansson (s. 1958) on yksi Ruotsin suosituimmista dekkaristeista, ja pelkästään hänen kotimaassaan hänen kirjojaan on myyty lähes 4 miljoonaa kapp...